in ,

Totul despre RENVTØ: cine este, vârsta, numele real, cariera

Totul despre RENVTØ: cine este, vârsta, numele real, cariera

Poate că nu ai auzit încă de RENVTØ, producătorul care a lucrat cu casa de discuri Golden Boy Society și care la 16 ani déjà colabora cu artiști foarte cunoscuți.

Cine este RENVTØ?

Cu siguranță i-ai ascultat totuși piesele care au milioane de vizualizări pe YouTube.

Ce vârstă are RENVTØ?

Știm că ziua lui RENVTØ este în decembrie, dar nu și-a dezvăluit vârsta pe rețelele de socializare. Având în vedere începutul precoce al carierei, RENVTØ nu are acum decât undeva în jur de 20 de ani.

Care este numele real al lui RENVTØ?

RENVTØ este pseudonimul pe care l-a ales Renato Iliescu pentru publicul de pe rețelele de socializare. Este, trebuie să recunoaștem, un nume cu rezonanță, ușor de reținut și foarte original.

Cariera lui RENVTØ

Încă din copilărie, RENVTØ a fost pasionat de muzică. La 13 ani descărca pe calculatorul propriu FL Studio și așa s-a apucat de produs muzică. Între timp, mergea la școală la Liceul Gheorghe Șincai din București. La fel ca mulți din generația sa, RENVTØ și-a dat seama că poate să facă o carieră făcând ceea ce îi place. Altfel, lui RENVTØ i-au plăcut mereu artele, fie că era vorba despre desen, fie că includea muzica și cinematografia. Așa îi stă bine unui artist, să cerceteze cât mai multe segmente ale artei pentru a-și face treaba bine.

RENVTØ s-a lansat în industria muzicală încă de când avea 16 ani. A colaborat cu casa de discuri Golden Boy Society și a avut ocazia de a lucra cu mari artiști, printre care se numără Smiley, Marko Glass, Azteca, Ian, Lino Golden, Bvcovia și Jo Klass, deci a avut ocazia de a crea alături de mari nume ale trapului și muzicii pop din România.

RENVTØ este foarte apreciat și pentru că a produs piesa Pala Mande, în anul 2020, prima piesă extrasă de pe albumul Maktub. Procesul creativ a fost documentat de SEEKTV, odată cu lansarea episodului How I Made I, unde RENVTØ a povestit din culisele producerii piesei. Din declarațiile lui reiese că este o persoană minuțioasă, care lucrează mult la o piesă înainte de a-i da drumul în lume. Trebuie să fie de fiecare dată mulțumit de rezultat.

În sound-ul pe care îl creează, RENVTØ consideră că este original și că prin această noutate pe care o aduce publicului reușește el să fie apreciat de atât de mulți fani. Influența pe care a primit-o într-un sens pozitiv de la artiști ca Travis Scott, Justin Bieber, Don Toliver, Scott Storch, Timbaland, Migos sunt, din nou, ceva care participă la succesul lui RENVTØ.

A trecut un an de când a lansat împreună cu Mario Fresh primul album împreună. Cei doi au cucerit topurile internaționale cu piesa Necesar și despre acest album, RENVTØ declara într-un interviu:

A fost foarte random tot ce s-a întâmplat cu «Necesar». A fost o piesa făcută într-o seară ca oricare alta în studio, o piesă compusă fără niciun gând de a ajunge «hit». Produc muzică de la vârsta de 15 ani și în tot timpul acesta am vrut să acaparez «perfecțiunea” în toate genurile de muzica iubite. De ceva vreme, lucrând la mine ca artist, am început să iubesc să transmit vibe-uri si prin cântat, nu doar prin producție. Ador tot ce înseamnă stilul «afrobeats», ador cultura, ador balansul. Am încercat cât de mult am putut să-mi creez un «personaj» denumit «RENVTØ»” din genul trap/pop și pot spune cu mândrie ca îmi place la nebunie ce a ieșit. Mi-ar plăcea enorm să mai schimb puțin sound-ul din România, începe să devină cam plictisitor. Românului îi place «mediocrul», dar sunt sigur că o să iubească ceva nou și «outstanding».

Tu știai cine este acest artist? Intră pe „Ai un Pont?” și spune-ne!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Totul despre Sienna Hollen: cine este, vârsta, numele real, cariera

Totul despre Sienna Hollen: cine este, vârsta, numele real, cariera

Moda pentru tineret în lumea sportului – ce se poartă acum? P