in ,

Totul despre Horia Sârghi: cine este, vârsta, biografia, cariera

Totul despre Horia Sârghi: cine este, vârsta, biografia, cariera

Dacă nu ai auzit până acum de Horia Sârghi, cu siguranță ai auzit despre canalul lui de YouTube, Zaiafet, care are peste 800 000 de abonați. Prin ce se deosebește Zaiafet de altele sau ce are atât de extraordinar acest canal Youtube?

Cine este Horia Sârghi?

Ei bine, Horia Sârghi este preocupat să crească acest proiect video oferind un conținut exclusiv educativ, axat pe cultura generală.

Ce vârstă are Horia Sârghi?

Horia Sârghi s-a născut pe 4 iulie și împlinește în curând 38 de ani.

Biografia lui Horia Sârghi

Horia Sârghi s-a născut în Ploiești, Județul Prahova. A urmat cursurile la Academia de Studii Economice din București. Pseudonimul pe care și l-a ales, mai precis Zaiafet, a fost ceva ce s-a întâmplat repede și cât se poate de simplu.

Horia Sârghi a căutat un nume care să înceapă cu litera Z, astfel încât să fie sigur că va fi ultimul din lista de pe Youtube. Tot el spune că erau deja mult prea multe canale care începeau cu litera A. Ulterior, Horia Sârghi a devenit un vlogger de succes în ciuda faptului că subiectele pe care le abordează sunt cât se poate de serioase, într-o țară în care lumea se plânge că nu este interes nici măcar pentru cultura generală.

Cariera lui Horia Sârghi

Horia Sârghi este publicist, a fost fotograf la nunți și alte astfel de evenimente, dar mai ales vlogger și entertainer la Zaiafet. De Zaiafet s-a apucat dintr-o joacă. Își dorea mai degrabă să se distreze decât să creeze conținut cu scopul de a face bani frumoși din asta. Inițial a avut 4 canale până a ajuns unde este acum cu Zaiafet.

Preocupat de analiza și demontarea campaniilor de fake news, Horia Sârghi este colaborator al revistei Veridica. De asemenea, Horia Sârghi este colaborator într-o emisiune de la TVR, Breaking news, unde demontează știrile false. Pentru că are haz, el lucrează și cu cei de la emisiunea plină de haz Cronica Cârcotașilor. În acest fel demonstrează Horia Sârghi că totul, inclusiv succesul, depinde de perseverență, dar și de puțin noroc, pe care el susține că îl are.

Vlogul Zaiafet numără la aproape fiecare episod încărcat sute de mii de vizualizări. Printre videoclipurile care au avut succes și care prezintă teme de actualitate în contextul soical și politic actual, putem menționa episoadele Cum să înțelegi luptele din Ucraina și Lumea după pandemie. Clipurile pe care le produce se bazează aproape în totalitate pe cărți, iar asta a făcut ca Horia Sârghi să fie adesea supranumit cititorul povestitor.

Echipa sa este formată din 11 oameni care scriu, ilustrează și apoi montează astfel încât ceea ce ne oferă Horia Sârghi pe Zaiafet să fie într-o formă finală.

În orașul natal, Horia Sârghi a fost invitat în anul 2023 la Gala Comunității Prahovene, un eveniment care își propune să celebreze oamenii care fac fapte bune. Organizatorii au fost Fundația Comunitară Prahova și Observatorul Prahovean.

Pe canalul Zaiafet, Horia Sârghi a reușit să strângă peste 200 milioane de vizualizări și 830 000 de abonați. Despre cultură și ceea ce stă, până la urmă, în spatele succesului său, Horia Sârghi declara pentru Observatorul Prahova:

Deseori sunt întrebat despre declinul interesului pentru cultură și nu înțeleg de ce. Nu se publică statistici legate de interesul românilor segmentat în felul acesta așa că presupun că e doar o prejudecată foarte răspândită. Să ne bucurăm că nu așa stă treaba

Tu știai cine este Horia până să citești acest articol? Intră pe „Ai un Pont?” și răspunde-ne la întrebare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Totul despre Aleksandra Lazaruss: cine este, vârsta, biografia, cariera

Totul despre Aleksandra Lazaruss: cine este, vârsta, biografia, cariera

Totul despre Cristian Poe: cine este, vârsta, biografia, cariera

Totul despre Cristian Poe: cine este, vârsta, biografia, cariera