in

AdorAdor OMGOMG

Cine este Mario Fresh: „Timpul este un aspect pe care l-am sacrificat și-l sacrific în continuare.”

Cine este Mario Fresh „Timpul este un aspect pe care l-am sacrificat și-l sacrific în continuare.”

Mario Fresh este unul dintre cele mai promițătoare nume ale noii generații de artiști din industria muzicală românească. Ritmurile latino ale pieselor „Solo”, „Necesar” „Bate străine”, „Caliente” au încălzit ringurile de dans, iar „Și Ce Dacă”, „Umbre”, „Inimă stai”, „În alte vieți” au cucerit ascultătorii de radio de pretutindeni din țară.

Cu o agendă plină de evenimente muzicale, Mario urmează să-și încânte fanii pe 24 Aprilie cu lansarea oficială a clipului și piesei „Brokoto”, alături de RENVTØ, producătorul muzical cu care face chimie pe portativ. Și, nu putem omite primul său concert solo de la Arenele Romane din 19 Septembrie, unde Mario așteaptă să te surprindă cu o experiență de neuitat.

Evoluând și maturizându-se în industrie, artistul în ascensiune ne-a împărtășit în cadrul acestui interviu provocările, dar și sacrificile pe care le face un artist pentru a-și îndeplini visul. Contrat așteptărilor, ziua sa nu se rezumă doar la întâlniri cu fanii și concerte pe scene mari din țară, ci la a face constant față provocărilor și eforturilor pentru a-și menține creativitatea și sănătatea mintală în echilibru. Dar mai multe detalii, poți descoperi citind în continuare!

Mario, levitează multe preconcepții în jurul unui artist. Ce nu văd ascultătorii și urmăritorii? Cum arată, de fapt o zi obișnuită din viața unui artist?

Într-adevăr, există numeroase preconcepții, iar uneori ascultătorii și urmăritorii nu văd tot ceea ce implică o zi din viața unui artist. În realitate, o zi obișnuită poate fi plină de provocări și de eforturi constante pentru a-ți menține creativitatea și sănătatea mintală în echilibru.

De exemplu, pentru mine o zi ar putea începe cu activități fizice, pentru că îmi place mult să fac sport și să mențin un stil de viață sănătos, urmate de sesiuni de înregistrări și multe alte aspecte administrative care țin de proiectul meu. În plus, un artist trebuie să fie mereu deschis să învețe și să se adapteze într-un mediu în continuă schimbare. Astfel, în spatele scenei strălucitoare se află adesea o muncă grea și o dedicare profundă pentru a oferi publicului experiențe unice.

Încă de la o vârstă fragedă ai fost hotărât că vrei să devii artist. Nu știai ce implică tot acest parcurs, dar ai muncit mult pentru a-ți clădi propriul nume în industrie. Cum vezi acum industria muzicală românească, dintr-o perspectivă mai matură?

A fost într-adevăr un parcurs greu, unul în care la un momentan nu mai credeam. În calitate de observator al industriei muzicale românești, acum văd mai clar atât aspectele pozitive, cât și pe cele care necesită îmbunătățiri. Industria muzicală din România este într-un parcurs de evoluție semnificativă în ultimii ani, cu apariția unor artiști talentați și inovatori, o diversitate mai mare a genurilor muzicale și o creștere a expunerii la nivel internațional. De asemenea, digitalizarea și platformele de streaming au deschis noi căi de distribuție și promovare pentru artiști independenți.

Cu toate acestea, există încă provocări de depășit. Unele aspecte, cum ar fi susținerea financiară adecvată pentru artiștii în dezvoltare, consolidarea infrastructurii pentru concerte și evenimente live, transparența în relațiile dintre artiști, casele de discuri, rămân subiecte de discuție și acțiune.

Industria muzicală românească este într-o perioadă interesantă și dinamică, iar maturizarea mea mă face să apreciez atât progresele realizate, cât și oportunitățile pentru îmbunătățire.

Care au fost provocările pe care le-ai traversat în industrie de-a lungul timpului? Și ce a trebuit să sacrifici pentru a deveni artist?

Timpul este un aspect pe care l-am sacrificat și-l sacrific în continuare.

Timpul pe care ar trebui să mi-l dedic mie sau persoanelor apropiate, de cele mai multe ori îl dedic drumurilor și călătoriilor în interes de carieră. Ca artist, acesta este probabil principalul sacrificiu.

Mario Fresh alături de iubita sa, Alexia Eram

După EP-urile „Singurătate” și „Brokoto” ai lansat recent „red.”, despre care ai afirmat: „Planificam să lansăm EP-ul «red.» de ceva vreme, dar momentul său a sosit mai devreme decât anticipasem. Aveam această mini-colecție de sentimente pe care ne doream să o împărtășim cât mai curând posibil.” Există un moment optim de lansare pentru un album sau un single? Și ce mini-colecție de emoții ai traversat când ai compus versurile acestui EP?

Hahaha. Știu unde vrei să ajungi. Momentul optim pentru lansarea unui EP sau album poate fi influențat de factori precum evenimentele din industrie, cele din viața personală, strategia de promovare sau uneori chiar și aspecte externe care țin de contexte socio-politice.

În ceea ce privește „red.”, momentul lansării sale poate fi perceput ca fiind mai devreme decât anticipam pentru că, uneori, inspirația și creativitatea nu urmează un calendar strict.

Când simți că ai o poveste de spus sau o colecție de piese pe care vrei să le împărtășești, este important să găsești momentul potrivit pentru a face asta, indiferent de calendarul planificat inițial.

