in ,

OMGOMG

Totul despre Selly: Cine este, Nume real, Vârstă și Carieră

Descoperă evoluția celui mai cunoscut și influent vlogger de divertisment din România, Selly!

Selly este una dintre cele mai influente personalități online a tinerei generații de creatori de conținut din România. Vlogger la origini, acesta s-a făcut remarcat prin abordările sale fresh la nivel de conținut și editat, dar și aptitudinile antreprenoriale care i-au adus un succes fără precedent. Pentru realizările sale, a fost inclus la vârsta de 18 ani în topul Forbes 30 under 30.

Cine este Selly?

Andrei Șelaru a devenit cunoscut în online-ul românesc sub pseudonimul Selly. Activitatea a început în 2012 și se întinde până în prezent. Conform Global Records, a ajuns pe forțele proprii să fie cel mai urmărit vlogger de divertisment de pe Youtube-ul românesc, dar și primul și cel mai tânăr vlogger care a reușit să treacă pragul de 1M de subscriberi în România.

Ce vârstă are Selly?

Aceasta a împlinit recent vârsta de 23 de ani, fiind născut pe 28 februarie 2001, în Craiova. Poate un pic neașteptat, zodia sa este pești, însă melancolia specifică peștilor mă face să mă gândesc ce ascendent are Selly, el fiind o persoană hotărâtă și sigură pe forțele proprii?

Cu cine este într-o relație Selly?

Prima sa relația serioasă a fost cu Magdalena Guga-Roșian, sau Magdyz, pe care a și încurajat-o să-și deschidă propriul canal de Youtube. Încă din septembrie 2018, Selly este împreună cu Smaranda Știrbu, his high school sweetheart💖, cu care locuiește în prezent în București, alături de două pisici pe care le-au adoptat.

Sursă imagini: @selly

Ce tip de conținut a postat Selly de-a lungul timpului?

Selly are o carieră de peste 10 ani în crearea de conținut. De la scrierea unui script și până la editarea unui video, tot ceea ce a învățat a fost cu ajutorul online-ului. Printre seriile sale de succes se numără: „Tipuri de profesori”, serialul „La muncă”, „Dacă Google ar fi om”, „Rap Battle”, „Daily Vlogs” sau „Testul poligraf”.

În prezent, Selly are un canal secundar, Selly Show, în care răscolește momentele epice ale Youtube-ului românesc și le comentează prin lentilele sale actuale. O abordare recentă și matură a fost a beef-ului nostalgic cu frații Gogan, după ce aceștia au lansat cover-ul piese „Stricați o generație”.

Cum arată evoluția profesională a lui Selly?

2011

Pe data de 7 octombrie 2011 Selly își deschide canalul de Youtube. Aceasta a fost curios încă de mic de tot ceea ce înseamna lumea din spatele camerelor de filmat. Astfel că, conform unui articol din Forbes, când a auzit pe la vârsta de 8-9 ani de Youtube de la profesoara sa engleză, a zis că trebuie să vadă ce face această platformă.

Sursă imagini: @selly

2012

Postează primul său videoclip care și acum poate fi găsit pe canalul său de Youtube, „Selly’s Vlog – 10 lucruri despre mine”, care are jumătate de milion de vizualiză cu warning-ul: „ATENȚIE! Acesta este un vlog foarte vechi de-al meu. Nu îmi asum nicio responsabilitate pentru apariția efectelor secundare la vizionarea acestui filmuleț.”

2015

Selly era unul dintre cei mai urmăriți și apreciați vloggeri la vremea respectivă. Astfel că, la puțin timp semnează un contract cu casa de discuri Global Records. De asemenea, tot de pe atunci a început să câștige bine din online.

2017

În 2017, pentru a rămâne în continuare relevant și pentru a nu fi depășit la nivel de cifre de frații Munteanu, Selly fondează 5GANG. Membrii inițiali au fost: Andrei Șelaru (Selly), Diana Condurache (Dia), Maximilian Ioan, Exploit și Vasco Tătaru. În urma unor disensiuni cu Selly, Maximilian a decis să se retragă înainte de lansarea oficială și a fost înlocuit cu Andrei Gravil (Gami).

De-a lungul timpului, trupa a suferit mai multe schimbări. Vasco Tătaru s-a retras și el destul de rapid din ecuația 5GANG, fiind înlocuit cu Luca Bogdan (Pain). De asemenea, Exploit dorindu-și să continue pe o altă direcție muzicală, a decis că vrea să plece, fiind înlocuit de Mădălin Șerban (Mădălin).

