in

AdorAdor

Prima ediție a conferinței ECHO by Women in Music România a avut loc la Cinema Elvire Popesco

Erika Isac, Patrick Brăila, Laura Coroianu, Olga Juverdeanu, Monica Munteanu, Melania Medeleanu și Marta Ușurelu au fost câțiva dintre speakerii ECHO

Prima ediție a conferinței ECHO by Women in Music România a avut loc la Cinema Elvire Popesco

Conferința ECHO. Empower. Connect. Her Story. Outstanding, cel mai mare eveniment organizat de Women in Music România, a avut loc pe 21 mai 2024, la Cinema Elvire Popesco. Organizatoarele ECHO și-au propus să aducă în prim-plan vocile femeilor remarcabile din industria muzicală și din industriile creative și să împărtășească poveștile lor de succes. ECHO a devenit un prim pas spre dezvoltarea unei industrii creative mai echitabile.

Cum a fost la conferința ECHO by Women in Music România

Carina Sava, fondatoarea Women in Music România, a declarat la începutul conferinței că: „Women in Music s-a născut din dorința de a crea o platformă care să inspire, să educe și să ofere suport femeilor din music business. ECHO este un simbol al angajamentului nostru și o oportunitate de a aduce împreună profesioniști din diverse arii ale industriilor creative. Sperăm ca astfel să contribuim nu doar la o industrie muzicală mai diversă, cât și la o societate mai incluzivă și echitabilă.”

Conferința ECHO a abordat trei direcții principale: leadershipul feminin, echilibrul de gen și dezvoltarea personală și profesională.

Cu un mix de paneluri interactive, sesiuni de networking, discuții și momente artistice, ECHO a oferit o platformă de explorare a unor subiecte precum leadershipul feminin, echilibrul de gen, dezvoltarea personală și profesională. În cadrul panelului Women Redefining Leadership, moderat de Sonia Nechifor (Managing Partner Comm’ON), speakerii Olga Juverdeanu (Managing Director Global Records), Laura Coroianu (Managing Partner EMAGIC), Raluca Negulescu-Balaci (Directoare Executivă UiPath Foundation), Anca Ungureanu (Identity&Communication Director UniCredit Bank), au vorbit despre poveștile și provocările lor în pozițiile de conducere, despre încrederea în forțele proprii, dar și despre prejudecățiile cu care s-au confruntat de-a lungul carierei.

Marta Ușurelu (Owner & Publisher Biz & Haute Culture) a susținut prezentarea Leading by Example despre parcursul ei în industria media din România, iar la panelul Building trust, inspiring action, moderat de Valentin Panduru (Realizator de programe RFI România), Monica Munteanu (Director General Strategic Events & Communication), Melania Medeleanu (Fondator Asociația Zi de Bine), Valentina Vesler (Communication & Advertising Director Valvis Holding) și Anca Lupeș ( Președinte RAW Music) și-au împărtășit strategiile, provocările și sfaturile lor în ceea ce privește utilizarea persuasiunii și încrederii în atingerea obiectivelor și a impactului dorit.

În cea de-a doua parte a conferinței au fost abordate teme din sfera Gender Balance & Authority. Artiști precum Dara și Doru Trăscău au urcat pe scenă cu momente artistice unice, iar artista Erika Isac, Patrick Brăila (Activist trans, regizor de film), Magali Vuillaume (Deputy head of cooperation and culture @ French Embassy in Romania), Christine Kropf (Co-founder HR Hub & Talent Strategist Associate Manager @ Accenture Romania) și Ioana Lazăr (Manager dezvoltare organizațională Asociația Anais) au abordat aspectul echilibrului de gen din industriile creative și stereotipurile nejustificate care au stat la baza inegalităților de gen de-a lungul istoriei. Erika Isac, una dintre cele mai fresh apariții din industria muzicală românească ce și-a strigat cauza în piese precum „Macarena” sau „Femei în Parlament” a povestit la ECHO despre #GETHOMESAFE – un serviciu gratuit, disponibil pe WhatsApp, realizat în parteneriat cu SSG Security și dedicat siguranței femeilor, creat ca un răspuns direct la abuzurile și violențele împotriva femeilor.

Patrick Brăila a declarat în prezentarea sa că: „Oamenii din industriile creative trebuie să înțeleagă că vizibilitatea și puterea trebuie să fie direct proporționale cu responsabilitatea.”

Ultima secțiune a conferinței a inclus panelul More diversity on stage, cu Larisa Perde (Șaraimanic & VRTW), artistele Holy Molly și Mădălina Pavăl, Patricia Brohanschi (Director al festivalurilor Rocanotherworld și Classix), Cristi Ochiu (de la Forward Agency) moderați de Cornel Ilie, solistul VUNK. Secțiunea a adus în lumina reflectoarelor subiectul diversității pe scenă și povestea de succes a artistei Alina Eremia, un interviu din seria poveștilor HerStory, moderat de această dată de Andreea Berghea (Music Director Kiss FM).

La final, participanții de la conferința ECHO au vizionat documentarul „De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin”, realizat de Carla Teaha, care i-a invitat să descopere natura erotismului, dar şi secretul tinereţii fără bătrâneţe.

Despre următorul eveniment

Următorul eveniment Women in Music va avea loc pe 6 iunie 2024, în București, la En Rose. Shutter Sounds & Coffee este următoarea întâlnire a femeilor din muzică și din industriile creative. A networking event with a twist, în care twist-ul este o ședință foto individuală cu fotograful oficial Women in Music, Cristina Oltean. Anul acesta, la eveniment se va regăsi și un makeup bar Oriflame, unde un makeup artist va retușa și va aranja participantele așa cum este nevoie pentru ședința foto.

Sezonul 3 al seriei de povești HerStory va începe și el în iulie, și o are ca invitată pe artista Minelli.

Conferința ECHO a fost organizată de către Women in Music, cu sprijinul Institutului Francez, Ambasadei Franței în România, Oriflame, Freywille, Eisberg, Tchibo, Aqua Carpatica și al partenerilor Watermelon Agency, Overground Music, RAW Music, și promovat de Revista BIZ, The Woman Magazine, Revista Femeia, Zile si Nopți, Revista Bulverad, Rocksmonsters.ro și Jurnalul de Sâmbătă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Totul despre CipFlix: cine este, vârsta, nume real, cariera

Totul despre CipFlix: cine este, vârstă, nume real, cariera

Totul despre Florina Toma: Cine este, vârsta, biografia, cariera

Totul despre Florina Toma: Cine este, vârsta, biografia, cariera