Cine este Octavian Skies, creator muzical: „Muzica este esențială pentru oameni, ca orice fel de artă.”

Cine este Octavian Skies, creator muzical: „Muzica este esențială pentru oameni, ca orice fel de artă”

Octavian Skies face muzică și trăiește prin și din asta. Am povestit cu el despre cum a început să facă muzică și despre colaborarea muzicală pe care o pregătește alături de noi.

Ce înseamnă muzica pentru tine?

Muzica poate însemna atât de multe lucruri pentru cineva care face asta de o viață întreagă. Eu am început când aveam 12 ani. Îmi amintesc că i-am văzut pe Jonas Brothers la televizor și am rugat-o pe mama să mă ducă la lecții de canto. Acesta, împreună cu lecțiile de chitară, a fost începutul. Chiar voiam să fiu ca Jonas Brothers!

Crescând și descoperind muzica electronică prin intermediul unor artiști precum Martin Garrix și Avicii + văzând cum sunt festivalurile de muzică electronică, am fost convins să îmi pun toată muzica într-un computer și să o fac electronică, marcând astfel începutul călătoriei mele de producător.

Activitatea de DJ a venit în mod natural odată cu acest lucru și cu nișele electronice, cum ar fi genurile house sau tech.

„Dacă ar trebui să îi dau o singură semnificație muzicii, aceasta ar fi VINDECAREA.”

Muzica, la fel ca orice altă formă de artă, este, în opinia mea, esențială pentru noi, ca oameni. Este modalitatea noastră de a comunica lucruri atunci când cuvintele nu mai sunt suficiente, permițându-ne să ne înțelegem unii pe alții la niveluri mai profunde și, în cele din urmă, să ne vindecăm de orice ne aruncă viața în față.

Cine este Octavian Skies, creator muzical: „Muzica este esențială pentru oameni, ca orice fel de artă”

De ce instrumente ai nevoie pentru a produce muzica care îți place?

În ceea ce privește partea tehnică, softul meu preferat este FL Studio, chiar dacă m-aș putea descurca și în majoritatea celorlalte, în FL Studio am cea mai mare viteză și eficiență, cunoscându-l ca pe propria-mi mână.

De asemenea, aș avea nevoie de un calculator și de o pereche de căști (Audio-Technica). Cam asta e tot! 🙂

Desigur, am putea extinde de aici la un studio complet cu cât mai multe echipamente, ceea ce este plăcut să ai uneori, dar cu siguranță nu este necesar pentru a produce în zilele noastre.

În studioul meu de zi cu zi folosesc în mod normal un ecran ultra-wide, o pereche de monitoare de studio (Adam sau Genelec), o interfață audio (UA Apollo), un microfon pentru înregistrarea vocii (Rode NT1-A) și o chitară electrică (PRS).

Numește trei melodii perfecte de ascultat în această vară.

– Gata Only de FloyyMenor, Chris Mj

– Friday de The Chainsmokers

– Queen Of My Castle de Kriss Kross Amsterdam, INNA

Cine este Octavian Skies, creator muzical: „Muzica este esențială pentru oameni, ca orice fel de artă”

Cât timp îți ia să lucrezi la un cântec?

Durează aproximativ două sesiuni pentru a începe și a termina un cântec, dacă lucrurile merg bine, după un program regulat. Orice sesiune poate varia între 1 și 3 ore. Proiectele pot dura mai mult până la finalizare dacă sunt necesare mai multe lucruri, cum ar fi voci sau instrumente specifice, sau dacă sunt necesare editări din partea artiștilor colaboratori ai caselor de discuri.

Pentru ocazii speciale, se pot face sprinturi pentru ca o piesă să fie începută și terminată într-o singură sesiune de aproximativ 2-3 ore.

În mod ideal, am nevoie de un punct de referință care să-mi dea o direcție și să știu cât mai clar cum ar trebui să arate rezultatul final. Aș avea nevoie, de asemenea, de fișierele mele de proiect modelate și de biți de software de conectare pe care îi folosesc întotdeauna pentru eficiență maximă.

Știu că vei lansa o piesă în colaborare cu Likez.ro. Cum se va numi și cum crezi că va fi primită de public?

„Sunt atât de entuziasmat pentru asta! Cred că această piesă se va numi „Mai departe” și semnifică un progres și o privire ambițioasă asupra părților mai complicate și mai dificile ale vieții.”

