in ,

ExcitedExcited

Steampunk: Vizitează cel mai bizar muzeu din România chiar în Cluj

Hey, hey, dear Gen Z reader!🧚‍♀

Ce poți vizita săptămâna asta în Cluj? Dacă ești din Cluj sau în trecere și nu ai planuri cu care să-ți umpli programul, îți recomand să te bucuri de experiența pusă la dispoziție de cei de la Steampunk Transylvania, cel mai ciudat muzeu din România.

Pe o stradă aproape de centrul orașului din inima Transilvaniei, respectiv Str. Stefan Octavian Iosif nr. 4, își deschide ușa zilnic, și de aproape doi ani, spre încântatoare celor curioși de nou, Steampunk Transylvania.

Ce este Steampunk?

Conform echipei care se ocupă de muzeu, este un subgen de science-fiction care incorporează tehnologia retrofuturistă și o estetică inspirată din mașinăriile industriale cu aburi din secolul al XIX-lea și din perioada victoriană.

@steampunk.transylvania Steampunk museum in Cluj #torture #horror #steampunk #visitcluj #experiences ♬ It Don’t Mean a Thing, If It Ain’t Got That Electro Swing – Steampunk

Ce este Steampunk pentru cei care îi trec prima dată pragul?

Pură fantezie. Un alt gen de experiență muzeală care aduce arta mai aproape de consumator prin obiectele magice de artă, parcă desprise din cărțile și filmele SF. Creativitatea artiștilor expuși este impresionantă, iar operele lor îți suscită imaginația și îți pun creativitatea în funcțiune.

Program

Poți vizita de luni până duminică muzeul între orele 12:00-21:00.

Prețul biletului

Adulți – 45 lei
Studenți – 40 lei
Copii (până la 7 ani) – 35 lei

Notă personală

Am vizitat foarte recent muzeul, în ciuda faptului că stau de ceva timp în Cluj. Nu am mers cu așteptări și a fost mai mult o dorință a unei prietene care vizita orașul, însă am rămas plăcut surprinsă să mă regăsesc mai aproape de artă într-un muzeu atipic, bizar, dar în același timp incitant. Also, am avut ocazia să descoper o cameră secretă și să văd atelierul unde creează artiștii operele de artă pentru Steampunk.

Sooo, dacă vrei să trăiești o experiență inedită sau să-ți impresionezi prietenii care vin să te viziteze în Cluj, arată-le o altă formă de artă, cea Steampunk, și cu siguranță își vor dori să se întoarcă și a doua oară.

Dacă ai dorințe pentru alte articole asemănătoare, dă-ne un pont aici.😍

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Horoscopul Likez.ro pentru săptămâna 27 noiembrie – 3 decembrie: clasamentul celor mai inspirate zodii

Vezi ce recomandă Alina Ceușan pentru sănătatea pielii și a părului