in

AdorAdor

Ieri am pierdut un prieten

Matthew Perry a încetat din viață

Dormeam ieri dimineață când iubitul meu a venit la mine și mi-a zis, șocat, că a murit Matthew Perry. M-am trezit brusc și, buimacă, i-am zis să repete. „Matthew Perry. Scuze că te trezesc așa.”, a continuat el.

A durat vreo două-trei minute până am procesat informația. Și am realizat: „Chandler, nu mai este Chandler, cel mai funny personaj din Friends”.

 „Dar era bine… Își revenise”, i-am replicat iubitului meu, apoi mi-am acoperit fața cu pătura și am început să plâng de parcă aș fi pierdut un prieten.

Ziua de care îmi era teamă

Cred că toată viața mea am fost o fană a serialului Friends. M-am născut în 1999, așa că am început să văd serialul la câțiva ani după ce, în 2004, s-a încheiat. Aveam șapte ani când am început să-i îndrăgesc pe Ross, Joey, Rachel, Monica, Chandler și Phoebe.

Apoi, aproape anual, am revăzut acest sitcom cam de fiecare dată când era difuzat pe posturile TV până să apară pe Netflix, apoi pe HBO.

Acest serial mi-a oferit siguranță și confort în cele mai ciudate, dar și fericite momente. Mă uitam la Friends când mă mutam de la o școală la alta, apoi dintr-un oraș în altul. Când aveam colegi și profesori, mai mult profesori, care mă bully-au în liceu, eu mă întorceam acasă și mă uitam la Friends.

Toate personajele și apartamentul Monicăi mă făceau să mă simt ca acasă. Cumva, fără să-mi dau seama, au devenit parte din viața mea.

Matthew Perry, când nu pierzi un actor, ci un prieten

De-a lungul timpului am mai pierdut vedete care m-au marcat. Robin Wiliams, Michael Jackson, Amy Winehouse and so on, dar în cazul lui Matthew Perry a fost mult mai personal. A fost pentru prima oară când am plâns, când m-am gândit că Friends nu va mai fi la fel.

De două ori s-a întâmplat să îmi imaginez, ipotetic, momentul în care voi pierde un personaj cu care am crescut și care mi-a marcat copilăria și adolescența. Prima dată m-am gândit la asta când au făcut reuniunea Friends, acum câțiva ani, și am văzut cât de iubit a fost acest sitcom la nivel global.

Chiar i-am zis atunci iubitului meu: „cât te weird va fi când va muri unul din actorii ăștia”. Apoi, al doilea moment în care m-am gândit la asta a fost anul trecut, când am citit memoir-ul lui Matt, despre care am scris aici.

Ar fi putut pierde lupta cu dependența de multe ori, dar a rezistat, a trecut peste, nu a mai consumat nimic. Apoi a făcut atac de cord și a murit înecat în jacuzzi.

Am scris după ce am citit cartea că „la final, când un serial cult ca Friends se încheie, rămânem doar cu actorii, care, să nu uităm, sunt oameni, nu personaje fictive”. Acum scriu: iar la final, când pierdem pe cineva fără de care un serial cult, ca Friends, nu ar mai fi fost la fel, ce facem?

Tu cum ai procesat moartea lui Mattew Perry? Scrie-ne pe Ai un pont?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

HONOR 90

Share your vibe cu HONOR 90! Un smartphone conceput pentru creatorii de conținut

Cum să combatem eficient acneea? Sefora Șulea testează serumul împotriva petelor lăsate de acnee de la Nivea