Cine este Mara Manoliu, creator de conținut: „Tot timpul lucrez la rețete care să surprindă și să bucure oamenii.”

Cine este Mara Manoliu, creator de conținut?: „Tot timpul lucrez la rețete care să surprindă și să bucure oamenii”

Mara Manoliu este creator de conținut și reușește, prin rețetele pe care le prepară online, să îmbine perfect aromele și culorile.

Am povestit cu ea despre pasiunea pentru gătit și despre preparatul din copilărie la care încă se gândește. Citește interviul mai jos:

Cine este Mara Manoliu, dincolo de ecranele și filtrele digitale?

Mă consider o persoană foarte ambițioasă, încăpățânată și perfecționistă. E greu să transpui în online cine ești cu adevărat, dar sper ca în timp să reușesc, puțin câte puțin.

Cine este Mara Manoliu, creator de conținut?: „Tot timpul lucrez la rețete care să surprindă și să bucure oamenii”

Pe lângă pasiunea pentru desen pe care ai menționat-o în unul dintre TikTok-urile tale, îți place să încerci și diferite rețete gastronomice. De unde a pornit pasiunea ta pentru bucătărie? 

Pasiunea mea pentru bucătărie a început pe când aveam opt ani, în momentul în care am descoperit TV Paprika la televizor. Din acel moment am devenit captivată și ușor obsedată de emisiunile de cooking, și aici mă refer că ajunsesem în punctul în care nu făceam nimic altceva în timpul meu liber.

După ce am revăzut de nenumărate ori toate emisiunile difuzate din perioada respectivă, mi-am făcut curaj să încerc și prima mea rețetă. Încă țin minte că am încercat să fac panna cotta cu smântână acră și jeleuri. Bineînțeles că a ieșit o catrastrofă culinară, dar nu am renunțat, nu am putut să stau departe de bucătărie.

Cine este Mara Manoliu, creator de conținut?: „Tot timpul lucrez la rețete care să surprindă și să bucure oamenii”

Chiar dacă ești o prezență vizibilă destul de recentă în online, clipurile tale au atras simpatia rapid a multor urmăritori, dar și creatori de conținut. Cum te simți să îți vezi arta gastronomică apreciată de mii de oameni?

Mă simt incredibil de mândră și totodată inspirată să continui să mă dezvolt. Faptul că mi-am expus public o părticică din suflet pe internet care a ajuns să fie apreciată de mii de oameni este un gând copleșitor, și nu știu când mă voi obișnui cu acesta. Sunt recunoscătoare, în adevăratul sens al cuvântului.

Am gătit și am învățat să gătesc fără să știu obiectiv dacă fac bine ce fac sau dacă am un talent real. Pur și simplu am simțit să o fac.

De la cine sau de unde îți place te inspiri când pregătești noi rețete?

Mă inspiră oamenii din jurul meu și mâncărurile lor preferate. Bineînțeles, pe social media găsesc multă inspirație de la oamenii pe care îi urmăresc. După vizite la restaurante, de unde mai fur gusturi la care nu m-aș fi gândit eu sau, de multe ori, o combinație fericită între toate cele enumerate anterior.

De multe ori simt că mă găsește inspirația înainte să apuc să o caut eu. Îmi place să mă bazez pe feeling. Vreau să transmit o emoție. Mă gândesc la o rețeta ca la un context.

Care consideri că ar fi rețetele unei bucătării din jurul lumii care te-ar scoate complet din zona de confort?

Cu siguranță gastronomia indiană. Pe lângă faptul că nu este neapărat mâncarea mea favorită, mi se pare foarte dificil să o stăpânești și să balansezi atât de multe condimente și arome puternice. Este cu adevărat o artă, chiar dacă nu o înțeleg eu în totalitate.

Cine este Mara Manoliu, creator de conținut?: „Tot timpul lucrez la rețete care să surprindă și să bucure oamenii”

În ceea ce privește conținutul tău, se remarcă mai presus de toate maniera distinctivă de prezentare a mâncării. Din punctul tău de vedere, cât de mult contează aspectul în prezentare?

Dacă ne raportăm strict la conținut și la social media, aspectulul este absolut esențial în ceea ce privește succesul unui material. Urmăritorii mei nu au cum să știe dacă mâncarea mea este delicioasă, motiv pentru care este crucial pentru mine să îi cuceresc cu aspectul mâncării. Nu mă refer neapărat la un plating elaborat sau picturi în farfurie (chiar dacă eu sunt adepta acestora), mă refer la acel yummy effect, să poți să faci poftă.

Care este bucătăria gastronomică din lume cel mai pe gustul tău? Și de ce?

