in , ,

Cine este JO, artistă: „Încerc mereu să îmi exprim emoțiile și experiențele personale prin muzică.”

Cine este JO, artistă: „Încerc mereu să îmi exprim emoțiile și experiențele personale prin muzică”

JO este deja cunoscută publicului larg. Ea este o tânără artistă care a ajuns, prin muzica ei, la inimile multor oameni.

Am povestit cu ea despre când și-a dat seama că muzica este calea pe care trebuie să o ia în viață, despre participarea la concursuri precum X Factor, dar și despre temeri și proiecte viitoare.

Citește interviul până la final și află cine este JO!

JO, până la vârsta asta ai reușit să-ți construiești o prezență puternică pe scena muzicii românești și să colaborezi cu nume consacrate din industrie. Când ți-ai dat seama că vrei să devii cântăreață și că locul tău este pe scenă?

Aș spune că pasiunea mea pentru muzică a fost întotdeauna prezentă în viața mea, încă din copilărie. Am început să cânt și să descopăr lumea muzicii de mică, iar pe parcursul adolescenței am simțit tot mai mult că aceasta este calea pe care vreau să o urmez.

Momentul în care mi-am dat seama că vreau să devin cântăreață și că scena este locul meu a fost atunci când toate calitățile mele de artist au fost confirmate de cei din jur.

 

Cine este JO, artistă: „Încerc mereu să îmi exprim emoțiile și experiențele personale prin muzică”

Care au fost genurile muzicale sau artiști pe care îi ascultai în copilărie și cum și-au pus ei amprenta asupra aspirațiilor tale muzicale?

În copilărie, ascultam diverse genuri muzicale, atât românești precum N&D, 3SudEst, cât și internaționale, de la Rihanna, Beyoncé și Michael Jackson la trupe rock precum Paramore, The Script sau 30 Seconds to Mars.

I know, „o ciorba” de influențe muzicale, dar tot acest amalgam de stiluri diverse m-a ajutat să îmi dezvolt abilitățile de interpretare și să îmi îmbogățesc cultura muzicală.

Te-ai remarcat prin vocea puternică și prezența scenică inconfundabilă la competiții precum Junior Eurovision și X Factor România, unde ai luat locul al II-lea în Marea Finală. Cât de mult ai lucrat cu toate coordonatele pe care le aveai pentru a-ți construi un nume al tău în industrie?

Fiecare experiență, fiecare competiție și fiecare colaborare au fost o parte importantă a procesului de construire a numelui meu în industria muzicală. Participarea la competiții precum Junior Eurovision și X Factor România mi-au oferit o platformă excelentă pentru a-mi prezenta talentul și pentru a-mi consolida prezența în rândul publicului larg.

Dar succesul nu a venit doar prin participarea la aceste competiții. Am lucrat din greu în spatele scenei, muncind la îmbunătățirea abilităților mele vocale, compunând muzică și lucrând la prezența mea scenică. Am investit timp și efort în dezvoltarea mea ca artistă, căutând mereu să învăț și să evoluez.

 

Cine este JO, artistă: „Încerc mereu să îmi exprim emoțiile și experiențele personale prin muzică”

Lucrând de atât de mult timp în industria muzicală, ce ai realizat despre tine ca om, dar ca artist?

Ca om, am învățat că sunt rezistentă și dedicată în fața provocărilor. Industria muzicală poate fi exigentă și plină de obstacole, dar am învățat să rămân puternică și să îmi urmez pasiunea în ciuda dificultăților. Am învățat, de asemenea, să fiu deschisă la colaborare și să apreciez oamenii din jurul meu care mă susțin și mă încurajează în călătoria mea.

Ca artist, am realizat că evoluția continuă este esențială. Am învățat să fiu deschisă la feedback și să îmi îmbunătățesc mereu abilitățile vocale și interpretative. Am învățat, de asemenea, că autenticitatea și sinceritatea sunt cheia unei conexiuni puternice cu publicul.

Încerc mereu să îmi exprim emoțiile și experiențele personale prin muzică, pentru a crea o legătură autentică cu cei care mă ascultă.

Ți-a fost greu să te afirmi ca femeie în industrie? Și a meritat fiecare sacrificiu personal pentru a ajunge în punctul în care ești astăzi?

Da, afirmarea ca femeie în industria muzicală poate fi, uneori, un proces dificil și plin de provocări. Ca femeie, am întâlnit unele dificultăți în ceea ce privește stereotipurile și așteptările legate de gen în industria muzicală. De la presiunea de a avea o imagine fizică anume până la provocările legate de tratamentul egal și respectul în mediul profesional, am trebuit să navighez cu atenție prin aceste obstacole.

 

Cine este JO, artistă: „Încerc mereu să îmi exprim emoțiile și experiențele personale prin muzică”

Cu toate acestea, consider că fiecare sacrificiu personal a fost meritat pentru a ajunge în punctul în care sunt astăzi. Fiecare obstacol și fiecare provocare au contribuit la creșterea mea ca artistă și ca persoană. Faptul că pot să-mi împărtășesc pasiunea și să îmi exprim creativitatea prin muzică este o binecuvântare și un privilegiu pe care nu-l iau niciodată de-a gata.

