in ,

AdorAdor

Totul despre Satoshi: Cine este, Nume real, Vârstă, Carieră

Descoperă mai multe detalii despre una dintre cele mai intrigante și inovatoare apariții ale scenei urbane moldovenești, Satoshi!

Totul despre Satoshi Cine este, Nume real, Vârstă și Carieră

Satoshi este un compozitor și cântăreț din Republica Moldova, și una dintre cele mai intrigante apariții „de nicăieri” pe scena urbană a muzicii moldovenești. Vocea fresh și stilul său inovator, cu rădăcini în muzica tech trap și chopper rap, au o priză electrică la public, mai ales în cadrul concertele live din România și Republica Moldova.

Cine este Satoshi? Și ce vârstă are cântărețul?

Dacă te întrebi cine este băietul ăsta, oh, well, hai să încep! Născut în 1998, în Cahul, Republica Moldova, Satoshi, pe numele său real Vlad Sabajuc, și-a pus bazele academice în cadrul Academiei de Muzică Teatru și Arte Plastice (AMTAP). În prezent, el are vârsta de 25 de ani.

Sursă imagini Instagram: satoshicahul

Stilul muzical al lui Satoshi?

Pe urmele predecesorilor săi, Carla’s Dreams, Irina Rimes sau The Motans, Satoshi se integrează ușor în valul artiștilor prolifici din Moldova de la noi, dar se impune prin propriul stil moldovenesc, un stil diferit, impregnat de influențele muzicale estice și vestice, și care ține cont de pulsul unei noi generații.

Universul său artistic este compus din natura sa duală: o dată îl vedem pe artistul de pe scenă care emană o energie electrizantă și se impune prin atitudinea și modul în care își varsă sufletul în versuri, pură emoție și nostalgie, și o dată îl remarcăm pe omul Satoshi, în viața de zi cu zi, ca un tânăr gânditor, inteligent și calm.

Puntea ce conectează cele două planuri pare a fi zvâcul său de a se exprima în liberă dreptate. Textele sale vin ca o frescă a trăilor unui tânăr apartenent al unei generații de compromis, o generație conectată la tehnologie și deconectată de propriile trăiri – dar chiar așa să fie?

Am vreo trei prieteni care-mi știu secretele
Cât le datorez și cum o duc cu fetele
Pe Insta-s fresh
În cap am trash
Ascund problemele sub preș
Dar praful te sufocă și-atunci vrei – nu vrei, dar ieși
Problemele n-acceptă cardul, eu nu am nici cash
Și-atunci se vede cine vrei să pari și cine ești – Atâta pot

Sursă imagini Instagram: satoshicahul

În aparența unui ritm plăcut și ușurinței prin care transmite versurile, Satoshi ascunde substraturi de idei în fiecare rând, care fac parte din ideologia pe care vrea să o construiască ca artist. De asemenea, se remarcă și versatilitate și curajul de la nivelul temelor abordate, cum este și cazul melodiei „Diferențe”, în care explorează conceptul universal al diversității și unității umane, fără a se limita la un cadru geografic sau politic specific.

„Combină perfect emoția cu inteligența. În muzică, proporțiile contează – armonia, dar și ritmul.” – Vasile Enu despre artist, articol Libertatea.

Cum arată până în acest moment cariera sa?

Prima sa piesă încărcată pe canalul său de Youtube este „Văru Amaru”, în urmă cu 4 ani, iar cea mai vizualizată melodie până în momentul de față este „Noaptea Pe La 3”, o melodie ce unește individualitățile a două generații de artiști din Moldova.

Începe să lucreze la primul album din cariera sa în 2020, iar în 2022 lansează „RUSH”. Printre cele mai bine primite melodii ale sale, se numără: „Mama mi-a spus” „Foaie Verde”, „Căștile Mele”, care a fost prezentate cu emoție în avanpremieră la Urbanist Sessions.

Din 2024, Satoshi, alături de Olga Verbițchi și Marej, se numără printre tinerele talente promovate în cadrul colaborării inedite dintre labe-urile Global Records și Versus Artist. Colaborarea este un schimb cultural și muzical efervescent între România și Republica Moldova, iar artistul a afirmat în stilul său caracteristic: „Să fie clar, Satoshi nu pleacă de la Versus. Satoshi lucrează și cu Global Records în România și spațiul European.”

Mulți sunt curioși de evoluția acestei revelații urbane, dar dorințele lui ca artist se rezumă la:

„Planul meu pe termen lung e să nu scot muzică de care mi-e rușine (a), (b) să nu scot texte în care nu cred, (c) să creez măcar minim 5 piese care vor putea deveni care vor putea deveni folclor urban nou – care vor putea fi cântate pe băncuțe de studenți.” – episod podcast Aproximativ Discutii cu Gojira

Satoshi face diferențe pe portativ în industria muzicală românească, iar cu fiecare piesă lansată, el reușește să cucerească atât urechile, cât și inimile ascultătorilor. Să nu punem atât de mult accent pe evoluția sa, ci mai degrabă pe ce transmite aici și acum.

Pentru un pont, bârfă sau recomandare, îți aștept mesajul aici.💖👈

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Totul despre Theo Zeciu_ Cine este, Nume real, Vârstă, Carieră

Totul despre Theo Zeciu: Cine este, Nume real, Vârstă, Carieră

Totul despre JaxiTV_ Cine este, Nume real, Vârstă, Carieră

Totul despre JaxiTV: Cine este, Nume real, Vârstă, Carieră