Piesa vorbește despre pozitivitate și despre puterea de a nu renunța niciodată, este un mesaj generic și aproape „clișeic” care cred că se află la baza absolută a vieții și cred că un public larg s-ar putea conecta cu acest lucru și ar putea găsi motivația sau inspirația de care are nevoie.

Cât de importantă este muzica de club?

Oh, ador această întrebare! Muzica de club, cum ar fi muzica house, tech house, techno, rave, UK house și tot ce se află între ele și tot ceea ce se află în jur ar putea fi descris ca fiind genurile mele spirituale.

Aș spune că muzica de club este habitatul meu natural, așa că i-aș evalua importanța la maximum!

Desigur, având în vedere nișele și trecutul meu, sunt destul de părtinitor, dar permiteți-mi să menționez că nu am văzut niciodată mulțimi de oameni care să se conecteze împreună și să danseze pe cinste, fiind 100% prezenți în momentul respectiv în altă parte decât în club, atunci când se cântă ritmurile lor preferate și ei pur și simplu se conectează la acea zonă.

Eu și prietenii mei îi spunem „efectul Ibiza”. Nimic nu se compară cu acea energie dintr-un club plin în nopțile de vară în care îți creezi amintiri pentru o viață întreagă. Nu-i așa că totul se rezumă la amintiri? Este tot ce ne rămâne!

Cine este Octavian Skies, creator muzical: „Muzica este esențială pentru oameni, ca orice fel de artă”

Cum crezi că va fi primită de cei din Generația Z piesa pe care o vei lansa împreună cu Likez.ro?

Cred că această piesă are un mesaj, deci are o semnificație, prin urmare ar putea să se conecteze cu ascultătorul la un nivel mai profund. Știu că alte generații au tendința de a numi Generația Z’ers o generație „superficială”, așa că sunt aici pentru a dovedi că acest fapt nu ar putea fi mai departe de adevăr. Iar modul meu de a face acest lucru este să lansez muzică semnificativă.

Muzică pe care oamenii o pot asocia cu relații de bază, situații, amintiri sau chiar aspirații din propria viață.

„Generația Z are povești de spus și sunt povești mișto! Muzica este doar unul dintre modurile lor de a exprima asta, și exact la asta contribuie și această piesă.”

Cine este Octavian Skies, creator muzical: „Muzica este esențială pentru oameni, ca orice fel de artă”

Cel mai important sfat pe care l-ai primit la începutul carierei de creator muzical:

Să nu te blochezi și să nu te oprești. Concentrează-te pe iterație, prezentându-te constant și aducând cât mai puțin de 1% îmbunătățire în fiecare zi. Efectul compus este uriaș, dar are nevoie de timp pentru a se manifesta, iar singura modalitate de a face acest lucru este să continui pur și simplu să te miști în fiecare zi și să nu te uiți niciodată înapoi. Faceți ca timpul să conteze! Este singura resursă reală pe care o avem.

Your go-to emoji:

🙃

Cu ce dorești să rămână comunitatea ta după ce îți consumă conținutul:

Aș vrea ca ei să se gândească la timpul petrecut aici și la faptul că acesta este singurul lucru care contează. Știu că am mai menționat acest lucru, dar este subiectul meu preferat și asta aș vrea să creez impact. Societatea face ca oamenilor să le fie atât de ușor să uite de faptul că nu vor mai avea niciodată vârsta de astăzi, lăsându-se distrași de lucruri care nu contează și cărora le dăm prea multă importanță, ceea ce ne face să riscăm să lăsăm timpul să treacă fără să profităm la maximum de el.

Ca un mesaj final și un gând de ansamblu prin intermediul artei mele, aș dori să reamintesc tuturor ceva ce am auzit și eu recent pe internet și nu am putut uita niciodată de atunci: Orice miliardar mai în vârstă de oriunde în lume ar plăti orice sumă de bani pentru a avea din nou 20 de ani. Indiferent de vârsta noastră, astăzi suntem the youngest we will ever be, iar asta ne face să fim cea mai bogată versiune a noastră chiar acum, în acest moment exact, așa că du-te și profită la maximum de ea! Transmit multă iubire tuturor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Totul despre Doi Degeaba: Ce este și pe cine vizează

Totul despre Doi Degeaba: Ce este și pe cine vizează

Totul despre Vlad Munteanu: Cine este, Carieră, Relație

Totul despre Vlad Munteanu: Cine este, Carieră, Relație