in ,

OMGOMG

Totul despre Cristian Dascalu: Cine este, Vârstă, Carieră

Descoperă acum mai multe detalii despre cel care i-a refuzat pe giganții Google și Facebook, Cristian Dascalu!

Totul despre Cristian Dascalu Cine este, Vârstă, Carieră

Cristian Dascalu este vlogger, antreprenor și creator de conținut. A început să posteze în urmă cu 6 ani pe platforma Youtube unde împărtășea cu mii de oameni experiențele din domeniul în care profesa, IT. Cu timpul, a devenit o sursă de inspirație pentru numeroși tineri care își doreau să urmeze o carieră în programare, și nu numai, el postând și conținut axat pe educație și dezvoltare personală.

În cadrul acestui articol, vei avea ocazia să descoperi mai multe detalii despre viața și evoluția profesională a vlogger-ul care spune că i-a refuzat pe giganții Google și Facebook pentru a-și fructifica potențialul în Ro!

Cine este Cristian Dascalu?

Cristian Dascalu a început ca vlogger. Apărut de nicăieri, conținutul său a avut o priză incredibilă la publicul de pe Youtube-ul românesc în jurul anilor 2018-19. Era altceva la momentul respectiv. Chiar din New York, el transmitea experiențele pe care le trăia în sânul gigantului Google, iar informațiile pe care le oferea, alimentau aspirațiilor tinerilor programatori români. Ulterior, s-a reîntors în țară unde și-a dedicat timp și spațiu creării de conținut educațional, propriei afaceri și muzicii – Cristian este pasionat de chitară și a cântat prin țară alături de trupa „Gașcă, Chitară, Grozăvești”.

Sursă Imagini Instagram: @cristiandascalu93

Ce vârstă are Cristian Dascalu?

Cristian specifică pe rețelele sale sociale că este „Made in Oltenia”. Nu se cunoaște cu certitudine în ce oraș își are originile, dar anumite surse menționează că ar fi Craiova. Iar, conform unui articol din Unica, aceasta avea 25 de ani în anul 2019, ceea ce înseamnă că în prezent vârsta de 30 ani.

Când și cum s-a îndrăgostit Cristian Dascalu de programare?

În numeroase ocazii, Cristian a răspuns că pasiunea lui pentru programare a început în clasa a IX-a. Fiind o fire curioasă și autodidactă, a învățat pe cont propriu și și-a consolidat informațiile acumulate participând la olimpiade. Ulterior, la 18 ani s-a mutat la București, unde a urmat cursurile Facultății de Informatică din cadrul Universității din București.

Cum a ajuns la Google? Dar să refuze Google și Facebook?

În interviuri, Cristian Dascalu menționa că a aplicat de mai multe ori la un internship pentru motorul de căutare cunoscut în jurul lumii. După ce a fost acceptat, putem spune că a trăit the american dream, iar viitorul său în IT arăta din ce în ce mai bine. Cu toate acestea, de ce a refuzat să rămână la Google? Sau Facebook?

Google ar fi fost o traiectorie bună pentru cariera mea în informatică, dar pe de alta parte simt că am potențial să fac anumite lucruri mari pentru o comunitate mai mare, cum ar fi aici in România. (…) În perioada următoare o să câștig ceva bani din freelancing, o să continui cu Youtube-ul și mai am câteva proiecte care sunt încă într-un stadiu destul de fragil și nu știu dacă pot să le împărtășesc momentan. – afirmații preluate de Unica dintr-un interviu oferit de Cristian Dascalu în cadrul emisiunii „Răi da’ Buni”

Cum arată evoluția lui Cristian Dascalu în online?

Despre canalul de Youtube

A urcat primul său videoclip, „Encoded message”, în urmă cu 6 ani, iar, până în 2023, a postat săptămânal – cu o mică pauză, conținut care să stimuleze tinerii, și nu numai, care își doreau să-și clădească o carieră în IT. Cel mai vizionat videoclip de pe canalul său, „O zi din viața mea ca programator la Google (New York)”, urmat de „Cât dau pe chirie în New York City?”, „Cum m-am angajat la Google? Q&A (salarii, informatică, etc.)”, au adunat mii și milioane de vizionări. Iar, în prezent, are la activ 552 videoclipuri postate și o comunitate de 184K de subscriberi.

Ce s-a întâmplat cu canalul în 2023?

Anul trecut Cristian a anunțat că va lua o pauză de la postat, dar nu pentru multă vreme. Creatorul și-a dat seama treptat că anumite aspecte ale conținutul său scârțâiau. El menționa că videoclipurile sale aveau informații bune, dar nu erau prezentate clar, iar calitatea era redusă din dorința de a posta constant. Astfel, a pus punct activității pentru a-și trasa viitoarele direcții de acțiune. Una dintre cele două direcții pe care își dorește să le abordeze, este în continuarea sfera educațională, unde își propune să creeze unul dintre cele mai bune segmente de pe Youtube, iar cealaltă va fi axată pe artă, „Dragoste de…”, unde își dorește să experimenteze artistic mai mult pentru sine.

Unul dintre experimentele sale artistice recente este:

„CRISTI x FLOREN x MARILIN – Spune-mi tu | Official Video”

De ce a rămas relevant Cristian Dascalu?

Mai multe coordonate au contribuit la rețeta succesului său în online-ul românesc. Firea carismatică a favorizat creșterea afinității în rândul publicului, dar ceea ce a consolidat interesul în timp a fost experiența sa profesională în domeniul IT. Cristian trăia the american dream la care mulți tineri visau din fața ecranelor digitale, iar momentul lansării sale a fost optim, aceasta plajă de conținut nefiind exploatată la acea vreme în România. În plus, propriile experiențe expuse în nuanțe pozitive i-au motivat pe mulți să încerce să-și construiască o carieră proprie în domeniul programării. În prezent, conținutul său inspirațional poate fi găsit atât pe Instagram, cât și pe TikTok.

Dacă ai o informație sau recomandare despre Cristian Dascalu, o aștept în comentarii 👇, iar pentru o mică bârfă cinstită, îți aștept mesajul aici.💖👈

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Totul despre Idkxsh

Totul despre Idkxsh: Cine este, Carieră, Relație

Totul despre Maia Mălăncuș: Cine este, vârsta, biografia, cariera

Totul despre Maia Mălăncuș: Cine este, vârsta, biografia, cariera