in

AdorAdor

Ce branduri românești poți atinge și proba atunci când vizitezi cafe & shop-ul ESHTE din București

ESHTE s-a născut, oficial, într-o zi de toamnă și este un spațiu aparte din inima Bucureștiului, pe Strada Doamnei la nr. 15. Locul are un spirit aparte și este, putem spune, un altfel de spațiu, o altfel de cafenea.

A durat cinci ani până când s-a materializat proiectul, iar ESHTE a început să existe fizic, nu doar în sufletul creatoarei lui, Ioana Voloacă. Ea a preluat și s-a ocupat de restaurarea Palatului Primului Credit Funciar Urban din Bucureşti, o clădire monument istoric din 1938.

Ce este ESHTE?

Așa cum spune fondatoarea într-un interviu pentru „După afaceri”, un proiect marca Ziarul Financiar, ESHTE este, întâi de toate, un sufix.

„ESHTE este pentru cei care vor să se dezvolte românESHTE şi pentru cei care au nevoie de românESHTE. Este despre iubESHTE, vorbESHTE, însufleţESHTE, despre meşteşugESHTE, clădESHTE şi făurESHTE“, a povestit Ioana Voloacă pentru publicația „După afaceri”.

Mai mult decât atât, ESHTE este spațiul unde se pune accent pe frumusețea autohtonă, pe meșteșug, pe detaliile care contează.

Ce branduri românești întâlnești la ESHTE

În cadrul magazinului boem ESHTE, poți descoperi, vedea și chiar atinge următoarele branduri:

  • Créateur 5 d’Emotions x ESHTE, parfum unisex, inspirat de călătoria lui Brâncuși de la Hobița la Paris. Parfumul este, deci, „o reinterpretare olfactivă a unui drum presărat cu miros de chypre dulce, împreună cu lemn prețios și acorduri subtile de piele și fum”
  • însuflețESHTE X Carla Szabo – o colecție de bijuterii inspirată de semințele ce ascund arhitectura și potențialul vieții
  • croiESHTE X Les Vacances d’Irina – materialele naturale, designul atemporal și căldura simplității colecției imaginate de Irina Moroșanu pentru ESHTE sunt o poezie, o replică a spațiului nostru dacă acesta ar fi o rochiță sau o tunică
  • meșteșugESHTE X Poemi – fiecare obiect din colecția de ceramică ESHTE este unic și perfect în imperfecțiunea lui, emoționează și surprinde la atingere
  • LicărESHTE X Freya Candels – lumânări decorative meșteșugite cu mâinile creatorilor, niște sculpturi din ceară, practic
  • OdihnESHTE X Atelier cu lemn – mic mobilier din lemn
  • Mina X ESHTE – mobilier din piatră naturală
  • Inlin X ESHTE – colecție de obiecte textile pentru decorarea mesei, inspirată din motive tradiționale românești
  • Origo X ESHTE – cafea de specialitate creată exclusiv pentru ESHTE de către cea mai de succes prăjitorie din România
  • Anagram X ESHTE – o bere artizanală ce reinterpretează inovativ stilul Pale Ale.

Tu ai reușit să calci pragul acestui loc magic, românesc, din centrul Bucureștiului? Este unul dintre cele mai instagramabile și tiktokuibile spații pe care le-am întâlnit, de patru ani de când stau aici, în capitală.

„Mi-am dorit să nu fim doar o altă cafenea cu un apendice la mezanin, care oferă aceleaşi produse, pe aceleaşi rafturi, în aceeaşi prezentare. Mi-am dorit să oferim o experienţă oamenilor care ne calcă pragul, să simtă că intră într-o poveste românească în care devin personaje. Spunând lucrurile aşa realizez că probabil acesta este elementul de noutate pe care îl aducem de fapt: emoţia“, a explicat Ioana Voloacă pentru revista „După afaceri”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Lansare H&M Studio la Kaiamo cu influencerii noștri favoriți

A Spooky Treat 🎈: Ioana Sfinxul ne învață cum să facem foietaje în formă de măturici, perfecte pentru Halloween