in

OMGOMG

Cine sunt Andreea Chiuaru și Valentina Ciolan, fondatoarele Creators.comm: „Creators e un mix între informație practică, poveste personală, exerciții de cunoaștere facilitate de profesioniști și networking relaxat.”

Cine sunt Andreea Chiurau și Valentina Ciolan, fondatoarele Creators „Creators e un mix între informație practică, poveste personală, exerciții de cunoaștere facilitate de profesioniști și networking relaxat.”

Andreea Chiuaru și Valentina Ciolan, fondatoarele evenimentelor Creators.comm, sunt un duo fresh și nou în peisajul clujean. Andreea este strateg de marketing cu o pasiune pentru povești bine spuse, povești despre care poți afla mai multe chiar pe website-ul ei, iar Valentina este tot un om de marketing, care a fost aleasă de acest domeniu dinamic, și nu invers, cum îi place să spună.

O decizie spontană, fundamentată de pasiune, și o conexiune instantă între cele două, au condus firesc la apariția Creators – un concept umbrelă care se ocupă de organizarea unor evenimente dedicate antreprenorilor, oamenilor creativi și persoanelor dornice să aducă o schimbare în comunitate.

„În 5 luni am reușit să adunăm peste 500 de oameni la Creators și e magic când știi că acum un an și un pic, amândouă eram străine la Cluj.”

Cu ocazia acestui interviu, Andreea și Valentina și-au răpit un pic din timp pentru a ne da mai multe detalii din bucătăria lor internă – cine vine cu energie și cine vine cu planul de organizare. Ele ne-au împărtășit, de asemenea, de ce au fondat Creators și care sunt obiectivele pe termen lung ale proiectului. Și nu doar atât, ne-au oferit și câteva detalii inedite despre Creators.talks S01E05: Video content de la A la Z, din 24 Aprilie, care te vor determina să-ți salvezi evenimentul în Google Calendar.

Andreea și Valentina, ne bucurăm să vă avem pe canapeaua noastră digitală. Spuneți-ne, mai întâi de toate, câteva lucruri despre voi. Cine sunteți, ce studii și formări profesionale ați urmat, și care sunt pasiunile care vă turează inima zilnic?

Andreea: Hello! Eu sunt Andreea și sunt, cum îmi place să spun „strateg de marketing cu pasiune pentru povești bine spuse”. Am urmat Jurnalismul la Universitatea București, dar mi-am dat seama destul de repede că nu mi se potrivește, în special pentru că în facultate accentul se punea mult pe politic și economic, subiecte care nu mă atrăgeau. În anul al doilea de facultate am descoperit Social Media, după o încercare eșuată de a lucra ca librar (altă profesie pe care am idealizat-o mult față de „realitatea ei din teren”).

Andreea Chiuaru, Creators

Astăzi fac comunicare strategică pentru clienții Agenției Limitless, rol dobândit recent, iar restul timpului îl dedic dezvoltării proiectului Creators.

Sunt motivată de oameni și poveștile lor, sentimentul că ce fac eu poate aduce o schimbare reală în viața cuiva și cele 3 căni de cafea pe care le beau zilnic.

Când nu sunt la birou, explorez o țară nouă într-un roadtrip alături de iubitul meu – în ultimul an am reușit să plecăm în 8 astfel de călătorii, un hobby cu adevărat serios dacă luăm în calcul miile de km străbătuți deja împreună.

Valentina: Sunt și eu om de marketing, la fel ca Andreea. Sunt originară din Republica Moldova, iar acum 5 ani am venit pentru prima dată în Alba Iulia cu o singură valiză, unde mi-am făcut studiile de licență și masterat în marketing. Am zis mereu că marketing-ul m-a ales pe mine, nu eu pe el; a fost dragoste la prima vedere cu acest domeniu. Am început să lucrez încă din primul an, și a fost cea mai bună decizie.

