in

AdorAdor

Ce este „Girl dinner”? Hai să afli de unde a pornit acest trend de pe TikTok!

TikTok-ul este rețeaua socială favorită a generației noastre, Gen Z. De când s-a lansat, TikTok a lansat și generat trenduri de tot felul, de la unele serioase, care au avut scopul să educe până la trenduri funny, care au conectat oameni din toate țările.

Un astfel de trend care mie mi-a plăcut tare mult este „Girl Dinner”. În acest articol vom afla cine și de ce a inițiat acest trend și care a fost impactul lui asupra maselor.

Începuturile „Girl Dinner”

@liviemaher

#girldinner #medievaltiktok

♬ original sound – Olivia Maher

Trend-ul „Girl Dinner” își are bazele într-un videoclip al lui @liviemaher, care și-a împărtășit „Girl Dinner”-ul ei, care constă în pâine, brânză, struguri și murături. În videoclip, ea glumește că, deși „preparatul” poate fi comparată cu o cină țărănească medievală, aceasta este „masa ei ideală”.

De atunci, tendința a crescut vertiginos. Alții s-au adunat pentru a împărtăși „cinele pentru fete” preferate, prezentând farfurii gustoase cu brânză, biscuiți, legume, dips, fructe și mezeluri. Firul acestor mese pare să fie o selecție de gustări diverse, care necesită gătit și pregătire minimă și, atunci când sunt combinate, fac o cină completă. Unele dintre ele arată destul de bine, dar nu toate.

Pot fi lacrimile „Girl Dinner”?

La fel ca majoritatea lucrurilor legate de rețelele de socializare, momentul exact în care tendința.

„Girl Dinner” a fost cooptată pentru prima dată de cultura dietei nu este clar, dar există câteva cazuri notabile care ne-au făcut să ne înfiorăm.

Pe TikTok, un creator a distribuit un videoclip înfățișând un bol de gheață, subtitrând postarea „Girl Dinner”. Secțiunea de comentarii a aplaudat-o. Un alt videoclip a arătat o farfurie care adăpostește doar două ouă fierte, o căpșună tăiată și brânză dintr-un singur fir; masa pe care o poate mânca un copil mic, nu este optimă pentru o femeie adultă.

Am văzut chiar și o adolescentă care plângea și își lingea lacrimile, iar pe fundal cânta piesa specifică „Girl Dinner”. Mai mult, și eu am făcut un video scurt pe contul meu de TikTok în care arăt my „Girl Dinner” atunci când sunt la ciclu.

@lexi_london9

tears with a side of meds 🥰 #girldinner #meds #trending #tears #crying #relateable #girldinnertrend #foryoupage

♬ original sound – karma carr

Este cazul să ne îngrijorăm?

Documentându-mă pentru acest articol, am citit multe reportaje și presa occidentală în care jurnaliștii erau îngrijorați că prin acest trend se promovează un stil de viață nesănătos și se popularizează cultura dietelor.

Există atât de multe surse care chiar promovează un stil nociv de hrană încât nu cred că un simplu trend (efemer) de pe TikTok are această putere. Mai mult, am văzut și tinere care, prin acest trend, iau la mișto anumite „diete” promovate în online și nu numai.

@evepilee

recipe link in bio x #girldinner

♬ original sound – karma carr

În final, „Girl Dinner” este un trend amuzant de pe TikTok prin care fete din toate lumea arată cam ce mănâncă ele la „cină”. La fel ca orice altă rețea de socializare, scopul TikTok-ului nu este (doar) să educe, ci să distreze. Și reușește asta de fiecare dată.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Cine are ziua de naștere pe 27 decembrie?

Aplicația Threads și battle-ul dintre Adrian Elicopterul de Luptă și Iorga