in , ,

AdorAdor

Totul despre JAZZx 2024: Când se ține, unde și artiști

JAZZx 2024: O sărbătoare a muzicii și a culturii la Timișoara

Totul despre JAZZx 2024: Când se ține, unde și artiști

Festivalul JAZZx 2024 revine la Timișoara pentru a 12-a ediție, aducând o serie de nume mari din lumea jazz-ului internațional, alături de talente locale excepționale. Evenimentul va avea loc în centrul orașului, în perioada 5-7 iulie, oferind trei zile pline de muzică live, ateliere, proiecții de film și alte evenimente speciale.

Acces gratuit la muzică de calitate JAZZx 2024

JAZZx 2024 se remarcă prin accesul gratuit la majoritatea concertelor, oferind o șansă unică pentru publicul larg de a descoperi și aprecia diversitatea genului jazz. Spectacolele vor avea loc pe scena principală din Piața Victoriei, dar și pe scene secundare amplasate în alte locații din centrul vechi.

Sursă imagini: Facebook JAZZx

Artiști de talie mondială pe scena JAZZx 2024

Printre artiștii confirmați pentru ediția 2024 se numără:

  • Jordan Rakei: Un nume cunoscut în scena neo-soul și jazz, Jordan Rakei va aduce un amestec captivant de sunete și improvizații inovatoare.
  • Avishai Cohen: Un trompetist israelian de renume, câștigător al premiului Grammy, care va încânta publicul cu virtuozitatea și sensibilitatea sa muzicală.
  • Theo Croker: Un trompetist american talentat, cunoscut pentru colaborările sale cu artiști precum Kendrick Lamar și Wynton Marsalis.
  • Dianne Reeves: O cântăreață de jazz legendară, câștigătoare a cinci premii Grammy, care va impresiona prin vocea sa caldă și expresivă.
  • Yazz Ahmed: O trompetistă și compozitoare britanică, apreciată pentru stilul său unic care combină jazz-ul cu influențe din Orientul Mijlociu și Africa de Nord.

Mai mult decât muzică: ateliere, proiecții de film și altele

Pe lângă concertele live, JAZZx 2024 va oferi o serie de alte evenimente interesante, menite să exploreze diverse aspecte ale culturii jazz. Vor fi organizate ateliere de muzică pentru copii și adulți, proiecții de film documentar dedicate istoriei jazz-ului, precum și discuții cu muzicieni și experți din domeniu.

JAZZx 2024: Un simbol al multiculturalismului și al toleranței

Festivalul JAZZx nu este doar un eveniment muzical, ci și o celebrare a diversității și a toleranței. Timișoara, ca oraș multicultural cu o bogată tradiție muzicală, oferă un cadru perfect pentru a promova valorile fundamentale ale societății democratice.

Informații și program complet JAZZx 2024

Pentru mai multe informații despre festival, programul complet al concertelor și artiștii participanți, vă rugăm să vizitați site-ul oficial: https://plai.ro/jazz

JAZZx 2024 se anunță a fi o ediție memorabilă, cu o selecție de artiști excepționali și o varietate de evenimente interesante. Fie că sunteți un fan al muzicii jazz sau pur și simplu doriți să descoperiți ceva nou, JAZZx este o experiență pe care nu o veți dori să o ratați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Totul despre Rockstadt Extreme Fest: Când se ține, unde și artiști

Totul despre Rockstadt Extreme Fest 2024: Când se ține, unde și artiști

Totul despre Bogdan Micu: cine este, vârsta, biografia, cariera

Totul despre Bogdan Micu: cine este, vârsta, biografia, cariera