in , ,

OMGOMG

Căutările legate de Taylor Swift au fost blocate de pe platforma X

Descoperă cum i-a afectat imaginea îndrăgitei artiste fenomenul deepfake!

Hey, hey, dear Gen Z reader!🧚‍♀

Orice căutăre legată de Taylor Swift a fost îndepărtată de pe platforma X, fostă „Twitter”, după ce acum câteva zile mai mult imagini explicite cu tentă sexuală, prelucrate de inteligența artificială (AI), cu artista au fost vizualizate de milioane de oameni din întreaga lume.

Sursă foto: Instagram @taylorswift

Conform unui articol din BBC, platforma X a blocat căutările cu Taylor după acest eveniment. Din păcate, câteva imagini/videoclipuri deefake au ajuns deja să fie văzute de milioane de ori.

Deepfakes folosesc inteligența artificală pentru a face videoclipuri cu cineva, manipulându-i fața sau corpul. Un studiu din 2023 a descoperit că există o creștere de 550% în segmentul de creare de imagini false cu ajutorul AI în ultimul timp.

„Echipa noastră înlătură în mod activ toate imaginile identificate și ia acțiuni potrivite împotriva conturilor responsabile pentru postarea conținturilor” – platforma X

În alt articol postat în BBC, a menționat faptul că una dintre fotografiile cu tentă explictă cu Taylor a fost văzută de 47 de milioane de ori înainte de a fi dată jos. De asemenea, Taylor nu a vorbit public despre aceste imagini, dar Daily Mail a raportat că echipa ei ia în considerare luarea unor acțiuni legale împotriva site-ul care publică imagini generate de AI.

Tu ce părere ai de această întorsătură de situație? Ar trebui o legislație pentru reglementarea deepfakes? Și când se va întâmpla asta în România?

Pentru un pont, bârfă sau recomandare, îți aștept mesajul aici.💖👈

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Ședința foto londoneză cu Cesima, vezi aici

Nominalizările BAFTA 2024. Margot Robbie concurează la categoria „Cea mai bună actriță în rol principal”