in

AdorAdor OMGOMG

Expresii ale fetelor explicate băieților

Descoperă ce înseamnă aceste expresii

Toți petrecem timp, mult timp, de fapt, majoritatea timpului pe rețelele de socializare, mai ales pe TikTok, YouTube și Instagram Reel. De multe ori ai auzit expresii ca Ghosting, Slay, Lowkey sau Highkey, Simp, Spill the tea, folosite în special de fete, care n-ai nici cea mai vagă idee ce înseamnă.

Ca să nu mai pierzi timp să cauți semnificația acestor expresii, m-am gândit să vin în ajutorul tău cu un scurt articol în care să-ți explic câteva din acești termeni.

Atunci când vor să complimenteze, fetele spun:

Slay – ori „slaaaaay queen” e folosit atunci când o fată dorește să complimenteze o altă persoană care arată chic, încrezătoare sau care iese din comun cu o trăsătură fizică sau de caracter deosebit de puternică.

Flex – acest termen e utilizat atunci când vrei să te mândrești cu ceva ce ai făcut. Poate ți-au cumpărat un telefon nou, ai învățat ceva sau ai primit un premiu. Poți regăsi destul de des acest termen în postările din Social Media.

Lit – acest cuvânt descrie ceva ca fiind minunat, distractiv, superb. Acesta e asociat mai des cu petreceri, evenimente sau alte momente în care te distrezi în draci.

Atunci când vor să încurajeze, fetele spun:

YAS QUEEN – sau „yaaas” e folosit atunci când fetele susțin cu entuziasm alte persoane, de obicei de gen feminin.

Glow up – această expresie se referă la procesul transformării pozitive a unei persoane. Spre exemplu: Maria purta ochelari și aparat dentar în liceu, dar a avut un glow up și acum e răvășitor de frumoasă. Când am văzut-o, i-am zis: queen, you slaaaay!

 Highkey – e folosit des atunci când e vorba de ceva intens, cu adevărat important.

Atunci când vorbesc despre băieți, fetele mai spun

Bae – acest cuvânt nu e chiar atât de recent. Era des utilizat atunci când eram prin clasa a 10-a. Acesta descrie o persoană cu care ești implicată din punct de vedere amoros. Pe scurt, când e vorba de „bae” e vorba de iubitul tău.

Simp – este de cele mai multe ori un băiat, care încearcă prea mult să-i facă pe plac persoanei de care s-au îndrăgostit.  De cele mai multe ori, aceștia tind să exagereze și să irite acea persoană, care oricum nu împărtășește sentimentele.

Ghosting – acest termen e aplicabil indiferent de gen, dar cel mai adesea e utilizat de fete pentru a descrie actul pe care-l face un tip care arată interes față de tine, apoi dispare din viața, brusc, fără niciun fel de anunț sau înștiințare. Spre exemplu: Trei luni am vorbit cu Mihai. Ne-am înțeles senzațional, era și un foarte bun kisser, apoi nu mi-a mai răspuns la mesaje, la apeluri, m-a blocat peste tot. M-a ghost-uit, n-am ce face.

Scrie-ne la rubrica Ai un pont? și spune-ne care e expresia pe care ai auzit-o cel mai des, în cazul băieților, și pe care ai spus-o de cele mai multe ori, în cazul fetelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

3 evenimente de la care nu trebuie să lipsești toamna asta

Cine are ziua de naștere pe 13 septembrie?