in

OMGOMG

Lansare de carte și film documentar: CVARTAL – patrimoniul cultural al cartierelor din București

Lansare de carte și film documentar - CVARTAL - patrimoniul cultural al cartierelor din București

DASH Film și Asociația Studio Zona anunță premieră documentarului „CVARTAL – patrimoniul cultural al cartierelor bucureștene” și lansarea a 10 mini-volume dedicate ansamblurilor de locuințe cunoscute sub numele de „blocuri rusești”.

Evenimentul, cu intrare liberă, are loc marți, 16 aprilie 2024, ora 18.00, la Cinema Muzeul Țăranului din București.

👉Eveniment Facebook👈

Filmul documentar și cele zece volum aduc în prim plan istoria și importanța culturală a zece ansambluri de blocuri edificate în București între 1945 și 1958, sub denumirea colectivă de „blocuri rusești”. Aceste ansambluri nu doar că reprezintă un segment semnificativ al istoriei arhitecturale a Bucureștiului, dar au influențat și continuă să influențeze peisajul urban și identitatea locală.

Fiecare volum dedicat unui ansamblu explorează detaliat istoria și arhitectura sa, oferind cititorilor o perspectivă captivantă asupra dezvoltării acestor comunități, timp ce documentar oferă o perspectivă a locuitorilor istorici asupra locuirii în aceste cvartale, completată de intervenții neobișnuite, arhitecți, antropologi care au studiat istoria. locuirii în București.

Filmul documentar, regizat de Dan Radu Mihai, are la bază un scenariu semnat de regizor și și propune o abordare experimentală pentru relatarea istoriei acestor cvartale. Perspectiva locuitorilor asupra locuirii în aceste cvartale este completată de intervențiile unor istorici, arhitecți, antropologi care au studiat istoria locuirii în București: Mara Mărginean, Irina Tulbure, Bogdan Iancu, Alexandru Axinte și Andrei Răzvan Voinea. De asemenea, sunt prezentate imagini de arhivă și materiale inedite care completează povestea acestor ansambluri și a oamenilor care le-au populat.

CVARTAL - un film de Dan Radu Mihai

Evenimentul de lansare este deschis publicului larg și invită toți bucureștenii să descopere și să celebreze patrimoniul cultural al cartierelor din București. În perioada 17 – 28 aprilie vor avea loc șase proiecții în zonele limitrofe celor 10 cvartale. Programul acestor proiecții va fi comunicat pe website-ul cvartal.dashfilm.ro, precum și pe contul de Facebook al proiectului.

Prin această inițiativă, DASH Film și Asociația Studio Zona urmăresc să contribuie la reechilibrarea peisajului cultural al orașului, să promoveze identitatea și implicarea socială și culturală a locuitorilor din cartierele bucureștene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Totul despre Mădălin Adrian: Cine este, Vârstă, Biografie, Carieră

Totul despre Mădălin Adrian: Cine este, Vârstă și Carieră

Cine este Geanina Rădulescu, Influential Marketing Director: „Nu am viață profesională și viață personală. Asta este viața mea cu totul.”

Cine este Geanina Rădulescu, Influential Marketing Director: „Nu am viață profesională și viață personală. Asta este viața mea cu totul.”