in ,

Totul despre Faust: Cine este, vârsta, numele real, cariera

Totul despre Faust: Cine este, vârsta, numele real, cariera

Faust este în momentul de față un nume care promite foarte mult pe scena muzicală de rap din România, dar și pe plan internațional.

Cine este Faust?

Faust a avut momente foarte apreciate de public la concursurile de battle la care a participat și continuă să uimească publicul datorită prestațiilor sale.

Ce vârstă are Faust?

Ziua lui Faust este în luna aprilie și are sub 40 de ani, dacă ne uităm la aspectul său fizic. Altfel, versurile sunt foarte mature și ridică o mulțime de întrebări introspective ascultătorilor săi.

Numele real al lui Faust

Așa cum poate bine ai intuit, numele de scenă Faust este inspirat de Faust al lui Goethe, dar nu a fost un pseudonim pe care artistul l-a ales singur, ci împreună cu un prieten, în doar 30 de secunde, la o petrecere. Numele real al lui Faust este Cătălin Catana.

Cariera lui Faust

Prima piesă pe care a postat-o pe internet a fost Trauma vision, dar aceasta nu mai este disponibilă online. Aceasta era o colaborare cu prietenul său, Terras, și cu o prietenă, Amy. La vremea aceea, Faust avea în jur de 15-16 ani. Dacă ne orientăm după numărul de vizualizări, piesa Pozitiv este cea mai apreciată. Datorită acestei piese, Faust a descoperit inclusiv că este pasionat de montaj și asta i-a adus mult mai multe beneficii, ulterior, în cariera muzicală.

Faust face parte și din labelul HipHopLive Crew, iar asta s-a întâmplat în urma unui concurs de Battle MC. I-a părut o șansă bună pentru dezvoltarea sa profesională și încă este foarte mulțumit că a făcut această alegere. Sub umbrela HipHopLive Crew, Faust își dorea în 2013 să reușească producerea unui mixtape cu Forsaar, care i-a propus să facă împreună 6-8 bucăţi.

Faust este de asemenea membru fondator al proiectelor Celula de Criza, sr71, U.N.D.E, Faust x Nechifor, unde activeaza ca MC și este inclusiv MC în trupa Subcarpați. Discografia artistului este foarte bogată, și cu această ocazie putem aminti de albumele în care s-a implicat: Tărâmul Nicăieri, Peste pământ, Strictul necesar, Stări, Noua ordine din haos, Butonu’ roșu, Rimă și pedeapsă, Sare pe rană, Primul care vine/Ultimul care pleacă și Orbite.

Faust are succes și cu creații individuale, dar și prezența altor nume importante din industria Hip-Hop-ului românesc i-a consolidat succesul. Printre aceste nume se numără Cedry2k, Vlad Dobrescu, Bean MC, Phunk B, Bocaseca, AFO și Carbon.  Talentul pe care ăl are Faust se reflect în faptul că a avut concerte și pe plan internațional, lucru care l-a făcut să se bucure de un real succes din punct de vedere profesional.

Atunci când a fost întrebat, într-un interviu, despre ce părere are despre rap-ul românesc, care mai e sau nu ce a fost, Faust afirma:

Păi cam așa e. Însă oameni care fac sunt și sunt destui. Dar cine știe, spre exemplu, ce piese are Gogan, câți sunt aceia? Sau ce pregătește J Saw, spre exemplu. Noi suntem în interior cumva, auzim tot felul de strofe, ceva nou, ce nu am mai auzit niciodată, și totuși cu tot cu ceva din treaba aia veche. Însă e la pământ, adică din punct de vedere al publicului, al copiilor, este un mare futai. Se întâmpla și prin America, parcă zilele trecute mi-a zis chiar J Saw, le puneau căști unor puștani să asculte Busta Rhymes, Wu Tang și nu știau. Ceva de genul, la un Busta Rhymes, le-au zis “Do you know who that is?”, ”No”, “It’s Busta Rhymes”, “Busta Rhymes? That one that sings with Chris Brown?”. Deci se schimbă generațiile. Dacă vrei se trece de la hip hop la trap și nu e benefic neapărat.

Tu știai cine este Faust? Intră pe „Ai un Pont?” și răspunde-ne la întrebare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Totul despre Dan Gerosu: Cine este, vârsta, biografia, cariera

Totul despre Dan Gerosu: Cine este, vârsta, biografia, cariera

Totul despre Zodier: cine este, vârsta, nume real, cariera

Totul despre Zodier: cine este, vârsta, nume real, cariera