Niciodată piesele nu se lansează imediat după ce acestea sunt create. Uneori ele se adună și la un moment dat realizezi că multe dintre ele pot forma o poveste. Este foarte important ca piesele să fie auzite de oameni cu experiență, iar aici intervine echipa mea Bear Music, care îmi dă un feedback și ne punem de acord cum și în ce fel piesele pot fi lansate.

Asupra „red.” și-a pus amprenta și RENVTØ, alături de care ai avut în trecut multe colaborări de succes. Ce face relația voastră atât de specială, încât reușiți să scoateți hit după hit?

Relația mea cu RENVTØ este specială din mai multe motive. În primul rând, avem o conexiune creativă puternică. Ne înțelegem reciproc și avem o viziune similară asupra muzicii, ceea ce ne permite să lucrăm eficient împreună și să punem în aplicare ideile noastre în mod armonios.

În al doilea rând, avem o chimie excelentă în studio. Lucrând împreună de mult timp, ne-am familiarizat cu stilurile și abordările noastre muzicale, ceea ce face procesul de creație mai productiv. În momentul în care intrăm în studio, suntem amândoi conectați si creăm. În același timp, avem o relație solidă în afara studioului. Ne înțelegem și ne respectăm unul pe celălalt nu doar ca artiști, ci și ca prieteni.

Cheia succesului nostru în producția de hituri constă în pasiunea noastră comună pentru muzică și în dorința noastră de a oferi publicului experiențe muzicale memorabile.

Suntem amândoi dedicați să creăm muzica de calitate și să aducem ceva nou și captivant în industria muzicală, iar această determinare comună ne-a ajutat să avem succes în colaborările noastre.

După ce scoți o piesă care ajunge hit, cu o priză incredibilă la public, cât de mare este presiunea de pe umerii tăi să scoți o nouă piesă care să aibă toate șansele să ajungă hit?

Să știi că m-am confruntat cu acest aspect după lansarea piesei „Necesar”. Când lansezi un hit care ajunge atât de departe, îți dorești să nu dezamăgești și să continui să te situezi acolo unde este locul tău. Fiecare artist, care a atins măcar o dată apogeul, poartă aceasta etichetă. Oamenii mereu vor compara piesele cu ce ai creat în trecut. Acum, scot piesele care îmi plac, bineînțeles, luând în considerare și ce ar putea crede publicul, însă nu mă mai lovesc constant de ideea că: „Nu e la fel ca Necesar”.

Într-un interviu pentru Alist Magazine spuneai: „Mă simt cel mai bine și publicul îmi oferă cea mai frumoasă senzație.” Cât de importantă este relația ta cu fanii? Și cum te simți atunci când aceștia îți fredonează versurile în timpul concertelor?

Extrem de importantă este relația cu ei. Sunt într-un proces în care chiar îmi doresc să-mi cunosc publicul și să le ofer o experiența live unică. Emoția de a fi în fața lor și de a-i auzi nu o să se schimbe niciodată pentru că experimentez în continuare aceleași sentimente înainte să urc pe scenă.

Cine îți este sursă de inspirație din industria muzicală românească, dar cea internațională?

Îmi place să diversific foarte mult. Sunt un ciudat, dacă mă întrebi. Azi pot asculta Marcel Pavel, mâine Travis Scott.

Unde îți dorești să ajungi ca artist? Sau, din perspectiva ta, ce te-ar face un artist complet?

Recunosc că am așteptări de la mine constant. Să fiu mai bun, să fac muzică mai diferită, să ofer un show remarcabil. În momentul de față, mă concentrez foarte mult să fiu mai autentic pe scenă și să mă bazez și pe alte asset-uri, precum dansul sau expresivitatea. Pe lângă asta, aș vrea să explorez și alte zone muzicale și să mai jonglez cu alte stiluri.

Din experiența ta, ce l-ai sfătui pe un tânăr artist aflat la început de drum?

Să nu renunțe și să fie autentic. Nu încerca să te arunci în aceeași oală cu ceilalți, pentru că merită să faci lucruri diferite.

Ai schimba un eveniment trecut din parcursul tău artistic? Și dacă da, de ce?

Dacă aș schimba ceva, n-aș mai fi cel care sunt azi. Ca să răspund sincer, nu, nu aș schimba nimic.

Cu ce noutăți urmează să ne surprinzi în următoarea perioadă?

În primul rând, lansarea oficială a clipului si piesei „Brokoto” alături de RENVTO în data de 24 Aprilie. Și, nu în ultimul rând, concertul meu solo de la Arenele Romane din 19 Septembrie.

Melodia care te-a scos din zona de confort:

Nu prea am piese care să mă scoată din zona de confort datorită faptului că mi le scriu singur, iar în trecut lucram cu oameni care știau exact cum să mă pună în valoare, fără să simt vreun disconfort.

Ce te face cel mai mult să fii tu când lucrezi:

Nu am o rețetă după care lucrez. Sunt multe stări pe care le traversez și care mă ambiționează să scriu.

O frică pe care ai traversat-o ca artist:

Frica de la primul concert

Piesa favorită de pe EP-ul „red.”:

Red Light

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Cine este Radu Balaș, alias (Motor)Bike „Dacă nu muncești tu, nu o va face nimeni în locul tău.”

Cine este Radu Balaș, alias (Motor)Bike: „Dacă nu muncești tu, nu o va face nimeni în locul tău.”