in ,

AdorAdor

Cine este Julia Boca, consilier educațional: „Conexiunile sunt cele mai importante.”

Julia Boca a studiat la Wellesley College și a fost admisă la Hardvard pentru un master în educație, iar de ceva timp a pus bazele Julia Boca Academy, prin intermediul căriea oferă consiliere educațională tinerilor.

Cine este Julia Boca, fata din spatele consilierului educațional?

Aș spune că Social Media este foarte înșelătoare când vine vorba de cum te prezinți. Cel mai corect răspuns este că sunt un semi-adult la 24 de ani încercând să descifreze ce trebuie să facă cu viața lui, fără să se mai îngrijoreze atât de mult.

Am trecut prin foarte multe „povești” sau aventuri în ultimii 6 ani, din America până în România, povești pe care îmi place să le împărtășesc pe internet ca să ofer încredere oamenilor că pot cere mai mult de la viața și de la educația lor.

Ce studii ai? Ce ți-a plăcut cel mai mult la studiu?

Bachelor of Arts in Psychology and English – că am putut combina atât de multe cursuri din diferite domenii în 4 ani.

Am făcut matematică avansată, literatură rusă, necunoștințe, poezie modernă, biologie celulară și moleculară și multe altele. Nu au existat limite din acest punct de vedere și consider că acest lucru m-a ajutat să descopăr cu adevărat ce îmi doresc de la viață, anume să continui să scriu.

Când și de ce ai pus bazele academiei Julia Boca?

Acum aproape un an, în camera mea din Brooklyn, cu ajutorul mamei în Galați, haha. A fost o întreagă aventură, să zic – știi ceva, cred că merită numele meu să fie în centrul atenției de data aceasta.

Nu mai vreau să mă ascund în spatele unei companii, fie ea locală sau globală, pentru că, în sfârșit, după 4 ani, simt că am suficientă încredere în mine cât să nu mai cer părerea nimănui când vine vorba de consiliat.

Mi-am format propria tehnică, propriile resurse și conexiuni. Nu mai am nevoie de alți oameni să îmi spună ce să fac sau nu. Și am considerat că pot arăta și celorlalte fete de vârsta mea care își doresc sa înceapă propria afacere că se poate.

Motivul pentru care am pus bazele acestei afaceri au fost oamenii, comunitatea mea din România, pe care am cunoscut-o când m-am întors în țară. Toți îmi ziceau că datorită mie au terminat facultatea ori că s-au înscris ori că i-am motivat să învețe.

Am fost surprinsă pentru că inițial nu am înțeles cum reușeam să fac asta. Îmi pasă foarte mult ca fetele tinere care mă urmăresc să nu se concentreze strict pe aspectul fizic.

Julia Boca cu laptopul Julica Boca consilier educational

Cine te-a susținut în acest demers?

Părinții, sora mea care a fost acceptata la facultate în SUA înaintea mea și care, cumva, mi-a pavat drumul + cele 2 profesoare cărora le voi datora mereu tot: doamna Ioniță, de engleză și doamna Popa, de română din CNVA.

Au petrecut cu mine ore în șir descifrând procesul de înscriere la facultate și au avut încredere în scrisul meu când eu nu aveam.

Cum îți promovezi activitatea?

Instagram, TikTok, LinkedIn (surprinzător sunt foarte mulți elevi de liceu pe LinkedIn), interviuri și Word of Mouth. Nu pun foarte mult accent pe estetic, vreau ca totul sa fie raw (asta și pentru ca nu am timp să mă gândesc la detaliile acestea).

Am văzut că ești o persoană activă în mediul online. Nu îți „fură” această activitate din timpul pentru studiu?

Momentan nu studiez nimic, doar administrez Julia Boca Academy și mai iau proiecte ici-colo din online (campanii, brand promo etc.) sau din alte domenii – spre exemplu, acum dublez vocea Iulianei în „Două Inimi” și mi se pare super cool că pot să am contact cu o industrie în care eu nu aveam nicio experiență.

Încerc să revin pe Youtube și Patreon, dar vreau să nu mă copleșesc doar de dragul de a spune că fac n lucruri deodată. Burning out isn’t cute.

Cum arată o zi din viața unui consilier educațional?

Acum ca am propria firma, depinde foarte mult de starea mea. De obicei, mă trezesc la 8 și până la 12 doar exist și supraviețuiesc. Este pur și simplu rutina mea de Duolingo (rusă, pentru că am foarte multe eleve din Moldova), mic dejun, cafea, doom scrolling, cumpărături etc.

Apoi de la prânz până seara, câteodată pana la 11 noaptea în timpul procesului de admitere, am meeting-uri, corectez eseuri, lucrez la diferite documente, răspund la emailuri, fac TikTok-uri, răspund la mesaje etc.

Care este serialul tău preferat? De ce?

Fleabag – e perfect. E scurt. Știe când să se termine. Și arată condiția femeii în lumea modernă.

Julia Boca grup Julia Boca consilier educational

Ce înseamnă pentru tine o carieră de succes?

Financial freedom. Vacanțe unde și când vrei. Nu trebuie să răspunzi nimănui. Clienți foarte mulțumiți cu tine încât te recomanda tuturor chiar dacă nu au nevoie de serviciul tău.

Cât de departe poți ajunge în viață fără studii?

Foarte departe, dar sunt multe chichițe aici. Fiecare țară și job market are cerințe diferite și metode și mai specifice de cum să intri într-o anumită industrie.

Din punctul meu de vedere, educația s-a digitalizat extraordinar de mult, suficient încât să stai la tine în sufragerie și să obții suficiente certificate care să înlocuiască o diplomă de facultate.

Mai mult de atât, conexiunile sunt cele mai importante. Nu neapărat conceptul de nepotism, dar pur și simplu ideea de a cunoaște cât mai multe persoane din diferite industrii, companii, pentru a deschide uși care nu erau neapărat valabile pentru tine înainte.

julia boca pliante julia consilier educational

Ce planuri ai pentru 2024 atât profesional, cât și personal?

Profesional: să avem un centru fizic pentru JBA și să termin de scris cartea de care îmi tot turui gura de un an.

Personal: să iert și să uit mai repede, să ajung la A1 la rusă, să cunosc mai multă lume, să ies din zona mea de confort, să mă scot la mai multe întâlniri singură.

Cel mai important sfat pe care l-ai primit la începutul carierei tale în calitate de creator de conținut:

Să fii consistent/ă, dar contează să știi ce audiență ai și care e scopul postărilor tale (entertain, inform, promote?) – și să „omori” partea din tine care cringe-uiește. There is no such thing. Inevitabil, te vei simți inconfortabil la început, dar trece repede.

Emoji-ul tău go-to:

🥹

Cu ce gând îți dorești să rămână oamenii din comunitatea ta online după ce interacționează cu conținutul pe care tu îl creezi pentru ei:

Că se poate, oricât de greu pare. Dacă am putut eu să intru la Harvard, poți și tu. Trebuie doar să vrei și să muncești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

colaj foto. Imagini cu Irina Manea, soțul ei, Cristi Manea, și fiicele celor doi, Victoria și Venus Manea

Descoperă cum arată viața de familie a influenceriței Irina Manea alături de soțul său, Cristian

INNA lansează albumul Everything or Nothing

INNA prezintă prima parte a albumului „Everything or Nothing”, 6 piese compuse în Dance Queen’s House