in

AdorAdor

Primul tatuaj: tot ce trebuie să știi

Câteva sfaturi înainte de primul tatuaj

Un tatuaj nu e o modă care a trecut. Cel puțin nu din punctul meu de vedere. Un tatuaj e o formă de artă, poate chiar un manifest, un fel în care te exprimi liber, fără restricții. Din adolescență am visat la un tatuaj.

Mi se părea că pielea ta devine o pânză pe care un artist începe să se exprime. Și tot timpul mi s-a părut că arată al naibii de bine. Totuși, nu m-am grăbit să fac acest pas, chiar dacă îmi doream cu disperare, pentru că nu găsisem elementul perfect pe care să-l tatuez, care să mă reprezinte acum și peste 30 de ani, cel puțin.

Ei bine, recent am descoperit citatul perfect: 

 

„I live in two worlds, one is a world of books”. 

Am fost atât de sigură că asta e ce-mi doresc, încât mi-am făcut o programare la un studio din București. 

Experiența a fost extraordinară și am aflat (aproape) tot ce trebuie să știi înainte să-ți faci primul tatuaj.

primul tatuaj

Alege cu atenție studioul unde îți faci primul tatuaj

După ce știi cum arată tatuajul ideal pentru tine, trebuie să începi căutarea studioului, care îți poate îndeplini dorința. E foarte important să ai răbdare, să citești recomandări, să alegi cu atenție.

Eu am fost atentă la câteva lucruri atunci când am ales Inkperium, locul unde mi-am făcut primul tatuaj: să aibă multe recomandări bune pe Google; să aibă un site bine construit, cu conținut actualizat, fiindcă e cartea lor de vizită și să fie prezenți pe cât mai multe conturi de Social Media cu imagini și video-uri din studio. 

Pentru mine a mai contat mult să îmi placă stilul în care sunt realizate tatuajele.

Pregătirea pentru primul tatuaj

Un tatuaj nu e o operație, nu trebuie să te stresezi. Emoțiile sunt firești, dar ele trebuie să fie pozitive. Totuși, sunt câteva lucruri de care trebuie să ții cont înainte să te tatuezi.

Odihnește-te bine cu o noapte înainte, nu consuma alcool, nici măcar o bere. De asemenea, evită drogurile, da, nu trage nici măcar un fum dintr-un cui. Hidratează-te bine și e recomandat să mănânci înainte să pornești către studio.

Artistul tatuator mi-a zis că dacă țin cont de toate aceste aspecte, nu voi simți aproape nimic atunci când îmi va inscripționa pielea. Aici depinde, totuși, și de cât de sensibilă e zona în care dorești tatuajul.

Ascultă artistul tatuator, el știe cel mai bine

primul tatuaj

Înainte să înceapă, efectiv, procesul tatuării, vei sta de vorbă cu artistul care se va ocupa de tine și vei stabili stilul tatuajului, dimensiunea, locul și prețul. E foarte important să asculți recomandările lui.

Spre exemplu, eu voiam ca primul tatuaj să fie pe partea interioară a încheieturii stângi, dar artistul mi-a zis că se va estompa în timp și că-mi recomandă, având în vedere că e și primul tatuaj, să-l fac pe antebraț. 

Apoi, după ce toate astea sunt stabilite, urmează tatuajul. 

Relaxează-te, ascultă niște muzică și bucură-te de masajul aparatului. În final, după ce totul e gata, urmează cu sfințenie pașii recomandați de artist pentru o vindecare perfectă.

Tu ți-ai făcut un tatuaj? Spune-ne cum a fost această experiență pentru tine în secțiunea aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Câteva TikTok Trends care te vor inspira toamna asta

De ce a schimbat Theo Rose numele fiului ei?