Valentina Ciolan, Creators

Am colaborat cu multe brand-uri, dar și în personal branding pe Social Media. Totuși, la un moment dat am simțit că vreau să fac mai mult și m-am angajat ca specialist în marketing la o companie destul de cunoscută în România. A fost frumos, dar încă din primul an am simțit că Alba Iulia este un oraș prea mic pentru mine, și universul a avut grijă de rest! Am primit o ofertă de job full-time la Cluj, iar eu din nou am luat-o de la zero cu câteva valize.

Odată ajunsă la Cluj, simțeam nevoia de a avea mai mulți oameni alături și mergeam des la evenimente, unde la unul dintre ele am cunoscut-o pe Andreea și de atunci a pornit Creators – proiectul nostru de suflet, foarte drag.

Un an mai târziu de când m-am mutat la Cluj, am zis DA altui vis de-al meu. Niciodată nu m-am simțit bine în rol de angajată, aveam prea multe idei pe care nu le puteam pune în aplicare și atunci am decis că trebuie să fac ceva care să aducă mai mult impact – am lansat o academie de IT pentru copii între 7 și 17 ani – Impact Academies. Scopul academiei este să transformăm copiii din consumatori ai tehnologiei în creatori ai acesteia. Cam atât despre mine… așa, pe scurt :). Acum fac cunoștință zi de zi cu viața de antreprenor, nu o să mint, nu e ușor pentru o fată de 24 de ani, dar e minunat să văd cum reușim să aducem impact în viața copiilor și părinților.

Sunteți un duo fresh și nou în peisajul clujean. Unde și cum v-ați cunoscut? Și ce v-a inspirat să realizați împreună această serie de evenimente?

Andreea: Înainte de Creators am mai organizat o serie de evenimente în Cluj, pentru o comunitate de freelanceri și acolo am cunoscut-o la început pe Valentina. Când ea s-a alăturat în calitate de voluntar în acel proiect, am simțit o conexiune instantă cu ea și mi-am dat seama că e genul de persoană alături de care pot să construiesc ceva. Decizia de a face asta a venit oarecum spontan, când, înaintea evenimentelor pe care am început să le organizăm împreună pentru comunitate, apărea mereu ideea „dacă ar fi fost proiectul nostru am fi făcut asta, și asta, și asta…’’. Așa că nu am mai așteptat și ne-am pus pe treabă.

Valentina: Eu o urmăream pe Andreea încă de când eram în Chișinău și o admiram mult. Când am văzut că s-a mutat la Cluj și organizează evenimente, i-am scris direct:

Nu știu dacă cauți voluntari, dar eu vreau să te ajut și să lucrez cot la cot cu tine.

Andreea m-a chemat la următorul eveniment ca voluntar și atunci am înțeles ce echipă faină formăm: eu sunt cea cu energia și buna dispoziție, iar ea este mai organizată decât mine – un combo perfect! M-am bucurat mult când mi-a propus să fiu co-fondatoare a proiectului Creators și nici nu m-am gândit prea mult la răspuns – am zis acel DA instant… și a fost cea mai bună decizie ever!

În 5 luni am reușit să adunăm peste 500 de oameni la Creators și e magic când știi că acum un an și un pic, amândouă eram străine la Cluj.

Ce este Creators.comm? Și ce înseamnă pentru voi acest proiect?

Andreea: Creators este, în primul rând, comunitatea de care am nevoie ca să mă dezvolt frumos. La nivel de oraș, am identificat multe comunități mai degrabă nișate (doar pentru freelanceri, doar pentru IT-iști, doar pentru femei etc.), dar niciuna care să fie spațiu de întâlnire în care să vii și cu iubitul care e angajat, și cu prietena care lucrează în HR și cu colegii din departamentul de marketing.

Ne-am dat seama și că, post-pandemie, oamenii sunt mai dornici să iasă din case, iar la conferințele mari de tip TEDx sau altele similare, networking-ul este prea puțin încurajat. Așa că ne-am gândit noi cum ar arăta o comunitate unde oamenii să și învețe lucruri noi, dar să aibă și oportunitatea de networking. Așa a luat naștere Creators.

