in

AdorAdor

Cum a arătat evenimentul Creators.talks: Video content de la A la Z?

Cum a arătat evenimentul Creators.talks Video content de la A la Z

Ești pasionat de creat conținut video? Sperăm că nu ai ratat evenimentul Creators.talks: Video content de la A la Z. În cazul în care nu ai aflat la timp sau nu ai fost în Cluj, îți aducem noi câteva dintre ideile principale care s-au discutat.

Creators.talks se află deja la a cincea ediție. Evenimentul despre conținut video a adunat peste 150 de creatori. Antreprenori, freelanceri și oameni care cochetează cu ideea de afacere s-au conectat într-un spațiu informal.

Autenticitatea în crearea de conținut video

În cadrul evenimentului, participanții evenimentului au avut parte de o discuție în tandem cu privire la cum te menții autentic într-o lume plină de trend-uri.

Discuția a fost moderată de Andreea Chiuaru, co-fondatoarea proictului Creators, iar speakerii acestei ediții Dana Nealcoș și Anca Broască au adus contribuții valoroase. Cele două au o experiență vastă în crearea de conținut video și au împărtășit din experiența și expertiza lor.

Dana este Reels Expert și Social Media Manager și face reels pe Instagram încă de când Instagram și Facebook au lansat această funcție.

Anca este creator de conținut de peste 12 ani. În acest timp a jonglat cu mai multe platforme cum ar fi Tik Tok, Instagram și Youtube. Anca îmbină conținut de lifestyle cu povești din viața ei. Experiența lor a fost extrem de utilă în contextul discuției despre cum rămâi autentic atunci când creezi materiale video în social media.

Se vorbește mult despre importanța de a rămâne autentic în materialele video pe care le creezi pentru tine sau brandul tău. Dana spune că autenticitatea poate fi secretul unui video de succes.

„Trendul este să ni se permită să arătăm ceea ce suntem. Nu va interveni aici AI pentru că transmite doar o imagine frumoasă, dar nu și emoția.”

Totuși, vorbind în numele clienților săi, spune că este firesc ca la început de drum să nu poți fi așa când te filmezi. Oamenii cu care colaborează reușesc să fie autentici în proporție de 70%. Ea consideră că este foarte mult pentru oameni care nu obișnuiesc să facă acest lucru în mod recurent.

Anca a venit cu exemple proprii. Ea spune că atunci când simte că nu are starea de spirit potrivită pentru vorbi în fața camerei nu face asta, pur și simplu. Iar atunci când colaborează cu un client, încearcă să integreze produsul în viața ei, ca să fie cât mai autentic.

„Decât să mă postez fake, mai bine nu mă postez deloc. Stau să îmi treacă emoția respectivă și după asta mă adun și filmez.”

Conținutul video cu potențial viral

Nu putem ști niciodată dacă conținutul video pe care îl facem va deveni sau nu viral. Există o serie de factori care influențează acest aspect. În schimb, cel mai bun lucru pe care putem să îl facem este să încercăm să mărim șansele pentru ca reel-ul, tiktokul sau video făcut de noi să fie vizualizat de cât mai mulți utilizatori.

Dana ne-a oferit câteva aspecte de care să ținem cont atunci când creăm un reel. E nevoie să alegem un subiect despre care nu se discută în mod normal în mediul online. Ar fi bine ca informația să fie nouă și interesantă. Oamenii vor fi tentați să urmărească mai degrabă ceva ce îi interesează, dar despre care nu se vorbește în mod normal.

În lumea Social Media, moneda de schimb este atenția. Iar ca să captivăm atenția avem nevoie de un hook. Un hook poate fi o imagine captivantă, o idee neașteptată care trezește curiozitatea și dorința de a afla mai mult. Iar pe lângă asta, Dana ne recomandă să lucrăm la carisma noastră. Oamenii sunt atrași de alți oameni interesanți și autentici.

Putem să urmăm recomandările Danei pas cu pas. Să creăm video care să respecte criteriile unui reel viral și totuși, să obținem puține vizualizări. Iar asta pentru că, probabil, nu am fost constanți. Algoritmul preferă conturile care postează des și regulat. Acest lucru ne mărește foarte mult șansele ca reel-ul nostru să fie văzut de cât mai mulți oameni.

„Să faci munca asta constant. Dacă pagina nu este funcțională, nu ai cum să ai un reel viral.”

Creativitatea vine din structuri

Chiar dacă are clienți diferiți, Dana folosește aceleași structuri atunci când lucrează cu clienții săi. Atunci când simte că nu are creativitate, alege să navigheze pe instagram în căutarea ideilor de reel care se vor potrivi exact pe nevoia clientului cu care colaborează.

„Uneori când trebuie să filmez un reel pentru un client, simt că nu îmi mai vin idei. Ceea ce fac este să mă uit la video salvate. Încerc să înțeleg domeniul de activitate al clientului meu. După, văd dacă pot mula video respectiv pe structura pe care o am pentru el.”

Chiar dacă lucrează cu clienți care împart aceeași nișă, conținutul lor este mereu diferit și mereu la fel de bun. Iar acest lucru se datorează din nou structurii pe care o are în spate pentru fiecare dintre ei. Atunci când creăm conținut video, cel mai important este să ne dăm seama cât de diferiți suntem. Chiar dacă activăm într-o nișă suprasaturată, suntem diferiți, așa că putem aduce valoare diferită prin conținutul pe care îl creăm.

Cum te menții relevant pe social media?

Social Media este ca și un organism viu, mereu în schimbare și plin de noutate. La prima vedere, pare greu și pe alocuri imposibil să te menții relevant foarte mult timp. Cu toate acestea mulți creatori nu doar își păstrează audiența, dar reușesc să o crească constant.

