in ,

AdorAdor DrăguțDrăguț

Gustul luxului: Cum arată 24 de ore din viața unui cofetar șef la un hotel de 5 stele din Paris? 😌

Curiozitatea ne poartă pe cărările delicioase ale unui cofetar șef la un hotel de 5 stele din inima Parisului. Inspirația pentru acest articol sub forma mini vlogului realizat de Petra Sintejudean exact pe tema asta.

Petra este atât un creator de conținut online, cât și cofetar șef la unul dintre hotelurile luxoase ale Parisului și, prin acest mic clip de tip a-day-in-the-life-of, ea ne-a deschis ușa către această lume plină de mister – pentru cei din afara ei – și de arome fine.

Acestea fiind spuse, cum arată, totuși, o zi din viața unui cofetar șef la un hotel de 5 stele din Paris? Hai să aflăm.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Petra Sintejudean (@petraxpetra)

A day in the life of a pastry chef – ediția de 5 stele, Paris

Dimineața începe devreme, la ora 08:30. O zi nouă, plină de provocări și delicii în așteptare. Un mic dejun lejer este însoțit de o listă pregătită cu grijă pentru ziua respectivă. O surpriză prietenoasă din partea unui coleg adaugă o pată de culoare: un latte cu personalitate.

Următorul pas este colectarea ingredientelor esențiale pentru un madeleine care mustesc de gusturi. Odată preparate prăjiturelele, ele sunt gata să fie ridicate de colegii care se ocupă de servire. Apoi, începe joaca cu aluatul pentru pâine, porționat cu grijă și lăsat la dospit, pentru a atinge perfecțiunea.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Petra Sintejudean (@petraxpastry)

O surpriză dulce (pun intended) pentru micul dejun de mâine vine sub forma unei tarte de mere delicioase, iar în timp ce babka se dospește, Petra continuă cu crearea unor porții impresionante de pâine challah și frenavon, care vor completa experiența gastronomică a oaspeților de la hotel.

După o cantitate impresionantă de madlene, o scurtă pauză este dedicată tăierii smochinelor pentru a crea o delicioasă dulceață proaspătă. Ziua se încheie cu porționarea și coacerea unui set de cookies cu tahini. După o zi plină de creativitate și arome care mai de care, Petra curăță spațiul de lucru și își încheie ziua în jurul orei 18:00.

@petraxpetrax Because you asked for more vlogs🤝 #foryoupage #fypシ #petraxpetra #paris #misiuneatiktok #5pasidebine #dayinmylife #chefslife #chef #cofetar #vlog #dailyvlog ♬ Back On 74 – Jungle

Și după muncă, o escapadă la un restaurant hotspot devine punctul culminant al zilei, oferindu-i Petrei o șansă de relaxare și bucurie.

Aceasta este viața unui cofetar șef, în care pasiunea și talentul se îmbină pentru a crea experiențe gustative memorabile într-un hotel de 5 stele din Paris. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Silviu Faiăr și Sabina Teodora ne încântă feed-ul de Instagram cu cele mai sweet poze

Cine are ziua de naștere pe 13 decembrie?