in ,

AdorAdor

Lorena Vișan, creatoare de conținut și TikTok Star: „Misiunea mea în online este să fac oamenii să se simtă iubiți și apreciați.”

Lorena Vișan, sau, pur și simplu, Lore, este creatoare de conținut, TikTok Star și una dintre cele trei femei puternice și creative care fac parte din Pandora Squad – prima echipă de ambasadoare a brandului în România. Având o energie magnetizantă, Lore a reușit prin conțintul pe care îl postează, să adune o comunitate de peste 1 milion de urmăritori pe TikTok. Pentru ea, comunitatea și cifrele care cresc constant pe conturile ei, nu sunt simple cifre, ele sunt inimi, suflete care cresc odată cu ea.

Îndrăgita creatoare de conținut, ne-a împărtășit în cadrul acestui interviu mai multe despre relația strânsă pe care o are cu comunitatea ei, cum a ajutat-o experiența pe care a dobândit-o de-a lungul timpului în online să facă față hate-ului care îi era direcționat, precum și despre sursele ei de optimism și bunăstare din viața de zi cu zi.

Lore, ești o prezență constantă de câțiva ani în spațiul online românesc. Cum crezi că ai evoluat până în prezent, fie că vorbim de planul personal, fie de cel profesional?

Am evoluat în cel mai frumos mod. Atât profesional, cât și personal. Am învățat, am descoperit și am trăit multe experiențe pe care abia aștept să le povestesc nepoților.🥹❤️

Dintre toate platformele de socializare pe care le-ai testat până în momentul de față, de ce consideri că urmăritorii au rezonat cel mai bine cu conținutul tău postat pe TikTok, și nu pe altă platformă? Uitându-te în urmă, la parcursul tău profesional, există ceva ce ai face diferit, dacă ai putea?

Uitându-mă în urmă, nu aș schimba absolut nimic. Indiferent de „greșelile” pe care le-am făcut, sunt mândra de ele doarece dacă ele nu existau, eu nu eram aici.

Oamenii au rezonat cel mai bine cu mine pe TikTok fiindcă aplicația mi-a oferit un spațiu safe în care eu să-mi postez poveștile, experiențele fără filtru. Să arăt oamenilor cine sunt, așa cum sunt, cu bune si cu rele.

Ai o energie debordantă și un optimism molipsitor. Fiecare persoană care interacționează cu conținutul tău, se încarcă pozitiv. Întrebarea mea este cine îi dă energie și o doză de optimism lui Lore pentru a-și continua activitatea?😊

Hahaha 😂, bună întrebarea. Cred că de fiecare dată când m-am întrebat asta, mi-au venit două răspunsuri. Primul este că așa m-a lăsat pe mine Dumnezeu, asta e puterea mea, arma mea „secretă”, și al doilea răspuns este fratele meu. El e cel care contribuie la doza mea de optimism.

Ai creat alături de comunitatea ta o serie pe TikTok amuzantă și de succes – „Mama mea se îmbracă mai bine decât mine”. Într-adevăr, aveți stiluri diferite, dar care se completează armonios. Dar tu ce părere ai? Crezi că mama ta este mai stilată decât tine?

Sinceră să fiu, mama a avut inițiativa acestei serii pe TikTok. 😂

Iubesc și mă bucură enorm faptul că vrea și că îi place să apară cu mine în diferite clipuri/poze pe internet, deoarece aceste activități ne fac să petrecem mai mult timp împreună și să ne facem amintiri noi.

Ca stil, așa cum ai zis și tu, da, avem stiluri diferite, dar care se completează. Eu cred că ea are o eleganță și o feminitate aparte, comparativ cu mine. Și când se îmbracă sport, tot e mai feminină comparativ cu mine, dar cred că din acest motiv și functionează seria noastră. Semănăm mult, dar dacă te uiți atent, suntem foarte diferite.❤️

În luna octombrie a acestui an, ți-ai anunțat familia online că ai intrat în Pandora Squad. Ai fost selectată, alături de alte trei femei puternice, îndrăznețe și diferite, să fii în prima echipă de ambasadori ai brandului în România. Ce a însemnat această recunoștere pentru tine, atât din punct de vedere personal, cât și din punct de vedere profesional?

Cu riscul de a suna clișeic, voi spune că a fost un vis devenit realitate. Să pot spune că sunt ambasadoarea brandului pe care îl port din adolescență și lângă care am crescut și mă leagă atâtea amintiri, este minunat.

Mă simt mândră de mine și simt că am reușit să o fac pe Lorena cea mică mândră, iar sentimentul acesta e greu să-l explici în cuvinte. E magic.