Valentina: Oamenii au nevoie de oameni – asta spun mereu când mă întreabă lumea despre ce este Creators. Da, este despre informații noi din diverse domenii, dar înainte de toate este despre oameni. Cum a spus și Andreea, la Creators vrem să aducem împreună cei mai faini oameni din Cluj, să-i ajutăm și să le oferim contextul necesar pentru a se cunoaște și a forma parteneriate.

Care sunt obiectivele acestei serii de evenimente? Aveți și un obiectiv mare, de atins pe termen lung?

Obiectivul pe care ni l-am asumat pe termen lung este ca, din ce în ce mai multe persoane din grupul nostru țintă să afle despre evenimente și să participe la cel puțin unul. Ne dorim să contribuim la crearea de legături atât în zona de business, cât și pe plan personal și să creăm un spațiu de discuție și întâlnire pentru creatorii de business (antreprenori și freelanceri), oamenii creativi (fie că își monetizează sau nu hobby-ul într-o afacere) și creatori de schimbare (oameni pasionați de voluntariat sau care pur și simplu nu se mai regăsesc în cercul de prieteni actual și vor să cunoască oameni noi).

Pe termen și mai lung de atât, vrem să fim un reper la nivel de România că #sepoate – o comunitate despre care să vorbească toți creatorii din țară și din care să-și dorească să facă parte.

Ce așteptări aveți de la Creators.talks S01E05: Video content de la A la Z, având în vedere reușita evenimentelor precedente?

Ne dorim să ne batem recordul în ceea ce privește numărul de participanți din ianuarie, mai exact 142. De asemenea, sperăm să avem un echilibru între fețele cunoscute (oameni ce revin cu drag la eveniment) și oameni care ajung pentru prima dată la noi.

De ce ați optat pentru o alternativă gratuită a evenimentului?

Fiind în etapa de creștere, ne dorim să atragem un număr cât mai mare de oameni. Apoi, nu vrem să condiționăm participarea la eveniment pentru oamenii care sunt acum la început de business și pentru care achitarea unei taxe ar putea reprezenta un efort financiar.

Noi am gândit evenimentele gratuite și pentru că există și opțiunea de a te dezvolta mai accelerat dacă îți place vibe-ul Creators, printr-un abonament lunar care oferă acces la o întâlnire de tip Q&A cu unul din speakeri în fiecare lună, întâlniri cu discuții despre marketing lunare și multe alte avantaje pe care ți le dă accesul la o comunitate.

Tematica evenimentului trecut din martie a fost „strategie”, iar cea din sesiunea din aprilie este „video content”. De ce ați ales acest subiect? Și la ce tematică să ne pregătim în viitor?

Am încercat să alegem subiecte cât mai relevante pentru antreprenori și freelanceri la început de drum pentru că ei s-au arătat cel mai receptivi la evenimentele noastre și au venit în cel mai mare număr. Deși ne plac tematicile inspiraționale, ambele suntem, de fapt, firi pragmatice și vrem ca evenimentele să fie cât se poate de practice și oamenii care vin să simtă că și-au luat ceva valoros din ele. Credem că atât strategia, cât și conținutul video sunt teme de interes pentru targetul nostru țintă. Pe viitor ne dorim să aducem în discuție și teme precum: sindromul impostorului, relația cu clienții sau colaboratorii dificili, strategie de brand, crearea de comunități etc.

Speakerii Creators.talks S01E05: Video content de la A la Z sunt Dana Nealcoș (creator de clipuri video pentru multe afaceri locale) și Anca Broască (content creator cu sute de mii de urmăritori pe Instagram, Tiktok și Youtube). Cum le-ați selectat pe Dana și Anca în calitate de speakeri – și de ce?