Selly a recunoscut în numeroase ocazii că fondarea 5GANG a fost decizia care l-a propulsat la nivel de popularitate. Acesta l-a numit cel mai bun produs de divertisment pentru copii și adolescenți făcut vreodată în România, având recordul de a obține 2 concerte sold out la Arenele Romane în aceeași zi.

2019

În 2019, Selly produce filmul „5 GANG: Un altfel de Crăciun”, care a fost și debutul regizoral al lui Matei Dima, cunoscut ca Bromania. La doar 18 ani, Selly este inclus în topul Forbes 30 sub 30, non-tech, pentru impactul personal pe care l-a avut asupra tinerei generații din care face parte.

2020

Pe 1 decembrie 2020, Selly a moderat propriul său show la televizor, „Selly Show”, care a fost difuzat pe Prima TV. Conform unui articol din Libertatea, proiectul s-a închis după aproximativ trei luni de zile din cauza audienței de la TV care era „absolut penibilă”, după spusele lui Șelaru.

2021

Lansează filmul „Tabăra”, care este și ultimul film lansat înainte ca trupa 5GANG să se destrame. De asemenea, în aceeași perioadă a lansat un proiect la care a lucrat mai bine de un an, propria Academie de Vlogging, unde cei care cumpărau cursurile aveau oportunitatea de a învăța din experiența sa.

2022

Selly este deja un nume mare în industria online. Astfel că, ajunge să fie co-optat ca prezentator în cadrul talent show-ul „One True Singer, difuzat pe HBO Max, care l-a propulsat în carieră pe apreciatul cântăreț rareș.

2023

Selly a preluat și prezentat cel de-al patrulea sezon al serialul Buzz House. Certurile, probele, dar și concurenții au cucerit atenția publicului online din România, care a stat geană pe evenimentele care urmau să mai aibă loc în acest sezon. De asemenea, a fost și producător al filmului „Romina VTM”.

Conform unul articol Wowbiz, toate filmele produse de el au avut încasări record. Primul său film, „5GANG: Un altfel de Crăciun”, a generat cele mai mari încasări din istoria cinematografiei românești, după anul 1989. Cel de-al doilea film, „Tabăra”, a fost cel mai vizionat film al anului 2021. Iar, „Romina VTM a ajuns pe locul 9 mondial la încasări.

2024

Acest an marchează o altă producție marca Selly. Remarcând succesul Buzz House, Selly a luat decizia să îi transforme pe concurenții acestui sezon în actori, lansând un nou film. În luna aprilie, „BUZZ HOUSE – THE MOVIE” va apărea în cinematografele din toată țara.

Ce controverse a adunat Selly în jurul său?

Scandalul cu miniștrii educației. După ce a terminat liceul și a luat bacalaureatul, Selly a postat videoclipul „AM PICAT BACU”, unde a criticat sistemul educațional românesc pentru toate problemele pe care le-a întâmpinat de-a lungul timpului, în cei 12 ani de școală.

Cea mai mare disensiune a avut cu ministrul educației de la momentul respectiv, Monica Anisie, care a anulat dezbaterea directă cu vloggerul. În acel moment, spiritul critic și libertin al lui Selly a devenit vocea unei generații de tineri nemulțumiți de neajunsurile unui sistem educațional care nu îi pregătește real pentru viitorul pieței muncii.

De asemenea, alte controverse s-au remarcat în jurul său au fost: scandalului cu Andra Gogan, accidentelor false de mașină, care au fost difuzate de România TV și alte trusturi media, dezbaterilor aprinse cu diverși oameni de televiziune, dar și petrecerea din timpul pandemiei de ziua lui.

Cum stă Selly la nivel de cifre?

  • Youtube (cont principal): Selly, 3,45M subscriberi;
  • Youtube (canal secundar secundar): Selly Show, 470K subscriberi;
  • Instagram: @selly, 1,9M urmăritori;
  • TikTok: @selly, 1,6M urmăritori.

Update: martie 2024

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

În timp ce ne-a obișnuit cu o privire cât de cât deschisă în lumea sa plină de aventuri și pasiuni, Basic Jackpot păstrează cu grijă un zid al intimității în ceea ce privește aspectul său romantic.

Cu cine este împreună Basic Jackpot?

Basic Jackpot, cu un mix inconfundabil de creativitate, stil și viziune, acest tânăr antreprenor reușește să-și croiască un drum luminos în lumea digitală, captivând inimile și imaginația audienței sale.

Totul despre Basic Jackpot: Cine este, Nume Real, Vârstă, Carieră