in ,

Totul despre Ovidiu Pop: cine este, vârsta, biografia, cariera

Totul despre Ovidiu Pop: cine este, vârsta, biografia, cariera

Dacă nu știi cine este Ovidiu Pop, cu siguranță ai descărcat măcar un joc creat de el.

Cine este Ovidiu Pop?

Ovidiu Pop este foarte apreciat în calitate de creator de jocuri pentru telefon, iar jocurile sale au peste 700 milioane de descărcări.

Ce vârstă are Ovidiu Pop?

La doar 31 de ani, Ovidiu Pop este un exemplu pentru mulți tineri care ezită în ceea ce privește urmarea propriului vis. Este tânăr, dar în același timp un exemplu de perseverență, pricepere și determinare.

Biografia lui Ovidiu Pop

Ovidiu Pop s-a născut în Satu Mare. I-au plăcut, ca mai oricărui copil, jocurile cu mașini. Avea doar 12 ani când adora să se joace astfel de jocuri. Cine ar fi crezut că o pasiune banală a copilăriei se va transforma pentru sătmăreanul Ovidiu Pop într-o afacere de milioane?!

Ovidiu Pop a trăit în Italia încă de când era în clasa a doua. Faptul că nu avea prea mulți prieteni într-o țară străină l-au apropiat pe Ovidiu Pop de calculator. Juca sute de ore același joc fiindcă la vremea aceea nu exista așa ofertă extinsă de jocuri. În plus, lipsa prietenilor era un avantaj în acest sens. Această lipsă de socializare l-a convins pe Ovidiu Pop să îmbunătățească într-un fel jocurile pe care le cunoștea deja atât de bine, adăugând, de exemplu, întâi doar în imaginație, posibilitatea de a avea mai multe mașini sau acțiuni în narațiunea jocului.

Față de școală, Ovidiu Pop și-a pierdut destul ușor interesul în momentul în care a descoperit că este mult mai captivant să învețe din tutorialele de creare a jocurilor. Se pare că nu a fost neapărat o decizie greșită să se concentreze mai mult asupra pasiunilor și asupra studiului pe cont propriu.

În penultimul an de liceu, în plin proces de maturizare, Ovidiu Pop a dus îndelungi discuții cu părinții pentru a se putea muta înapoi în România. A reușit asta, dar și jocurile tânărului evoluau în același timp. Apoi, Ovidiu s-a înscris în Cluj la UTCN. A renunțat repede și extraordinarul Pop și-a dat termen 2 luni să facă primul său joc 3D și să îl pună pe Play Store.

Cariera lui Ovidiu Pop

Cariera lui Ovidiu a început cu adevărat atunci când a început să urmărească tutoriale despre cum pot fi modificate jocuri pe calculator create de altcineva. A petrecut chiar și 14 ore pe zi învățând despre codul sursă al jocului, Photoshop, editare video sau modelare 3D. Când a reușit să modifice un joc în așa măsură încât să îi și placă rezultatul, Ovidiu nu s-a mai oprit din a face asta.

În anul 2013 a înființat împreună cu asociatul său, Alexandru Marusac, Ovilex Soft. Au lansat peste 30 de jocuri alături de echipa lor, iar unul dintre jocurile cunoscute, tocmai fiindcă a fost și primul, în 2011, este Truck Delivery, un joc special creat pentru telefoane Android când nu multă lume deținea un smartphone. Pop a reușit ca la fiecare proiect prezentat publicului să aibă minimum 5 milioane de descărcări. În 2019 a început un proiect de care este tare mândru. Ovidiu a creat un simulator avansat cu autobuze pentru PC, Xbox și Playstation.

Printre altele, succesul financiar la care a ajuns sătmăreanul Ovidiu, l-a determinat să facă și gesturi filantropice. A donat, a ajutat, iar una dintre campaniile sale a presupus donarea a trei mașini, printr-o simplă tragere la sorți. De asemenea, când avea 25 de ani, Ovidiu și-a donat sângele pentru cauze caritabile. În concluzie, Ovidiu este absolut de fiecare dată un exemplu de succes personal, dar și de inspirație pentru oricine urmărește extraordinara sa poveste de viață.

Tu știai cine este Ovidiu până să citești acest articol? Răspunde-ne pe „Ai un Pont?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Nicole Cherry lansează „Nopțile” (Moon Session), una dintre cele mai așteptate piese ale artistei

Nicole Cherry lansează „Nopțile” (Moon Session), una dintre cele mai așteptate piese ale artistei

Totul despre Doi Degeaba: Ce este și pe cine vizează

Totul despre Doi Degeaba: Ce este și pe cine vizează