in ,

AdorAdor

Corina Hendler: „Numărul urmăritorilor nu este la fel de relevant precum este conținutul de calitate.”

Corina Hendler a renunțat la un job obișnuit și a plecat pentru șase luni în Asia. În cadrul unui retreat din Bali și-a dat seama că dorește să facă o schimbare majoră nu doar în cariera ei, ci și în viața personală.

Alături de iubitul ei, a intrat în lumea creatorilor de conținut pe zona de travel. Am povestit cu Corina și am aflat cum arată viața ei după această schimbare.

Cât de importante sunt platformele sociale pentru tine?

Până nu demult nu le acordam atâta atenție, însă de când am început să fac social media ca un fulltime job sunt destul de importante pentru mine.

Este suficient să ai doar un cont de Instagram sau ai nevoie de ceva mai solid în spate, precum un blog? De ce?

Este o întrebare destul de grea. Eu am și un blog de travel, cont de TikTok și un vlog de travel pe Youtube. Este foarte greu să activezi pe mai multe platforme de social media, se consumă content diferit pe fiecare în parte, dar așa poți obține vizibilitate mult mai mare.

De ce ai ales zona de Travel?

Călătoritul este pasiunea mea cea mai mare, următoarea este crearea de conținut, asta face să am pachetul perfect pentru această zonă. Nici nu puteam alege o altă zona mai bună. Îmi place să inspir lumea cu locurile pe unde călătoresc și să ofer sfaturi de travel.

Cum ai intrat în acest domeniu? Ai pornit la drum cu un anumit buget?

Sunt în acest domeniu fulltime doar din martie și nu am avut nicio așteptare când am început să fac acest lucru. Am făcut-o din pură plăcere. Când am ales să îmi dau demisia și să plec în Asia timp de 6 luni, am avut pregătit un buget care îmi permitea deplasarea prin Asia.

De la câți urmăritori ajungi să fii un micro-influencer? De ce crezi că și micro-influencerii sunt importanți?

Numărul urmăritorilor nu este atât de relevant dacă conținutul este de calitate. Eu am încercat să fac același tip de conținut și să ofer aceleași informații de calitate indiferent de numărul urmăritorilor. Fiecare creator de conținut este important, în special cei care sunt la început de drum pentru că ei își doresc doar vizibilitate si să transmită cât de originali sunt.

Ce satisfacții îți aduce această meserie? Dar provocări?

Satisfacția cea mai mare o am când primesc mesaje de la urmăritori în care îmi spun cât i-au ajutat videourile mele și informațiile mele. De asemenea aceste satisfacții si acest job vin la pachet cu multe provocări. Cele mai mari ar fi: să fii constant și să nu ratezi câteva zile din a fi activ pe online, să creezi conținut original si catchy de fiecare dată și să rămâi în trend.

Ai o echipă în spate sau te ocupi tu însăți de tot ceea ce ține de brandul tău?

Echipa mea este formata din mine și iubitul meu, Iulian Leca, care este videograful și fotograful meu. El mă ajută să creez videouri cât mai originale și mai profesionale. Ideile, conținutul, editatul, researchul îl fac eu. Momentan, atât pentru brandul meu, cât și pentru proiectul nostru comun: Vibe Nomad – travel vlog, suntem echipa perfectă.

Cum gestionezi echilibrul dintre experiențele autentice și documentarea acestora pentru conținutul pe care îl creezi?

Încerc să fac un research foarte bun înainte, dar de multe ori prefer spontaneitatea. Uneori experiențele autentice nu pot fi plănuite ca la carte și este mai frumos așa.

De ce să te urmărească oamenii?

Îmi doresc ca oamenii să mă urmărească pentru ceea ce transmit eu și pentru faptul că îmi place să arăt pe social media atât lucrurile bune, cât și lucrurile reale din fiecare loc.

Îmi place foarte mult să interacționez cu comunitatea mea și să ajut oamenii când au nevoie de sfaturi sau idei de călătorit.

Care sunt destinațiile turistice pe care le recomanzi și de ce?

Am două recomandări ideale pentru cineva care își dorește să exploreze zone noi și fără prea mulți turiști (pentru moment): Balabac, Filipine – una din cele mai remote zone în care am fost, cea mai provocatoare dintre toate. Am stat o săptămână fără apă curentă, fără curent electric și cu toate astea nu am simțit niciodată lipsa lor. De ce? Pentru ca oamenii de acolo erau superbi.

A doua destinație ar fi Al Ula – Arabia Saudită. Consider că această destinație va fi foarte populară în următorii ani, iar turismul de acolo este la alt nivel.

Care a fost cel mai mare moment de aventură sau de descoperire pe care l-ai trăit în călătoriile tale și care nu a fost surprins pe rețelele sociale? Ce ți-a adus acel moment?

Cel mai mare moment de descoperire pe care nu am apucat sa îl povestesc pe social media a fost participarea mea la un retreat în Bali. Momentul în care eu am fost împinsă de la spate de Univers să urmez și calea către social media. Am participat la un retreat în Bali organizat pentru mai mulți influenceri și după multe momente de meditație și yoga, mi-am descoperit această cale. Multe din traumele mele de la fostul job mi-au fost rezolvate acolo. Datorită acelui retreat, am reușit să mă deschid mai mult și către oameni, si către comunitatea mea de pe social media.

Ce planuri ai pentru viitor?

Îmi doresc să îmi cresc comunitatea de pe Instagram și de pe YouTube, să putem oferi oamenilor cât mai multe informații din destinațiile în care noi călătorim și mi-aș dori foarte mult să organizez și un trip cu ei. Consider că aș putea să ofer multe experiențe și amintiri frumoase comunității mele.

  • Cel mai important sfat pe care l-ai primit la începutul carierei tale în calitate de creator de conținut: Nu te compara cu nimeni din online, fiecare este diferit și unic în felul său.
  • Emoji-ul tău go-to: 🙏🏽 – recunoștință față de momentul prezent
  • Cu ce gând îți dorești să rămână oamenii din comunitatea ta online după ce consumă / interacționează cu conținutul pe care tu îl creezi pentru ei: Cu faptul că orice este posibil în lumea aceasta și cel mai important lucru este să lucrezi la visul tău.

Vrei să călătorești mai mult din 2024? Atunci caută canalul de YouTube al Corinei și al lui Iulian și lasă-te inspirat și informat legat de cele mai recente destinații turistice pe care ei le recomandă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Drăcea

5 videoclipuri de pe TikTok de-ale lui Drăcea la care am râs cu adevărat

Cum face Maria Vigheciu ca viața de single mom să pară floare la ureche?