in ,

OMGOMG

La Mița Biciclista prelungește expoziția Monicăi Lovinescu

Până pe 4 februarie 2024 încă ai ocazia să vizitezi expoziția unei inconfundabile voci din istoria României!

La Mița Biciclista (despre care ți-am mai povestit aici) prelungește până pe 4 februarie 2024 expoziția memorabilei Monica Lovinescu, unul dintre cei mai apreciați critici literari de genul feminin din România.

De luni până vineri, între orele 18:00-20:00, poți vizita cadrul expozițional la casa Miței Biciclista, pe Strada General Christian Tell, una dintre cele mai frumoase clădiri istorice ale Capitalei.

Chiar dacă nu este studiată în școli, Monica Lovinescu este un reper istoric pentru lupta intelectuală împotriva regimului comunist care s-a instaurat în țară. Gândirea ei a fost profundă și ageră, iar vocea ei curajoasă s-a auzit mai mulți ani în cadrul emisiunilor „Actualitatea culturală românească” şi „Teze şi Antiteze la Paris”, ale postului anticomunist Radio Europa Liberă.

Pentru întâia oară, vor fi expuse documente originale, obiecte, mărturii, fragmente de emisiuni din perioada 1960-1991 de la Radio Europa Liberă, dialoguri emoționante cu Mircea Eliade, Petru Comarnescu, Ana Blandiana, Octavian Paler sau Eugen Ionescu.

Nu rata oportunitatea de a vizita expoziția Monicăi Lovinescu și de a pătrunde în universul complex al unei femei a cărei voce curajoasă a ripostat împotriva regimul opresiv comunist!

Dacă ai dorințe pentru alte articole asemănătoare, dă-ne un pont aici.💖

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Alexia Eram, fiica celebrei jurnaliste Andreea Esca, a împărtășit cu fanii săi o privire în universul ei personal, arătându-ne cum a petrecut începutul noului an.

Cum a arătat începutul anului nou pentru Alexia Eram?

Ce facem de Ziua Culturii Naționale în București? 15 ianuarie cu evenimente culturale și intrări gratuite la muzeu 😍