in ,

AdorAdor OMGOMG

Totul despre Dana Sota: Cine este, Vârstă, Carieră și Relație

Descoperă mai multe detalii despre una dintre cele mai feminine și echilibrate femei din România, Dana Sota!

Totul despre Dana Sota

Într-o lume digitală plină de haos, alegeri nepotrivite și frică de necunoscut, Dana Sota este exemplul ideal de femeie. Ea a reușit să depășească bariera vârstei și să atingă un echilibru și o liniște interioară de invidiat prin adoptarea unui stil de viață sănătos, bazat pe multă disciplină și consecvență.

Cine este Dana Sota?

Dana Sota este o femeie în vârstă de 60 de ani, care s-a născut pe data de 9 mai și este zodia Taur.

Începând cu vârsta 30 de ani, aceasta a realizat că s-a orientat mult prea mult înspre îngrijirea aspectului exterior, și că a neglijat importanța îngrijirii interioare, iar atunci, a știut că este necesar să facă o schimbare.

De-a lungul timpului, Dana Sota a jonglat cu diverse domenii de activitate, până când și-a dat seama ce se potrivea cel mai bine pentru ea. Astfel, a trecut de la domeniul economiei și al jurnalismului, la ceea ce este astăzi, și anume, healthy living promoter, published author, speaker, beauty expert, wellness consultant, și altele.

Deși, la prima impresie ai putea spune că Dana Sota este o femeie organizată care-și planifică fiecare pas pe care îl face, ea recunoaște că întotdeauna s-a lăsat pe mâna destinului, și s-a mulat după cum a mânat-o viața, fără să își facă planuri și fără să își organizeze viitorul.

Cu ocazia unei apariții la emisiunea moderată de Ionela Năstase, numită La Cină, Dana Sota a dezvăluit câteva detalii despre copilăria ei, și anume faptul că a fost un copil cuminte și singură la părinți.

Tot în copilărie, Dana a fost foarte pasionată de geografie și se gândea să urmeze o carieră în acest domeniu, însă la îndemnul părinților, a ales alt drum pe care să meargă. Cu toate că, nu a urmat o carieră în domeniul geografie, astăzi reușește să-și satisfacă această pasiune călătorind și vizitând unele dintre cele mai frumoase și extravagante locuri din lume.

Din nevoia de a-și descoperi cât mai mult sinele, aceasta a devenit o persoană spirituală, care încearcă zi de zi să fie cea mai bună versiune a ei, adoptând un stil de viață echilibrat și sănătos, care are ca scop prevenția și încetinirea procesului de îmbătrânire.

O schimbare semnificativă pe care Dana a făcut-o în această direcție, a fost să se apuce de sport. A început cu antrenamente în sala de forță, migrând ușor înspre zona de yoga, iar în prezent practică pilates și mersul pe jos.

Pasiunea pentru sport a început în urmă cu 30 de ani, când a fost supusă unei intervenții chirurgicale, în urma căreia, la îndemnul medicilor, a avut nevoie de multe ore de kinetoterapie, dar și de menținerea unui stil de viață activ, pentru a-și întări musculatura.

„Mi-am găsit greu motivația pentru a face sport, dar îmi place să văd rezultate!”

Prin puterea exemplului, Dana Sota își dorește să stârnească atenția femeilor și să le demonstreze că și ele pot fi puternice și în acelasi timp feminine, că pot să-și arate vulnerabilitatea și, în același timp, să accepte ajutorul venit din partea bărbaților.

„Sunt o persoană foarte feminină și old school.”

Sursă Imagini Instagram: @danasota

Carieră Dana Sota

Țelul ei principal nu a avut din totdeauna legătură cu zona de beauty, însă, încă din copilărie aceasta a fost pasionată de fashion și make-up.

A studiat economia în cadrul Academiei de Științe Economice din București, urmând ca după terminarea studiilor să și profeseze în domeniul economic. Odată ce s-a cunoscut cu soțul ei, Nicolae Sota, cei doi și-au construit propria afacere în birotică și tehnică de calcul, și nu după foarte mult timp, au fost și dealeri de telefonie mobilă.

10 ani mai târziu, în 1999, ea a revenit la pasiunea ei din copilărie, și a înființat primul centru de estetică facială și corporală din București. De asemenea, a fondat chiar și emisiunea de beauty de pe Antena 1, numită „Viața în Roz”, și a fost chiar și redactor șef la revista Story, în 2004, timp de 4 ani.

Căpătând deja experiență în jurnalism și scrierea de articole, aceasta a scris cartea numită „Frumusețea se învață”, pe care a lansat-o în 2008. În această carte, ea oferă cititorilor detalii despre mâncarea pe care o consumă, care sunt produsele de îngrijire pe care le folosește, cât de mult doarme și ce sport practică, astfel încât să influențeze un număr cât mai mare de oameni să adopte un stil de viață sănătos și echilibrat.

În 2009 și-a creat propriul blog, numit Dana Sota, unde poți găsi articole care încadrează toate subiectele care descriu conceptul de feminitate, ce înseamnă stilul de viață echilibrat, dar și aspecte care țin de zona de beauty și antiageing.

O găsești chiar și pe YouTube, unde postează videoclipuri cu subiecte precum „dezechilibrele emoționale, depresiea și anxietatea”, „dezechilibrele hormonale”, chiar și seria „Hai să traim mai mult”, alături de medicul Adrian Stănescu, specializat în geriatrie și gerontologe.

Totul despre Dana Sota

Sursă Imagine Instagram: @danasota

Relație

Ce știm clar despre viața amoroasă a Danei Sota, este că aceasta a fost căsătorită o lungă perioadă de timp cu milionarul Nicolae Sota, și că împreună au un băiat pe nume Andrei Sota, care în prezent are 37 de ani.

„Am crescut și eu odată cu fiul meu, atunci am învățat să mă joc!”

În urmă cu mult timp, cei doi au trecut printr-un divorț și de atunci, fiecare și-a refăcut viața. În ciuda faptului că a existat multă durere în urma despărțirii, în timp aceștia au reușit să se reapropie și să își construiască o relație bazată pe echilibru și respect, Dana Sota afirmând că în prezent sunt chiar prieteni.

În opinia ei, cheia pentru o astfel de relație de prietenie în urma unei despărțiri, este iertarea.

Dacă știi mai multe detalii, hit me up, chiar aici! 🥰

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Totul despre Șerban Trîmbițașu: Cine este, Vârstă, Relație, Carieră

Totul despre Șerban Trîmbițașu: Cine este, Vârstă, Relație, Carieră

Totul despre Dragoș Neacșa: Cine este, Carieră, Relație