in ,

AdorAdor

Totul despre David Popovici: Cine este, Vârstă și Carieră

Descoperă aici cum arată mindset-ul pe care îl adoptă campionul mondial, David Popovici!

Totul despre David Popovici Cine este, Vârstă și Carieră

David Popovici este un înotător care a scris istorie în sportul românesc și mondial încă de la o vârstă fragedă. În 2022, a obținut o performanță care nu a mai fost atinsă în ultimii 49 de ani, dublu campion mondial și european în cadrul aceluiași eveniment la probele masculine de 100 de metri și 200 de metri de înot în stil liber. Chiar dacă a fost aclamat pentru realizările sale sportive, David a surprins audiențele în repetate rânduri prin maturitatea sa, devenind o voce importantă a tinerei generații.

Cine este David Popovici?

David Popovici este un înotător român, specializat în stilul liber și sportivul care ne-a ținut cu sufletul la gură și ne-a făcut mândrii că suntem români prin realizările sale impresionante.

Conform Comitetului Olimpic și Sportiv Român, cu două săptămâni înainte de startul Tokyo 2020, la Campionatele Europene rezevate juniorilor de la Roma David a câștigat titlul mondial la 100 m liber, cu un nou record mondial la juniori (47:30) care a reprezentat și cel mai bun timp al anului, inclusiv la seniori.

Sursă imagini: @chlorinedaddy

Câteva zile mai târziu, tot cu record mondial s-a calificat în semifinalele probei de 200 m liber. La finalul competiției, în palmaresul său s-au adăugat patru medalii – 3 de aur (50, 100, 200 m liber) și una de argint argint în proba de ștafetă 4 X 100 m liber cu echipa României, alături de Mihai Gergely, Ștefan Cozma și Patrick Dinu

De asemenea, a fost declarat „Cel mai bun tânăr sportiv european”, după un discurs pe care l-a susținut în fața a 50 de comitete olimpice.

Ce vârstă are David Popovici?

În prezent, campionul are 19 ani, fiind născut pe 15 septembrie 2004, în București. Aceasta are 1,9 m înălțime și 80 de kilograme.

Cum s-a apucat David Popovici de înot?

A luat contact prima dată cu bazinul „Lia Manoliu” din București la vârsta de 4 ani, la recomandarea unui medic ortoped în vederea tratării unor probleme cu spatele. Nimeni nu se gândea la momentul respectiv cât de departe va ajunge. La 7 ani s-a hotărât să-și ducă pasiunea pentru înot la nivel de performanță,

Chiar dacă mulți l-au considerat un talent apărut de nicăieri, David a doborât primul record național la vârsta de 10 ani, iar la 14 ani a devenit cel mai rapid înotător sub 15 ani din istoria Festivalului Olimpic al Tineretului European, înotând 100 de metri în 49,82 secunde.

Ce studii are David Popovici?

În interviurile sale, David a pus mereu accentul pe importanța educației în formarea unui tânăr. El este absolvent al Colegiului Național Bilingv „George Coșbuc” din București, iar din toamna anului trecut a decis să urmeze Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației din cadrul Universității din București, psihologia fiind una dintre pasiunile sale încă din adolescență.

Care este secretul din spatele campionului David Popovici?

Conform unui articol din DoR, experții susțin că un înotător de calibrul său, capabil să doboare recorduri după recorduri mondiale, apare la o sută de ani. Chiar dacă mulți au încercat prin diferite motive să-i justifice performanțele, cum ar fi talentul nativ, aceasta a mărturisit că în spatele realizărilor stau mii de ore de muncă, dar și susținerea unor piloni cheie, cum ar fi părinții săi, fratele și antrenorii.

De asemenea, David în cadrul unui conversații cu Starea Nației, a menționat că:

„Disciplina stă la baza consecvenței. Poți să ai tot talentul și condițiile din lume, dar disciplina face diferența.

Aviz. Eu nu încerc să mă pun pe un piedestal. Cât de superior sunt eu sau sportivii de performanță, în general. Eu, pur și simplu, relatez din experiența mea. Și nu încerc să exagerez cu nimic. Spun lucrurile pe care mi-ar fi plăcut să le ascult când eram mai mic și care m-ar fi ajutat. ”

Cum arată mindsetul unui campion?

Chiar dacă numeroase etichete îi sunt atribuite, David a menționat că nimic nu este mai satisfăcător ca:

„E cool. Mă simt destul de împlinit. Deși e tare, mă simt mai bine când știu că am un scop mai mare de împlinit. Sportul e bun. Educația e foarte bună.”

De asemenea, cu toții am fost curioși cum a reacționat și îmbrățișat tot acest succes, iar în cadrul unui interviu cu Loredana Negrilă, aceasta a mărturisit că:

„Nu mi-am propus nimic specific înainte de realizarea performanțelor, însă mi-am propus să fiu cel mai bun, iar în viziunea mea de a fi cel mai bun, trebuie să câștig.”

Sursă imagini: @chlorinedaddy

Din ceea ce s-a putut remarca, David a rămas în ciuda succesului și vârstei fragede, un tânăr cu picioarele pe pământ, care promovează sportul și educația, dar și vine și în sprijinul celor în nevoie. Aceasta a donat o medalie de aur cu valoare emoțională copiilor cu afecțiuni oncologice, în cadrul programului #SperanțaNuMoareDeCancer, lansat de MedLife, fiind Ambasador al Speranței.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Totul despre Elena Gheorghe: Cine este, Vârstă, Relație și Carieră

Totul despre Elena Gheorghe: Cine este, Vârstă, Relație și Carieră

Cine este Adina Marina: „Vreau să le ofer oamenilor un conținut care să le aducă zâmbetul pe buze”

Cine este Adina Marina: „Vreau să le ofer oamenilor un conținut care să le aducă zâmbetul pe buze.”