in ,

AdorAdor

Totul despre rareș: Cine este, Nume real, Vârstă și Carieră

Descoperă acum mai multe lucruri despre cel mai pe val artist muzical al generației tale, rareș!

rareș este unul dintre cântăreții din valul tinerei generații de artiști care se remarcă printr-o viziune fresh, actuală, dar și complexă în același timp. De la lansarea lui oficială în 2022, rareș a reușit să cânte pe scenele celor mai mari festivaluri din România și să aibă cea mai ascultă piesă în platforma Spotify din România în 2023.

Cine este rareș?

rareș, pe numele său complet Mariș Rareș Darian, este un cântăreț român care a crescut și a studiat în Cluj-Napoca, iar acum este stabilit la București. În cadrul unui interviu acordat pentru ProFM Romania, rareș s-a descris ca fiind un băiat simplu și educat, căruia i-a plăcut din copilăria muzica, iar acum se bucură să-și vadă visul devenit realitate.

Sursă imagini: @raresmaris

La scurt timp de la lansarea sa oficială, acesta a ajuns rapid la inimile ascultătorilor tineri din România. Iar, unul dintre motivele principale ar fi reprezentat de faptul că, fiind la rândul său un Gen Z, înțelege cel mai bine pulsul și nevoile muzicale ale generației din care face parte.

Ce vârstă are rareș?

rareș împlinește anul acesta 24 de ani, fiind născut pe 25 septembrie 2000, un exponent masculin al zodiei balanță. Acesta s-a născut în Bîrsana, județul Maramureș, dar a crescut în Cluj-Napoca. În familia sa, el este copilul mijlociu, având un frate mai mare și o soră mai mică.

Cum vede rareș propria jumătate?

Statusul relațional al cântărețului nu este cert la început de 2024. Acum câteva luni rareș vorbea mai deschis despre dragoste, însă recent, într-o apariție televizată la hepilica lui Măruță, a recunoscut că această latură a vieții sale și-ar dori să rămână privată. Din ce a dat de înțeles, în momentul de față ar fi singur, iar singura sa jumătate sunt fanii lui, „bebelușii lui” cum îi place să le spună.

Ce a făcut rareș înainte de a deveni celebru?

Pentru cei care nu sunt familiarizați cu activitatea lui rareș dinainte de câștigarea One True Singer, ar fi câteva lucruri de menționat. Într-un episod din podcastul lui Gojira, rareș a mărturisit că:

„Cântam de pe la 2 ani pe cobina de CD-uri. Cântam Maria Tănase. Cântam tot ce prindeam. Cântam și eu prin casă. Doar că la un moment dat voiam să merg și eu la Vocea României (…).”

Neavând o experiență atât de plăcută în cadrul emisiunii Vocea României (mențiune: rareș nu a atins targetul de vârstă), mama lui l-a susținut și trimis la ore de canto. A mers la numeroase concursuri și festivaluri din România pe care le-a și câștigat, dar nu poate susține că experiențele respective l-au ajutat cu mare lucru în clădirea carierei lui de artist.

La vârsta de 13 ani participă la emisiunea pentru tinere talente „Next Star”, moderată de Dan Negru. Nu a câștigat ediția respectivă, dar a primit votul publicului în Finala de Popularitate, unde l-a surclasat pe Oscar cu interpretarea piesei „Halo” de la Beyonce. După această victorie, și-a continuat activitatea până pe la 16 ani, când s-a oprit.

După terminarea liceului, acesta s-a înscris la facultatea de Drept din cadrul UBB, unde s-a remarcat ca un student promițător, fiind primul din anul său. După sesiunea din vară, acesta și-a instalat aplicația TikTok, unde a urcat un video în care cânta și acolo a fost remarcat de echipa Global Records.

Cum a devenit rareș celebru?

După ce a fost remarcat de echipa Global Records pe TikTok, aceștia au venit cu propunerea de a participa la emisiunea „One True Singer” care a fost difuzată pe HBO Max. rareș a fost destul de sceptic la început cu privire la acest tip de format, de „talent show”, dar i-a dat o șansă, șansa care i-a deschis drumul către visul său. În 2022, a câștigat emisiunea, premiul cel mare de 50.000 de euro și un contract cu Global Records.

În vara lansării lui oficiale, a cântat pe main stage-urile celor mai mari festivaluri de la noi: Untold, Neversea și Summer Well. După „One True Singer” și-a început cariera cu melodia „Prea tânăr”, apoi a lansat piesa „Nașpa” în colaborare cu Arkanian și „Buchet de trandafiri” în colaborare cu Olivia Addams (remake Akcent). Alte colaborări inedite ale lui rareș au fost cu: Erika Isac, Adi Istrate, Lil Cagula, Nicole Cherry, Theo Rose, DOMINO, Bogdan DLP, Olivia Addams, Juno, Gheboasă etc.

Cum este descrisă viziunea artistică a lui rareș?

rareș face parte din valul cântăreților fresh din România. Conform casei sale de discuri, Global Records, muzica și scenografia sa se traduc printr-o experimentare vizuală și sonoră detaliată, totul fiind adaptat la vocea sa unică și boemă.

Sursă imagini: @raresmaris

Chiar dacă este la început de drum, repertoriul său muzical se remarcă prin versatilitate și flexibilitate. Piesele sale se integrează cu precădere în sfera pop, dar nu se eschivează de la experimentarea cu ritmuri manelistice, având drept dovadă colaborările sale de succes cu Bogdan de la Ploiești și Gheboasa. Într-un interviu, rareș a susținut că cei cărora nu le plac manele fie sunt snobi, fie sunt rasiști internalizați.

În podcastul lui Damian Drăghici, rareș a afirmat că și-ar dori pe termen lung colaborări cu artiști mari de la noi pe care îi admiră, cum ar fi: Inna, Carla’s Dreams, The Motans sau Killa Fonic. Și, de ce nu, să ajungă dincolo de granițele României, la nivel internațional, dar înțelege că ar fi un proces greu și lung.

Ce realizări a obținut rareș până în momentul de față?

  • Piesa „La tine și la bani”, în colaborarea cu Bogdan DLP, a fost cea mai asculată piesă în platforma Spotify din România în 2023;
  • Piesa „Sâmbătă seară”, cântată alături de Theo Rose și DOMINO, a atins #1 în topul căutărilor Shazam și este și cea mai ascultată piesă de pe canalul său de Youtube (11M de vizualizări);
  • Piesa „Buchet de trandafiri”, alături de Olivia Addams, a ocupat primele poziții în topurile de radio și a obținut locul #2 în Media Forest.
  • Best New Artist la The Artist Awards 2022;
  • A fost nominalizat la ELLE STYLE AWARDS 2023, categoria „Best Male Artist”;
  • A jucat unul dintre cele trei roluri principale în filmul românesc „Romina VTM”;
  • etc.

Cum stă rareș la nivel de cifre?

Update: martie 2024

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Cine este Andreea Suciu: „Fii tu and the rest is white noise!”

Cine are ziua de naștere pe 2 martie?