in

AdorAdor

La Mița Biciclista ❤️ O experiență de neratat în București

Hey, hey, dear Gen Z reader!🧚‍♀

Dacă îți dorești să trăiești o experiență inedită în efervescentul oraș București, una dintre recomandările noastre este La Mița Biciclista, casa de pe Strada General Christian Tell, una dintre cele mai frumoase clădiri istorice ale Capitalei.

Acum, în spațiul unde chiar a locuit celebra curtezană Mița Biciclista, te poți bucura de dimensiunea culturală a Capitalei, vizitând diverse expoziții, cum este și cea mai recentă – Expoziție Monica Lovinescu (critic literar și o autoritate a literaturii române contemporane).

De asemenea, există și un bar de zi, dar și unul de seară. Astfel că te poți bucura de un capuccino sau de un Negroni printre cultură și oameni distinși.

Cine a fost, cu adevărat, Mița Biciclista?

Conform unui articol din Historia, Mița Biciclista a fost prima femeie care a început să pedaleze pe străzile Capitalei, recunoscut la acea vreme ca Micul Paris. Mița dorea să își mențină silueta și era în căutare de clienți din pătura bogată a Bucureștiului, fiind o femeie cultivată, versată, hotărâtă și de moravuri ușoare.

Program

Deschis 7 zile din 7 și nu necesită o rezervare în prealabil.
Luni–Vineri: 18:00 – până târziu
Sâmbătă–Duminică: 18:00 – până târziu.

În luna ianuarie, încă mai poți vizita expoziția Monicăi Lovinescu acasă „La Mița Biciclista” și, cu siguranță, te așteaptă și alte expoziții deosebite în acest context plin de cultură și istorie.

Dacă ai dorințe pentru alte articole asemănătoare, dă-ne un pont aici.💖

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Cine sunt cei mai faimoși 10 creatori de conținut internaționali de pe Twitch în ianuarie 2024? Descoperă clasamentul complet

Universul lui Dalí. Nu rata una dintre cele mai așteptate și surprinzătoare expoziții din România!🎨