in

AdorAdor

Cum s-a văzut ediția aniversară a DIPLOMA Show 2023, festivalul noii generații de artiști, arhitecți și designeri, în online!

Ieri, pe 15 octombrie, s-a terminat DIPLOMA Show 2023, festivalul noii generații de artiști, arhitecți și designeri români, organizat de The Institute și prezentat de UniCredit Bank. Ediția a fost una special în acest an, fiindcă festivalul a împlinit zece ani de existență.

DIPLOMA Show 2023 a adus în dialog, într-un spațiu expozițional comun, lucrări create de absolvenți de arhitectură, arhitectură de interior și amenajări interioare, artă murală, artă grafică, artă & design textil, ceramică-sticlă-metal, design grafic, design de produs, design industrial, foto-video, modă, pedagogia artei, pictură, scenografie, sculptură, tehnologii interactive pentru artele spectacolului și media, urbanism.

Cum s-a văzut DIPLOMA Show 2023

Anul acesta, festivalul a găzduit la Combinatul Fondului Plastic ateliere de artă. Perioada de desfășurare a fost între 7-15 octombrie.

Dacă ai trecut pragul evenimentului, te-ai putut bucura de tururi ghidate organizate pentru elevi și studenți de arte, dar și de  petreceri și happening-uri speciale.

Inclusiv la această ediție, festivalul și-a propus să arate comunităților artistice și publicului larg o reprezentare a potențialului creativ contemporan prin exemplul celor mai proaspeți absolvenți din țară. Și mai mult decât atât, DIPLOMA Show își dorește să-i ajute pe aceștia să facă următorul pas către industrie, creând oportunități de cunoaștere, colaborare, vânzare și dezvoltare.

În cazul în care nu știai, până în prezent, DIPLOMA Show a expus și adus în fața publicului larg peste 870 de proiecte creative.

Expoziții și emoții

Mai multe expoziții din cadrul DIPLOMA Show 2023 ne-au atras atenția, printre care se numără și următoarele:

  • Târgul de artă și design Hot Lagoon Fair #14
  • DIPLOMA GROW: masterclass-uri prezentate de @Globalworth cu profesioniști cunoscuți din domeniile creative
  • O experiență AI imersivă by @Zalando
  • 130 de lucrări din 16 domenii creative, realizate de noua generație de artiști, designeri și arhitecți
  • Pop-up cinema by Kozel – o retrospectivă a 6 scurtmetraje care au făcut parte din expoziție de-a lungul timpului
  • Instalația interactivă IQOS, Together Forward
  • Expoziția-invitată „20 FAI”, dezvoltată de Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” (UAUIM), cu ocazia celebrării a 20 de ani de Design de Produs și Arhitectură de Interior din cadrul universității.

În cazul în care ai reușit să ajungi la festival, scrie-ne pe Ai un pont? și povestește-ne care a fost experiența care te-a marcat în cadrul DIPLOMA Show 2023.

Cum s-a desfășurat DIPLOMA Show

Anul acesta, ca în fiecare an, un board creativ format din peste 70 de experți – atât specialiști seniori consacrați din industriile creative, cât și reprezentanți ai universităților cu profil vocațional-creativ din țară – au selectat anul acesta cele mai bune lucrări de diplomă ale absolvenților facultăților de profil.

Astfel, 131 de artiști din noua generație au putut fi admirați de publicul larg în toate cele 10 spații expoziționale din cadrul Combinatului Fondului Plastic din București.

Lucrările artiștilor emergenți provin din 16 specializări diferite. Astfel, vizitatorii DIPLOMA Show au avut acces la proiecte din domeniile: arhitectură, arhitectură de interior, peisagistică, urbanism, artă murală, arte grafice, arte textile, ceramică-sticlă-metal, design de produs, design grafic, fashion, foto-video, pedagogie, pictură, scenografie și sculptură.

„DIPLOMA Show este un festival unic în România, iar de-a lungul edițiilor mă bucur să spun că a devenit un reper prin care cu toții luăm pulsul noii generații de artiști, arhitecți și designeri locali”, a declarat Teodora Dinu, Director Proiect Diploma Show.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Cine are ziua de naștere pe 16 octombrie?

Nuntă pe bani, filmul lui Mircea Bravo acum în cinema