in , ,

Cine este Tudor Sebastian (Bastien), artist: „Tot ceea ce fac comes from the bottom of my heart.”

Cine este Tudor Sebastian (Bastien), artist: „tot ceea fac comes from the bottom of my heart”

Bastien nu este deloc o vedetă pop tipică. Acesta își scrie propriile melodii, vrea să cânte despre lucrurile care îl entuziasmează și să-și găsească propriul stil. Mai mult, el vrea să inspire oamenii și să le arate că este în regulă să fii diferit și să faci doar ceea ce vrei.

Faptul că își pune toate emoțiile și sentimentele în muzică, asta îl face pe Bastien unul dintre artiștii cu potențial uriaș pe care trebuie să-i urmăm îndeaproape.

În interviu am povestit depre traseul său muzical, despre artiștii pe care-i asculta în copilărie, despre mesajul pe care dorește să-l transmită ca artist și nu numai.

Citește articolul până la final și află cine este Tudor Sebastian (Bastien).

Cine este Tudor Sebastian (Bastien), artist: „tot ceea fac comes from the bottom of my heart”

Tudor Sebastian (Bastien), ești o prezență nouă pe piața muzicală din România. Ce ar trebui să știe ascultătorii care iau prima dată contact cu muzica ta?

Cred că mi-aș dori ca oamenii să știe că tot ceea ce fac comes from the bottom of my heart și că totul vine dintr-o reală pasiune. 

Ai absolvit cursurile Facultății de Cibernetică în cadrul ASE București, dar în prezent îți clădești o carieră în industria muzicală. Când și cum ai decis că muzica merită primul loc în viața ta? 

Muzica a făcut parte din universul meu dintotdeauna și am avut un feeling că ăsta va fi lucrul care mă va împlini, deși pentru o perioadă mi-am urmat pasiunea pentru tehnologie, pentru lucrurile mai analitice/matematice.

Chiar dacă urmam cursurile facultății, în paralel aveam activități related cu muzica, fie studio, fie lucru de acasă la piese noi, concerte etc.

Real, după ce am absolvit, am realizat că o cariera în IT nu îmi satisface suficient curiozitatea și am decis că drumul meu va fi altul, and here we are 🙂

Ce artiști, melodii sau genuri muzicale ascultai în copilărie și adolescență? Cum și-au pus amprenta asupra ta ca artist?

Well, am crescut cu muzica românească evident, în special pop, dar odată cu internetul, am început să îmi dezvolt gusturile și să ascult lucruri cât mai diverse.

Am trecut prin tot felul de „eras”. Eram fan tot ce înseamnă pop divas gen Mariah Carey, Whitney, Christina Aguilera, apoi I was a big R&B guy cu Usher, Justin Timberlake, Chris Brown, apoi I got back to the classics like Stevie Wonder, Michael Jackson, Prince.

În facultate am început să ascult muzică mai alternativă și să mă îndrăgostesc de Electronica și Soul precum James Blake, Jamie Woon, Frank Ocean, Sampha, Tom Misch, Jordan Rakei, RY X, Fred again. 

Cred că toate și-au lăsat mici amprente asupra modului în care simt muzica și mă bucur că sunt bogat în acest sens.

În ce proiecte muzicale ai mai fost implicat până în prezent? Și care este cel mai aproape de sufletul tău?

De când m-am mutat la București am colaborat în tot felul de contexte, și din zona alternativă dar și din zona pop. Toate cumva au un loc special în my heart, dar cred că proiectul de care am fost cel mai excited a fost colaborarea cu Golan.

Cu ei mi-am dat seama că nu sunt singura persoană care împărtășește aceleași gusturi muzicale și că pot să am mai mult curaj să mă descopăr muzical. Cu ei cumva am început să îl iau pe Bastien în serios și să călătoresc să fac muzică și să mă bucur de talentul meu.

Universul tău muzical se împarte între SBSTN și Bastien. Poți să ne spui mai multe despre cele două planuri? Și ce îți propui artistic de la fiecare?

