in

AdorAdor OMGOMG

Cine este RENVTØ: „Am vrut mereu să vin cu ceva nou, să nu creez același lucru ca restul.”

Cine este RENVTØ „Am vrut mereu să vin cu ceva nou, să nu creez același lucru precum restul.”

RENVTØ, pe numele său real Renato Iliescu, este un nume nou, fresh și cool în industria muzicală românească. A pornit de la pasiune, „Tot ce știu e că aveam 13-14 ani și m-am văzut în fața calculatorului decărcând FL Studio.”, iar printr-o perspectivă inovatoare și multă muncă, a ajuns unul dintre cei mai râvniți producători muzicali din prezent, în România.

Producătorul care este Top 8 Shazam Global și cu peste 400M de vizualizări la clipurile pe care le realizează, a fost inspirat și fascinat de genurile Big Room, Deep House, Techno, Trance, dar ceea ce i-a stârnit cel mai mult curiozitatea a fost alternative R&B/Trap.

Pentru cei curioși de ascensiunea tânărului producător RENVTØ, vor descoperi în cadrul acestui interviu cum a ajuns să fie un producător muzical căutat de nume mari din industria muzicală de la noi și care au fost calitățile care l-au propulsat ca artist. De asemenea, ne-a împărtășit în premieră că lucrează chiar în acest moment la primul său album solo artist, „Eros/Life Of Eros”, și care sunt artiștii care vor figura în noul său proiect muzical independent.

RENVTØ (Renato Iliescu), poți să ne oferi mai multe detalii despre background-ul tău? Și când ți-ai dat seama că vrei să faci carieră din înclinația ta muzicală?

Încă din copilărie am fost captivat de muzica. M-a interesat subiectul atât de tare încât devenise un proces mai degrabă recreativ; să stau și să caut informații despre „what it takes to be an artist” și care e procesul de producție.

A fost foarte neprevăzut momentul când am început. Tot ce știu e că aveam 13-14 ani și m-am văzut în fața calculatorului decărcând FL Studio. Inițial, am început să produc după ce credeam eu că sună bine (truth is, nu suna prea bine, hahaha), dar ușor, ușor am început să fac Type Beats și să urc conținutul pe YouTube. Mai târziu, am început să vând o mulțime de „Lease-uri”, iar acesta a fost momentul în care mi-am dat seama că, pe lângă faptul că fac ceea ce-mi place, pot construi și o carieră din asta.

Ai intrat în industrie la 16 ani și, până în prezent, ai reușit să colaborezi cu nume mari: Smiley, Mira, Theo Rose, Ian, Azteca, Marko Glass, Bvcovia, Petre Ștefan, Calinacho etc. Ți-ai imaginat acest parcurs? Și că munca ta va avea un succes răsunător?

Ca orice artist în devenire, poți să-ți dorești, însă nu te aștepți că se va întâmpla. Sunt de fel mai realist, contrar carierei pe care o am, și pot spune că nu mă gândeam atât de departe. Am definit mereu procesul meu un pic mai „special”. De la întâlnirea neprevăzută cu Marko (pe atunci Marko încă locuia în UK și cântă în engleză), până la integrarea mea în GoldenBoy. În momentul în care m-am văzut înconjurat de atâția oameni care mi-au validat calitățile, am început cumva să văd o finalitate în ceea ce făceam.

Cum ai ajuns să fii producător la o vârstă atât de fragedă? Și care crezi că sunt calitățile care te-au propulsat în industrie?

O să rezum totul la curiozitate, pentru că, de fapt, asta e esența mea. Faptul că nu îmi place superficialitatea și caut informația. Am fost și sunt pasionat de arta. De la desen, muzică, și până la cinematografie.

Legat de cea de-a doua întrebare, am vrut mereu să vin cu ceva nou, să nu creez același lucru ca restul, iar asta face diferența în sound-ul pentru care sunt apreciat.

Cine sau de unde îți iei inspirația?

