in

AdorAdor OMGOMG

Life hacks: student în București

Hey, you!

Uite, vin cu niște recomandări pentru tine dacă te gândești să dai la facultate în București. Viața de capitală poate fi destul de intimidantă, mai ales dacă vii din orașe mai mici sau chiar de la sat. Așadar, cred eu că o listă cu tips & tricks pentru viața la facultate este binevenită.

Viața de cămin

Ei bine, dacă ești în situația de a locui la cămin (been there, done that), trebuie să ai în vedere câteva lucruri.

În primul rând, pregătește-te să nu ai intimitate deloc. Și chiar mă refer că nu există acest concept, decât dacă locuiești poate într-un cămin privat sau special.

De asemenea, nu îți face bagaje super mari. Dulapurile sunt mici, loc mult în cameră nu ai și loc de depozitare nici atât.

Așadar, ia doar ce este necesar: câteva piese din veselă, câteva haine pe care le schimbi cu sezonul și orice altceva mai e nevoie pentru facultate (cărți, caiete, etc).

Orarul la facultate

Prima dată când deschizi orarul pe telefon sau laptop și vezi tot felul de numere și litere pe el, nu te speria.

Prima regulă: la facultate (în majoritatea cazurilor), tu te muți din sală în sală, nu ai o ,,clasă’’ anume.

Majoritatea orarelor de facultate îți arată sala și etajul în care trebuie să mergi, deci încearcă să observi care e care.

Cheltuieli

Mâncare

Cantina o să fie cea mai bună prietenă a ta, iar aplicațiile de livrat mâncare la fel. Dacă o să ai timp să gătești, să știi că de obicei bucătăriile de cămin sunt comune și ocupate. Dar pe de altă parte, vestea bună este că studenții au reduceri uneori la restaurante sau chiar la cantina studențească.

Ieșiri

Pe partea de ieșiri în oraș măcar stăm bine. În București este mereu ceva de făcut, fie că vrei ceva chill, un eveniment cultural sau pur și simplu ceva gratuit. (Pentru ceva gratuit îți recomand expozițiile publice, plimbările în parc sau alte ieșiri în natură.)

Cu siguranță poți să găsești ceva de făcut, ca să eviți să înveți pentru sesiune. Am trecut și eu prin asta.

Sesiunea de examene

Spre deosebire de liceu, prima sesiune de examene va fi un șoc. Dacă te bucuri că ai timp liber să faci ce vrei în timpul semestrului, să mergi sau nu la cursuri, în sesiune nu mai e chiar așa de lejer.

Dintr-odată, toate proiectele și examenele sunt la distanță de o zi sau două între ele și devii aglomerat/ă.

Dar nu îți face griji; cafeaua, nopțile târzii și stresul creează amintiri frumoase. Până la urmă, fac parte din studenție.

Evenimente și petreceristudent

Evenimente culturale și petreceri – say less. București este centrul vieții de noapte din țară, așa că puneți zâmbetul pe buze, fă-ți o gașcă mișto de prieteni și găsește petrecerile potrivite pe gustul tău.

Ce părere ai?

Ai găsit ceva folositor în articolul meu? Dacă da, ce?

Lasă-mi un sfat pentru articole.

Pe data viitoare, bisous!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Vlad Gherman și Oana Moșneagu, un cuplu autentic

De ce să petreci în club Apollo111 măcar o dată în studenția ta