Și da, fiecare sacrificiu personal, fiecare moment de muncă grea și fiecare dificultate întâlnită pe drumul meu au fost absolut meritate. Îmi iubesc munca și sunt recunoscătoare pentru fiecare oportunitate pe care am avut-o de a împărtăși muzica mea cu lumea.

În momentele grele, ce te-a motivat să îți urmezi drumul în industrie?

În momentele grele, motivul meu principal pentru a-mi urma drumul în industria muzicală a fost pasiunea și dragostea pentru muzică. Chiar și în cele mai dificile momente, muzica a fost mereu o sursă de inspirație și de bucurie pentru mine.

Cu siguranță, ți-ai schițat la început de drum o imagine asupra ceea ce înseamnă să fii un artist. Din perspectiva matură din prezent, este JO un artist complet? Și dacă nu, ce ar mai trebui să facă pentru a ajunge acolo?

Cred că procesul de devenire a unui artist complet este unul continuu și în curs de dezvoltare pe tot parcursul carierei. În calitate artist, am acumulat o mulțime de experiențe și am avut oportunitatea să explorez diferite aspecte ale industriei muzicale. Cu toate acestea, consider că mereu există loc pentru creștere și îmbunătățire. Pentru a deveni un artist complet, cred că ar trebui să continui să investesc în dezvoltarea mea ca artistă și să explorez noi direcții în muzică.

Ești o persoană care a perseverat și a muncit din greu pentru a-și îndeplini visul. Într-un episod din podcastul lui Radu Țibulcă ai menționat că: „Am învățat să mă ascult pe mine, să mă accept, să mă simt, am învățat să-mi dau timp.” Cum ai învățat să-ți dai timp ție și să-ți găsești echilibrul?

Am început prin a face diferența dintre JO artista și Ioana, persoana de acasă. La un moment dat, viața de artist își pune amprenta pe tot. Când ieși din casa, oamenii te știu ca JO, dar cumva ești Ioana. Simți, ești vulnerabil, impulsiv.

Pentru o persoana care vrea sa facă totul perfect, e clar ca nu mă mulțumeam să dau greș.

A trebui sa învăț să rezonez mai mult cu cine sunt, ce vreau, încotro mă îndrept.

Melodia „«Tot la tine mă întorc» reprezintă cea mai reală, sinceră și din suflet piesă pe care am avut ocazia să o scriu și să o interpretez.” Ce trebuie să rupă un artist din el pentru a crea artă? Și cum reușești să transmiți o emoție sau o stare în melodie astfel încât să se regăsească publicul în ea?

Acesta este de fapt atuul meu, zic eu. Faptul ca sunt atașată de piesele mele și le simt, iar atunci starea vine de la sine.

Trebuie să traversezi perioade de auto-reflexie, aș zice. Atunci poți fii tu, artistul, care traversează perioade și poate crea artă.

Cum arată eșecul din perspectiva ta?

Pentru mine, eșecul este mai mult decât simpla lipsă de succes într-un anumit moment sau într-un anumit proiect. Eșecul poate fi văzut ca o oportunitate de învățare și creștere, o etapă inevitabilă în călătoria fiecăruia către succes. Din perspectiva mea, eșecul este un semn că trebuie să analizez mai profund, să învăț din greșeli și să-mi adaptez strategiile pentru a obține rezultate mai bune în viitor. Eșecul nu este un motiv de descurajare, ci mai degrabă un impuls pentru a persevera și a încerca din nou.

 

Cine este JO, artistă: „Încerc mereu să îmi exprim emoțiile și experiențele personale prin muzică”

Ce ți-ai dori să știe mai mult oamenii despre tine și să fie mai des asociat cu imaginea ta?

Sunt un om simplu, sincer și fericit. Iubesc mult viața, animalele, oamenii, natura. Ador să călătoresc atunci când am timp liber, iar atunci când este vorba de muncă sunt extrem de implicată, muncitoare, dedicată. Nu in ultimul rând, sunt un om vulnerabil si sensibil.

 

Cine este JO, artistă: „Încerc mereu să îmi exprim emoțiile și experiențele personale prin muzică”

Ce ne pregătești muzical pentru următoarea perioadă?

Am câteva piese foarte drăguțe, pe care urmează sa le lansez imediat ce vom încheia acest sezon fenomenal de la „Te cunosc de undeva”. Am doua colaborări anul acesta, una alături de Shift și cealaltă alături de bunul meu prieten Liviu Teodorescu. Abia aștept sa auziți ce vom lansa!

Melodia care te-a scos din zona de confort:

Ulelele.

Ce te face cel mai mult să fii tu când lucrezi:

Oamenii cu care lucrez.

O frică pe care ai traversat-o ca artist:

Frica de necunoscut.

Ce sfat i-ai da Ioanei Anuța, tânăra de la 15 ani:

Nu renunța!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Cine este Anca Thunder, comediant și creator de conținut: „Am fost inspirată de creatorii de conținut care foloseau umorul pentru a aborda diverse teme și situații”

Cine este Anca Thunder, comediant și creator de conținut: „Am fost inspirată de creatorii de conținut care foloseau umorul pentru a aborda diverse teme și situații.”

Cine este Maria Pușcaș, artist bijutier și fondatoare a Empé Jewelry

Cine este Maria Pușcaș, artist bijutier și fondatoare a Empé Jewelry: „Mama și bunica mi-au transmis prețuirea față de bijuterii.”