in , ,

AdorAdor OMGOMG

Sărbători de iarnă într-un paradis tropical: Unde și-au petrecut Adela Popescu și familia ei Crăciunul?

În timp ce mulți dintre noi au visat la un Crăciun alb, la a sta liniștiți acasă, alături de cei dragi, în jurul focului și cu o ciocolată caldă în mână, cred că o bucată bună din populație și-ar fi dorit, mai degrabă, să își poată petrece sărbătorile de iarnă undeva pe plajă, sub o umbrelă de soare sau un palmier, sorbind o băutură răcoritoare direct dintr-o nucă de cocos.

A doua variantă, totuși, pe cât de bine sună, pare puțin mai greu de atins, mai ales dacă iei în calcul munca depusă pentru a planifica și pune la punct întreaga călătorie. Iar dificultatea crește odată cu numărul de persoane din grup – exponențial, chiar, dacă mai e și vorba de copii. Însă, în ciuda a toate acestea, am văzut recent în online o super-mamă de la noi care a reușit să le facă pe toate.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Adela Popescu (@adela_popescu)

Puțin ar trebui să ne mai mire până acum faptul că Adela Popescu și Radu Vâlcan au organizat o altă călătorie în familie într-un paradis tropical și, la cât de mult se pare că adoră Asia de sud-est, nici măcar faptul că ar alege să își petreacă sărbătorile de iarnă pe plajă, mai degrabă decât prin zăpadă, nu ar trebui să ne surprindă.

Adela menționa într-un interviu, cu ceva timp în urmă, în timp ce depăna amintiri din călătoriile sale prin est, că Delia și soțul ei sunt cei care sunt îndrăgostiți de Asia și că ei onorau acest titlu încă de dinainte să o facă ei ceilalți. În timp ce afirmația e complet adevărată, cred că îi putem oferi puțin credit și familiei Adelei, care a câștigat considerabil teren din acest punct de vedere, în ultimul an.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Adela Popescu (@adela_popescu)

Mi se pare că am ajuns în punctul în care, atunci când mă gândesc la Adela Popescu și la Radu Vâlcan, mă gândesc adesea și la Asia de Est sau de Sud-Est, mă gândesc la plaje, mă gândesc la aventuri tropicale și la ce amintiri neprețuite pesemne că își fac pe acolo.

Pentru mine, expedițiile lor au devenit accesoriul principal pe care l-aș asocia cuplului. Și li se potrivește mănușă. Motiv pentru care nu am fost atât de surprinsă când am văzut că s-au întors în Thailanda. În schimb, am fost nerăbdătoare, încântată, chiar.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Adela Popescu (@adela_popescu)

Ceea ce mi se pare extrem de special la călătoriile lor este felul extrem de organic în care sunt documentate. Pozele pe care le vedem în online sunt frumoase tocmai prin felul în care surprind viața lor acolo într-un mod cât se poate de veritabil. De la imagini liniștite, cu toți membrii familiei relaxându-se în hamace, la imagini cu peisajul care nu par să vină dintr-un set de stock photos și până la fotografii haotice, pentru că, la urma urmei, așa este viața cu trei copii, fiecare imagine încărcată mi se pare extrem de sinceră.

Și, în timp ce le admir de fiecare dată când dau peste ele, fotografiile sunt, at the end of the day, doar niște simple ilustrații adiacente poveștilor pe care Adela ni le spune atât de frumos cu ajutorul fiecărei descrieri. Sunt de-a dreptul poetice și te transpun, alături de imaginile aferente, atât de bine în atmosfera locului și a momentului, încât pare că asiști și tu la acțiune.

Pare că însoțești și tu naratorul și personalul principal – ambele, Adela – în călătoria ei, pagină cu pagină, postare cu postare. Și, ca să vă conving și pe voi de asta și să vă introduc în universul semi-literar al Adelei Popescu, închei cu un extras dintr-o postare de-a sa:

”Mâine împachetăm hainele cu miros de sare și coriandru, și plecăm acasă.
Ne e din ce in ce mai clar ce ne place, ce ne relaxează, la ce putem face rabat și la ce nu. De cât timp avem nevoie să ne intrăm în starea de relaxare, cât să fie rutină și cât aventură. Iar acum, că ne-am lămurit, probabil urmatoarea vacanță va fi la țară, la Șușani.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Adela Popescu (@adela_popescu)

Tu ți-ai petrece Crăciunul aici? 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Ce părere are creatoarea de conținut Yoyo despre aplicația Threads?😱

Cine are ziua de naștere pe 9 ianuarie?