Iubesc mâncarea în general deci mi-ar fi imposibil să aleg. Pot să spun că acum, în timp ce scriu acest răspuns, aș alege gastronomia japoneză, pe considerentul că este foarte balansată, nu este copleșitoare din punct de vedere al condimentelor. Fiecare ingredient strălucește individual, fără tehnici sau gusturi complicate, strict prin simplitate și prospețime.

Cine este Mara Manoliu, creator de conținut?: „Tot timpul lucrez la rețete care să surprindă și să bucure oamenii”

Există un fel de mâncare sau aromă care te transportă într-un moment specific în timp sau loc din viața ta?

Supa de pui făcută de bunica mea. A fost mâncarea copilăriei mele. Îmi amintesc cu atât de mult drag de ea datorită unei întâmplări amuzante de la grădiniță.

O doamnă jurnalist venise să scrie un articol despre grădiniță noastră și m-a găsit în baie plângând după mami. Aparent i-a plăcut de mine pentru că mi-a luat un interviu care a ajuns să fie publicat în ziar, interviu în care am insistat să scrie că manacrea mea preferată este supa de pui.

Acum, de fiecare dată când sunt acasă și mâncăm supă de pui mă gândesc cum am ajuns vedetă pentru o zi în ziarul orașului. Încă păstrez articolul decupat, în caz că va întrebați.

Pe lângă rețete ai oferit urmăritorilor și recomandări despre cum ar putea să-și aranjeze propria cină cu prietenii. Curiozitatea noastră este dacă te-ai gândit vreodată să-ți deschizi un restaurant? Și dacă da, spre ce estetică și direcție culinară l-ai îndrepta?

M-am gândit, bineînțeles. Visez de când sunt mică la un restaurant al meu, cu preparatele mele, estetica mea. Chiar dacă nu văd acest vis devenind realitate în viitorul apropiat, sunt convinsă că se va îndeplini în cel mai potrivit moment, fără presiune din partea mea sau a altor factori externi.

Cine este Mara Manoliu, creator de conținut?: „Tot timpul lucrez la rețete care să surprindă și să bucure oamenii”

Dacă ar fi să vizualizez acum acest restaurant, l-aș vedea că un restaurant destul de casual, cu mâncare foarte gustoasă, pe platouri mari, pentru a fi împărțită cu prieteni și familie. Un fel de family style, pentru a surprinde iubirea mea pentru conexiunea interumană prin intermediul mâncării, oarecum ar îngloba iubirea mea pentru gătit și pentru oamenii pe care i-am adunat în această comunitate.

Dacă ai putea să gătești alături de orice bucătar din lume, care ar fi acela? Și de ce?

Heston Blumenthal. Am crescut urmărind emisiunile lui și admirând magia pe care o crează în bucătărie. Felul în care acesta reușește să incapsuleze momente și trăiri în preparatele lui folosind gastronomia moleculară este pur și simplu incredibil. Nici nu aș îndrăzni să gătesc alături de el, ar fi suficient să stau în spatele lui și să absorb totul că un burete.

Pregătești în următoarea perioadă rețete, proiecte sau colaborări fermecătoare cu care urmează să ne surprinzi? Și dacă da, ne poți da un hint?

Tot timpul lucrez la rețete care să surprindă și să bucure oamenii care mă urmăresc. Mi se pare că este de datoria mea, din moment ce mi s-a oferit acesta șansă. Am început încet, dar cu curaj să lucrez la un proiect destul de mare, care mi-aș dori să se materializeze în următorul an.

În ceea ce privește colaborările, pentru mine fiecare colaborare este fermecătoare, faptul că am șansă să lucrez cu branduri cunoscute și apreciate este un motiv de bucurie și recunoștință în fiecare zi.

Cine este Mara Manoliu, creator de conținut?: „Tot timpul lucrez la rețete care să surprindă și să bucure oamenii”

 

Cel mai important sfat pe care l-ai primit la începutul carierei tale în calitate de creator de conținut:

Continuă! Nu lasă fricile și anxietatea să îți fure pasiunea.

 

Emoji-ul tău go-to:

🥝

 

Cu ce gând îți dorești să rămână oamenii din comunitatea ta după ce interacționează cu conținutul pe care tu îl creezi pentru ei:

„Și eu pot să gătesc.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Totul despre Cristian Presură: Cine este, vârsta, biografia, cariera

Totul despre Cristian Presură: Cine este, vârsta, biografia, cariera

Totul despre Gina Bradea: Cine este, vârstă și cu ce se ocupă

Totul despre Gina Bradea: Cine este, vârstă și cu ce se ocupă