Anca face conținut video de 12 ani. Prima platformă pe care și-a făcut apariția a fost YouTube, iar de atunci a continuat să exploreze și alte platforme. Ea spune că pentru a ne menține relevanți pe social media trebuie să ne adaptăm constant. Putem fi curioși despre ce vorbesc oamenii și să dezbatem aceste teme și noi dacă simțim că ni se potrivesc. Dar putem privi către noi. Așa vom vedea care ne sunt interesele și pasiunile. Cu siguranță vor fi oameni care rezonează cu noi și vor dori să ne urmărească.

„În toți acești ani de când am început să fac conținut, ceea ce creez s-a schimbat o dată cu mine. Conținutul este inspirat din viața mea. Am trecut și prin zona de entertainment, fashion și mental help. Toate aceste lucruri mă interesau la un moment dat și am vrut să le împărtășesc cu cei din comunitatea mea.”

Pe lângă faptul că trebuie să ne adaptăm trendurilor, Anca recomandă să facem conținut pe minim două platforme. Oamenii virează de pe o platformă pe alta și vin mereu acolo unde ne arătăm o parte din viața noastră personală.

Cum treci peste emoții când creezi conținut video?

Unul dintre inamicii celor care vor să vorbească pe online despre viața lor sau să își creeze un brand personal sunt emoțiile. Chiar dacă sunt benefice și sunt o parte din noi, uneori ne pot da bătăi de cap și atunci trebuie să învățăm să le gestionăm.

Anca spune că trece rapid peste emoții. De multe ori alege să vorbească despre ele chiar în momentul în care înregistrează un material video. Vorbind despre emoțiile sale oamenilor care o urmăresc, trece peste ele mai ușor. A fost surprinsă să vadă că oamenii empatizează și îi mulțumesc pentru vulnerabilitatea ei. Ea consideră că acesta e un lucru care a sporit legătura dintre ea și comunitatea pe care a creat-o.

Dana este de cealaltă parte a baricadei. Ea are rolul de a ajuta clienții săi să se expună. În practica ei a observat că exercițiile de respirație nu sunt un mit atunci când vine vorba de gestionarea emoțiilor. Ea recomandă aceste exerciții la sesiunile de filmat ori de câte ori observă că un client este învăluit de stări care îl oprește din a se expune autentic. Chiar dacă crede în empatie și compasiune, în unele situații Dana spune că o ajută să fie mai directă.

„E important ca cineva să îți zică adevărul în față. Nu intra în valea plângerii. Aduna-te, focusează-te și dă ce-i mai bun din tine. Cel mai mare rezultat a fost atunci cand am pus oamenii să acționeze, atunci când empatizez cu ei, rezultatul nu este formidabil.”

Gânduri post eveniment

Conținutul video este instrument folositor atunci când vrem să ne promovăm în mediul online. Deși alegerea subiectului și a informațiilor sunt importante și ajută la crearea interesului pentru un video, autenticitatea și emoțiile sincere primează. Structura merge mână în mână cu creativitatea. Vrem sau nu, creativitatea vine din structuri și tot ele ne ajută să fim constanți atunci când ne simțim demotivați sau lipsiții de inspirație.

Ne-am bucurat să avem peste 150 de oameni în sală la cel de-al treilea eveniment Creators.talks. Informațiile au fost ușor de aplicat, iar asta nu o spunem noi, ci oamenii de la care am primit feedback.

Evenimentul n-ar fi fost la fel fără sprijinul primit de la partenerii și colaboratorii noștri:

  • Echipa Creators: Andreea Chiuaru (co-fondator și moderator al ediției), Valentina Ciolan (co-fondator), Nicoleta Rotaru și Iustina Ioniță (parte din echipa organizatorică), Bianca Tămaș (Specialist PR).
  • Cramele Recaș care au oferit premii participanților și-au dat tonul părții de networking.
  • L’ Eclair Magique care este alături de noi deja de câteva ediții, oferindu-ne prăjituri magice.
  • Editura Litera oferă premii participanților și câte o carte de citit pentru voluntarii noștri.
  • Atmosfera a fost surprinsă de videograful Iustin Grigoraș și de Antonia Hordighidan de la Atelierul de Portrete.
  • Evenimentul este găzduit de Cloudflight și a fost prezentat de Andreea Chiuaru și Valentina Ciolan, co-fondatoarele proiectului Creators.
  • Acest articol a fost realizat de Nicoleta Rotaru, social media & content writer freelancer

Despre Creators.comm

Creators.comm este o comunitate de antreprenori din Cluj-Napoca care creează spațiu de întâlnire fizic și conexiune pentru 3 tipuri de creatori: Creatori de business (antreprenori), Creatori de frumos (oameni care creează prin creativitatea lor) și Creatori de schimbare în comunitate (prin încurajarea colaborării și susținerea inițiativelor locale).

În prezent, Creators reprezintă o serie de evenimente lunare gratuite, găzduite de Cloudflight. Temele alese de echipa organizatorică reprezintă teme de interes pentru antreprenori, freelanceri, artiști și orice alte persoane interesante de a crea ceva din pasiune sau dorință de schimbare.

Evenimentele includ atât resurse de învățare oferite de speakerii selectați de organizatori, cât și o componentă de networking interactivă la începutul și la finalul evenimentului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

CS Sportul lansează petiția „Apărați bazele sportive bucureștene”

CS Sportul lansează petiția „Apărați bazele sportive bucureștene”

Travis Scott la Beach, Please!

Travis Scott vine în România: Cine este, Nume Real, Vârstă, Carieră