Pentru început am fost inspirat de muzica EDM. Eram fascinat de Big Room, Deep House, Techno, Trance etc. Aspiram la David Guetta, Dimitri Vegas & Like Mike și alte nume mari ale acestui gen. Între timp, am dat și de alți producători, dar și artiști care, probabil, indirect și-au pus amprenta asupra sound-ului meu, cum ar fi: Travis Scott, Justin Bieber, Don Toliver, Scott Storch, Timbaland, Migos etc.

Ce îți place cel mai mult într-o zi la studio?

Ceea ce îmi place cel mai mult este paradoxal momentul pe care îl „urăsc” cel mai mult: primele minute în care deschid FL-ul si nu am nimic concret. Zic „urăsc”, pentru că sunt un om foarte minuțios și dacă nu-mi place nici cel mai mic detaliu, imediat șterg si reîncep altceva. După începe procesul creativ, adică așez armonii sau balansuri, iar finalul… acela se aude peste tot. Hahaha.

Sfera muzicală în care îți pui cel mai mult amprenta este alternative R&B/Trap. De ce ai ales aceste genuri? Și ți-ar plăcea să testezi și alte genuri/subgenuri muzicale în melodiile pe care le produci?

În momentul în care am ales să evoluez, acest gen era (și este) cel mai fast-growing. Îmi plac multe stiluri și de foarte multe ori creez lucruri pe care nu o să le lansez vreodată sau la care oamenii nu s-ar aștepta de la mine. Tot ce ține de EDM, de zona afrobeats, amapiani, brazillian funk, Reggaeton, sunt doar câteva dintre preferatele mele.

Colaborând cu numeroși artiști din România, dar și din străinătate, pentru cine ți-ar plăcea mult să produci o melodie?

100% pentru Don Toliver sau Travis Scott.

Dacă ar fi să ies din zona de Hip-Hop, aș alege tot ce ține de „era” Chris Brown, Justin Bieber, Flo Rida etc.

Un duo puternic l-ai format cu Mario Fresh și împreună ați scos hit după hit, cel mai recent proiect ajuns la public fiind EP-ul „red.” Ce face relația voastră atât de specială, încât are o priză atât de bună la nivel creativ, dar și la public?

Viziunea – care se întâmplă de cele mai multe ori să fie similară. Desigur, sunt momente când poate nu ne situăm în același moment, dar găsim o cale de mijloc. Cel mai important lucru este că amândoi iubim ceea ce facem.

Ți-ar plăcea să creezi un produs muzical, cum ar fi un album, care să fie exclusiv asociat cu imaginea ta?

Absolut, chiar lucrez la primul meu album, pe care o să-l lansez ca solo artist. Albumul se va numi Eros/Life Of Eros.

Abia aștept să auziți produsul final, pentru că sunt 100% sigur că o să vă placă. Este o combinație între piese de Turn-Up și R&B.

Un sfat pentru un tânăr muzician sau producător care vrea să intre în industrie?

Fii curios, încearcă mereu ceva nou și nu încerca să mergi în aceeași direcție cu ceilalți, pentru că apoi nu te vei remarca.

Programul tău e plin pentru următoarea perioadă? Poți să ne dai un hint legat de ce urmează să mai produci sau cu cine urmează să mai colaborezi?

Din fericire, mă declar un om fully-booked. Urmează să lansez mult așteptata piesă „BROKOTO” alături de Mario, dar și alte proiecte cu artiști precum: YNY Seby, Shift & many others. Vor fi și nume mari care vor fi prezente pe viitorul meu album precum: Marko Glass, BVCOVIA, Calinacho, Stef Costea, Aerozen, Blanco, OG Eastbull, Misha Miller, Erika Isaac, și mulți alții.

Piesa preferată produsă de tine: momentan e Hood Classic de la Marko Glass x BVCOVIA

Ce te face cel mai mult să fii tu când lucrezi: THE 808

O frică pe care ai traversat-o ca artist: frica de a fi auzit

Cea mai recentă melodie adăugată în playlist: DJ DALI & Eden Shalev – Nateka

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Totul despre Denisa Matei: Cine este, Biografie, Carieră

Totul despre Denisa Matei: Cine este, Biografie, Carieră

Totul despre Anca Lungu: Cine este, Vârstă, Relație, Carieră

Totul despre Anca Lungu: Cine este, Vârstă, Carieră