in ,

Totul despre Florin Negruțiu: cine este, vârsta, biografia, cariera

Totul despre Florin Negruțiu: cine este, vârsta, biografia, cariera

 

Despre Florin Aurelian Negruțiu, pe numele său complet, știm că este un foarte cunoscut jurnalist și realizator de programe de televiziune din România.

Cine este Florin Negruțiu?

Împreună cu Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu este prezent, în calitate moderator la una dintre cele mai apreciate emisiuni difuzate de Digi24, anume emisiunea În fața ta.

Ce vârstă are Florin Negruțiu?

Născut în anul 1977, Florin Negruțiu are în prezent vârsta de 47 de ani.

Biografia lui Florin Negruțiu

Florin Negruțiu s-a născut în Brașov și a studiat la Colegiul Național Andrei Șaguna, un liceu cu renume din orașul de la poalele Tâmpei. Ulterior, Florin Negruțiu a absolvit Facultatea de Litere a Universității din București și a frecventat, de asemenea, în calitate de cercetător, timp de 10 ani, Facultatea de Lingvistică a Universității din București. A beneficiat de burse importante precum Freedom House, Marshall Memorial Fellowship și Rosalynn Carter Felowship for Mental Health Journalism, astfel că Florin Negruțiu a demonstrat constant perseverența și dedicarea în privința dezvoltării personale și profesionale.

Într-un interviu, Florin Negruțiu povestea despre primul jurnalist pe care l-a întâlnit, în anul I de facultate, în timpul unei greve studențești. Spunea că i se părea foarte cool faptul că jurnalistul vorbea cu lumea la radio și că își permitea să mănânce la McDonald’s. Acesta a fost contactul inițial pe care Florin Negruțiu l-a avut cu lumea jurnalismului și totodată cu formarea rapidă a unei păreri despre cum este de fapt un jurnalist. Tânărul Florin Negruțiu invidia tocmai viața liberă și aparent opulentă pe care el nu le avea.

Când era în facultate, Florin Negruțiu se uita la Midnight Caller, iar radio-ul i se părea că este ceva foarte cool. Acum, a ajuns lumea radioului și la el. La Digi FM, Florin Negruțiu vorbește despre cele mai importante teme ale zilei și despre cei care iau deciziile care ne influențează viața – cu temele bine făcute și, neapărat, cu umor, după cum a declarat jurnalistul într-un interviu.

În rest, în timpul liber, lui Florin Negruțiu îi place să petreacă timp cu copiii.

Cariera lui Florin Negruțiu

Studiile lui Florin Negruțiu la Facultatea de Litere din cadrul Universității din București l-au pregătit pe jurnalist astfel încât după absolvire să predea Limba Română la liceu. La primul salariu, care-i acoperea cam jumătate din cheltuielile de întreținere, și-a amintit de jurnalistul întâlnit în timpul facultății, care își permitea să mănânce la McDonald’s. Acela a fost momentul reconversiei profesionale.

Ca reporter politic, Florin Negruțiu și-a început cariera la ziarul Curentul, apoi la Gândul, unde a fost atât reporter politic, cât și director editorial, timp de 3 ani. Tot la ziarul Gândul a fost și redactor-șef, însă în anul 2015 Florin Negruțiu și-a dat demisia. Tot în anul 2015, împreună cu Alex Livadaru, Cristian Tudor Popescu și Claudiu Pândaru au pus bazele platformei independente de opinii și analize republica.ro.

Jurnalist de marcă, apreciat de foarte mulți români, Florin Negruțiu are peste 18 ani de când lucrează în presă. Pe contul său de pe platforma Instagram, Florin Negruțiu este urmărit de peste 17 000 de oameni interesați să ia pulsul prezentului prin intermediul postărilor lui. Dintre invitații care l-au impresionat cel mai mult în cadrul emisiunii În fața ta, unde este moderator, Florin Negruțiu îl pomenește pe Gheorghe Hagi.

Pentru Florin Negruțiu, jurnalismul este acela care are loc pe teren, cu adrenalină, ca o vânătoare de știri, cu graba de a fi primul care dă publicului informația. Pentru el, cel mai plăcut este breaking news-ul, pentru că-i creează acel sentiment că se află în mijlocul lucrurilor. Restul, spune Florin Negruțiu, e birocrație de presă, care deși are legătură cu presa, nu este tocmai presă.

Tu știai cine este Florin? Intră pe „Ai un Pont?” și răspunde-ne la întrebare!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Totul despre Alexandru Dima: cine este, vârsta, biografia, cariera

Totul despre Alexandru Dima: cine este, vârsta, biografia, cariera

Totul despre Amalia Enache: cine este, vârsta, biografia, cariera

Totul despre Amalia Enache: cine este, vârsta, biografia, cariera