Din experiența pe care ai acumulat-o până în momentul de față, care consideri că este misiunea unui influencer pentru comunitatea sa? Și care este scopul lui Lore în viețile oamenilor care îi urmăresc cu interes conținutul zilnic?

Cred că misiunea unui influencer/creator de conținut este să inspire oamenii. Să nu-i facă să se simtă ca pe niște simpli urmăritori, să fie o familie. Să învețe unii de la alții.

Eu, întotdeauna am vazut inimi, suflete în spatele cifrelor care creșteau la mine pe cont și mă bucur enorm să știu că am oameni care mă urmăresc de la începutul carierei mele, alături de care am crescut. Mi-au văzut evoluția, mi-au văzut părțile frumoase, dar și pe cele mai puțin frumoase.

Misiunea mea aici e să fac oamenii să se simtă iubiți și apreciați. Să nu se simtă singuri și să fie mereu conștienți de faptul că nimeni nu e perfect și că e în regulă dacă în unele momente nu te simți bine. E ok să nu fii ok. E ok să greșești. Tot ce simți e valid.

Care consideri că este una dintre cele mai false idei preconcepute pe care și le formează oamenii cu privire la munca unui influencer?

„Că e ușor” sau „că nu este o muncă”. E greu să te lupți cu aceste idei preconcepute, dar nu imposibil. Pot să înteleg de unde pornesc aceste idei, dar cred că tot noi oamenii, prin înțelegere și bunătate, putem să eliminăm aceste idei false.

Nimic în viață nu e ușor. Indiferent de job-ul pe care îl ai. Eu mereu am zis: „fă ceea ce îti place sau ce te face fericit, și atunci nu o să simți greul”, dar asta nu înseamnă că e ușor. Înseamnă că faci ceea ce iubești și doar așa devine mai ușor.

Mediul online românesc, și nu numai, pendulează între pozitivitatea și toxicitate. Cum ai reușit tu să faci față hate-ului online cu care te-ai confruntat?

Fac asta de prea mulți ani ca să mă mai afecteze părerile altor oameni, oameni care nu mă cunosc, oameni care vor doar atenție.

Cu anii am învățat că oamenii care aruncă cu hate către alte persoane, nu înseamnă că au ceva personal cu tine, ci doar spun lucruri despre ei.

Învățând asta, am realizat că nu e despre mine, ci doar despre ei, iar eu nu am ce să fac decât să fiu acolo dacă au nevoie de ajutor.

Cu ce creator de conținut ți-ai dori să colaborezi în viitor din România? Dar de la nivel internațional?

Nu e în totalitate creator de conținut, este și artistă. O admir tare mult și îmi dă un vibe bun de fiecare dată. Delia. E my spirit animal. Iar, din străinătate sunt mulți. Probabil, o listă mai lungă decât lista lui Moș Crăciun😂. Dar prima ar fi Chiara Ferragni.

A existat vreun moment în care ți-ai dorit să renunți la tot ceea ce faci în online? Și dacă da, cum ai reușit să traversezi acel osbtacol?

Bineînteles că au fost momente. E normal să ai și zile când îti vine să închizi tot, și să arunci și telefonul dacă se poate 😂. Dar, mereu ceva s-a intâmplat și mi-a demonstrat că tot ceea ce fac, e bine și că sunt pe drumul cel bun.

Dacă ți-ai schimba cariera la 180 de grade, spre ce te-ai orienta în momentul de față?

Cred că m-aș întoarce la pasiunea mea, și anume actoria. Evident că n-aș lăsa mediul artistic și creativ. Aș face actorie și, probabil, aș vrea să joc într-un film cu Kevin Hart.

Pe final, care sunt planurile tale de viitor pentru 2024?

Planurile mele pentru 2024?

Să nu-mi mai fac planuri. Să las viața să mă surprindă. Să trăiesc mai mult în prezent și să nu-mi mai fac griji. Să mă iubesc mai mult, să ies mai mult în natură și multe călătorii.

Cel mai important sfat pe care l-ai primit la începutul carierei tale în calitate de creator de conținut:

Fii tu!

Emoji-ul tău go-to:

🥹❤️

Cu ce gând îți dorești să rămână oamenii din comunitatea ta online după ce consumă conținutul care tu îl creezi pentru ei:

Să aibă un zâmbet pe față. Să fie fericiți, să le transmită energie bună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Louis Florea, TikTok Star, creator de conținut și dansator: „Vreau ca oamenii să se uite la conținutul meu și să fie relaxați, să le placă ceea ce văd și să le aduc un zâmbet pe buze.”

Ana Gum, creatoare de conținut, shuffle dancer și graphic designer: „Nu forța nimic. Durează aproximativ doi ani să câștigi din jobul ăsta. Între timp, descoperă-te.”