in

Moda pentru tineret în lumea sportului – ce se poartă acum? P

Adevărat că fashionul sportiv nu variază foarte mult de-a lungul timpului, iar asta se întâmplă din două motive: pe de o parte pentru că unele sporturi necesită echipament special care mai greu poate fi îmbunătățit, iar pe de altă parte pentru că activitatea fizică solicită în orice circumstanțe o vestimentație cât mai comodă și eficientă. Modificări apar totuși, iar astăzi am decis să vă vorbim despre ele, cu un oarecare accent pe generația tânără.

Pregătit pentru orice provocare

Această expresie a caracterizat mereu moda din lumea sportului, lucru care e valabil și azi, inclusiv în rândul tinerilor. Poate chiar mai mult decât în alte epoci, echipamentele sportive de astăzi sunt mult mai adaptabile diferitelor situații și implicit mai transferabile de la un tip de sport la altul. Spre exemplu, dacă veți intra pe linkul spre magazin de aici – https://sportano.ro/imbracaminte-pentru-sporturi-de-lupta/bluze-i-tricouri – o să descoperiți o întreagă gamă de îmbrăcăminte dedicată sporturilor de luptă pentru băieți.

Veți observa totuși că atât croiala, cât și design-ul ori materialele hainelor de acolo sunt foarte adaptabile altor forme de activitate fizică, precum joggingul sau sala de fitness. Această adaptabilitate se datorează bineînțeles și sporturilor de luptă în sine, care deseori solicită antrenament de forță sau de rezistență, dar este și o caracteristică a noilor trenduri printre creatorii de fashion sportiv.

Despre generația tânără

Dacă la generațiile mai timpurii s-a observat o supraspecializare în materie de sport, tinerii de azi sunt îndemnați să fie cât mai fluizi și să experimenteze mai multe tipuri de exercițiu fizic. Există totuși două atitudini principale în materie de modă sportivă pentru tineri. Le-am putea numi relaxare și tehnologie.

Prima filosofie a designerilor sportivi marșează în primul rând pe comoditate și pe un aspect retro ori clasic. Se folosesc materiale monocrome, în general din bumbac sau lână și se apelează la croiala clasică a pantalonilor de trening ceva mai largi și tricouri, maieuri ori hanorace cât mai simple. A două atitudine pune accent pe noile tehnologii din universul textilelor și pune foarte mult accent pe performanță. Țesături anti-transpirație, materiale cât mai respirabile și un design care de multe ori amintește de filmele sci-fi. Mai ales noii sportivi profesioniști optează pentru cele din urmă, într-o continuă adaptare la nevoile specifice identificate și, printre altele, în încercarea de a inova. Confortul mai degrabă decât comoditatea primează, iar industria pare să țină pasul cu pretențiile lor și să nu dezamăgească.

Vârsta e doar un număr

E de la sine înțeles că nu vom putea cuprinde într-un singur articol toate noile trenduri și inovații care impresionează tinerii de pe teren astăzi. Cel mai simplu mod de a descoperi despre ce e vorba e să aruncăm o privire prin magazin când avem ocazia și să observăm ce se mai modifică pe gazonul sporturilor oficiale. În plus, unul dintre avantajele modei sportive este că nu ține atât de des cont de vârstă, ci întotdeauna eficiența și adaptabilitatea primează. Cum spuneam, trebuie să fim cu toții mereu pregătiți pentru orice situație. Iar moda sportivă adresată tineretului ține cont de asta.

Advertorial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Totul despre RENVTØ: cine este, vârsta, numele real, cariera

Totul despre RENVTØ: cine este, vârsta, numele real, cariera

Totul despre Vasile Mogoș: Cine este, vârstă, iubită și carieră

Totul despre Vasile Mogoș: Cine este, vârstă, iubită și carieră