Diferența dintre cele două proiecte este doar genul muzical pe care îl abordez, it’s still me, dar în a different light.

SBSTN e despre dance house, techno music, iar Bastien e proiectul meu de artist în care totul e mai personal.

Recunosc faptul că în viitor poate genurile se vor mai intersecta, dar pentru mine și pentru cei ce mă ascultă cred că așa face mai mult sens acum. Dar we will see.

Te-ai făcut remarcat inițial în cadrul unor colaborări inedite cu Alex Parker, SICKOTOY, Vanatek, Lori Lo, în limba engleză. Ulterior, numele tău era alături de cel ai EMEI în „Luna și stelele” și solo în „Mai bine așa” – cea mai nouă melodie din portofoliul tău. De ce ai ales să te lansezi la început în limba engleză? Și cum ai luat decizia să faci o reconversie în limba maternă?  

Sincer nu a fost o decizie gândită, am mers mult pe instinct. Îmi este mai ușor să scriu versuri în engleză, cam tot ce ascult e în engleză și s-a simțit natural să fac asta.

Nu am renunțat la visul meu de a dezvolta proiectul Bastien ca artist în limba engleză, dar cred că m-am găsit într-un moment în care vreau să fiu auzit și în limba mea maternă și să aduc din vibe-ul și poveștile mele acasă.

Care este mesajul pe care îți dorești să-l transmiți ca artist?

Nu știu dacă am un mesaj per se, dar cred că tot ceea ce reprezint poate fi un exemplu pentru a fi mai kind, mai empatici, mai liberi, să judecăm mai puțin și să ne bucurăm de modul imperfect de a fi.

Ești un compozitor marcat de sensibilitate. Ce sau cine te inspiră în propriile creații?

De când sunt mic mi s-a tot repetat ideea că sunt o persoană sensibilă, și pentru o perioadă lungă de timp încercam să fug de idee, because you’re a man and you have to be strong, dar mi-am dat seama că e un lucru de prețuit și de hrănit.

Mostly îmi găsesc inspirația în poveștile personale și de aceea cumva vreau să am experiențe cât mai diverse și să îmi las curiozitatea să mă călăuzească, deși nu e cel mai sănătos uneori hahaa.

De aceea sunt momente în care sunt doar un observator al vieții și totul devine o inspirație.

Tu însuți ești un artist care preferă exprimarea personală în detrimentul conformității. Ce înseamnă pentru tine conformitatea? Dar originalitatea artistică?

Clar frica de sine, de a te accepta în toată complexitatea, frica de adevăr, de instinct și cred că asta e related și cu partea artistică; e aceeași poveste.

Doar că în muzică cumva ești încurajat să te împrietenești cu toate astea și să devină puterea ta.

Ce nu ar face niciodată Bastien pentru faimă? Sau pentru a se conforma tiparelor artistice?

Întrebarea ta a venit la pachet și cu răspunsul haha. Nu aș putea să trec peste principii și să nu fiu un om onest.

Cred că oamenii au o putere foarte mare de a simți când cineva din fața lor nu e sincer, fie că e actor, cântăreț, sau politician. We have this feeling.

So, pentru toate bogățiile și faima din lume nu aș renunța la libertatea sufletului.

Cine este Tudor Sebastian (Bastien), artist: „tot ceea fac comes from the bottom of my heart”

Care sunt planurile tale de viitor în domeniul artistic? Unde își dorești să ajungi ca artist?

Am visuri mari, recunosc, dar am observat până acum, că ele m-au făcut să mă mișc mai greu și să nu mă apropii cu adevărat de ideal, așa că îmi doresc ca zi de zi să craft my talent cât de mult pot, și să las viața să mă surprindă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Erika Isac prezintă #GETHOMESAFE - un serviciu dedicat siguranței femeilor

Erika Isac prezintă #GETHOMESAFE – un serviciu dedicat siguranței femeilor

Totul despre Cristi și Ralu: cine sunt, vârstă, biografia, cariera

Totul despre Cristi și Ralu: cine sunt, vârstă, biografia, cariera