Noi am văzut un mix tare fain între Dana și Anca și credem că se completează foarte bine. Dana are experiența lucrului cu sute de businessuri locale, pe când Anca creează conținut de mai bine de 10 ani, însă majoritar pentru conturile proprii. Ambele au în comun promovarea ideei de autenticitate aflată în centrul creării de conținut.

O poveste inedită împărtășită în sesiunea de networking?

La finalul primului eveniment, am întrebat oamenii care este cuvântul care le rămâne în minte și mulți au spus UNSTOPPABLE. Unstoppable, de la Sia, este piesa pe care noi am intrat în scenă și tema centrală a discursului nostru de la prima ediție. Atunci ne-am dat seama că, deși oamenii vin pentru speakeri sau tematică, au nevoie să se conecteze atât cu noi, ca organizatoare, cât și între ei, de aceea am construit evenimentele cu mult focus pe zona de împărtășire a poveștilor personale și networking informal, dar încurajat de noi. Ce cred că e diferit la sesiunile noastre de networking este că noi gândim totul până în cele mai mici detalii ca să ne asigurăm că și creatorii introverți vor putea avea un subiect de conversație.

Știm că până acum s-au adunat numai oameni faini la Creators.comm. Pentru cei care nu au avut încă ocazia să participe, cum ați descrie atmosfera de la celalalte evenimente și de ce ar trebui să-și salveze evenimentul în Google Calendar?

Creators e un mix între informație foarte practică, poveste personală, exerciții de cunoaștere facilitate de coachi și traineri din comunitate și networking relaxat.

Putem să spunem și ce NU e Creators: nu e genul acela de eveniment la care oamenii vin în costum, schimbă cărți de vizită și merg mai departe. E un loc unde cuvântul cheie e CONEXIUNE.

Dacă aveți între cititorii Likez creatori care vor să cunoască oameni faini, alături de care să aibă ce să povestească și, de ce nu, să lege colaborări, Creators este locul în care îi pot găsi. Și mai avem un motiv pentru care ar trebui să pună în calendar chiar evenimentul următor: mai avem doar două ediții pe acest format până la vacanță, în 24 aprilie și 22 mai, iar apoi vom avea un eveniment de networking cu un concept aparte, însă, deoarece locurile vor fi limitate, vor avea prioritate să participe cei care au fost la cel puțin un eveniment organizat de noi.

Pe lângă munca frumoasă pe care voi o depuneți, cui îi mai datorăm realizarea acestei serii de evenimente?

Tot ce se vede la Creators e munca de echipă, dar și rezultatul suportului pe care l-am primit, încă de la stadiul de idee, de la partenerii noștri. Avem parte de o echipă tare faină care se implică, alcătuită din încă trei membrii: Nicoleta Rotaru (freelance content writer), Iustina Ioniță (studentă la FSPAC) și Bianca Tămaș (freelance PR Specialist).

Lor li se adaugă cei peste 15 voluntari care ne ajută să pregătim sala înainte și după eveniment. Iar, în ceea ce privește partenerii noștri, ținem să-i menționăm pe cei de la Cramele Recaș, Cloudflight (o firmă de IT cu sediul în Cluj care găzduiește evenimentele), Editura Litera, L’Eclair Magique (cofetăria care ne îndulcește evenimentele) și, desigur, partenerii noștri media: echipa voastră, de la Likez și Inspire Now.

Ne puteți da un hint legat de evenimentul viitor? La ce să ne așteptăm?

O abordare a statului de creator și din perspectiva psihologică. Ne dorim să ne concentrăm pe o tematică care este adusă des în discuție în sesiunile de networking: sindromul impostorului. Însă mai multe vom dezvălui la începutul lunii mai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Totul despre Ana Maria Badea: Cine este, Vârstă, Relație, Carieră

Totul despre Ana Maria Badea (@anacaltun): Cine este, Vârstă, Relație

Totul despre Maria Vigheciu: Cine este, Nume real, Iubit, Vârstă

Totul despre Maria Vigheciu: Cine este, Vârstă, Nume real, Iubit