in , ,

Cine este iM – Mihai Ivan, Castigatorul Primului Major de CS2

Mihai Ivan ‘iM’ este primul jucator roman de CS care a castigat cel mai mare turneu de CS din istorie

iM Ivan Mihai a castigat Majorul de CS

Mihai Ivan pe numele lui de scena ‘iM’, tocmai a castigat primul turneu „Major” de Counter Strike 2 din istorie si a facut istorie pentru Romania!

Vezi momentul castigarii turneului aici:

@goldencommunity

Te iubim, Mihaita💚💚 #natusvincere #navi #majorcsgo #majorcsgo2024 #jaxitv #natusvincerecsgo #iM

♬ sunet original – Golden Community

Turneul a avut un premiu total de 1.25 Milioane de dolari, echipa castigatoare urmand sa primeasca 500 de mii de euro din premiul total.

Mihai este un jucator roman care joaca la echipa Natus Vincere (prescurtat: NAVI), fiind cel mai bun jucator roman din ultimii ani.

Cum a reusit Ivan ‘iM’ Mihai sa castige Majorul?

Sansele de castig au fost foarte mici. Putini le-au dat sanse

Castigarea turneului confera pozitia de cea mai buna echipa din lume echipei castigatoare, iar NAVI, echipa lui iM era clasata pe locul 6 la momentul inceperii turneului.

Favoritele turneului erau alte echipe precum Spirit, Faze sau Vitality, iar NAVI nu a avut un parcurs impecabil in toate etapele concursului. Navi a pierdut 2 meciuri in faza grupelor, fiind maximul de meciuri care pot fi pierdute fara a fi eliminat.

In toate meciurile jucate de NAVI, scorul a fost foarte strans.

Faza grupelor:

Meci Castigator
Natus Vincere Navi Logo 1310 Mongolz Logo Mongolz Natus Vincere (iM)
Natus Vincere Navi Logo 1311 G2 Logo G2 Natus Vincere (iM)
Natus Vincere Navi Logo 1 – 2 Spirit Logo Spirit Spirit (Rusia)
Natus Vincere Navi Logo 12 Cloud9 Logo Cloud9 Cloud9 (Rusia)
Natus Vincere Navi Logo 20 Pain Logo Pain Natus Vincere (iM)

Playoff

Sfeturi

Sferturi Castigator
Natus Vincere Navi Logo 16 – 13 Eternal Fire Logo Eternal Fire Natus Vincere (iM)
Natus Vincere Navi Logo 139 Eternal Fire Logo Eternal Fire Natus Vincere (iM)

In sferturi au intalnit echipa turceasca Eternal Fire, echipa care a avut cea mai buna performanta din istoria Turciei si care avut un succes foarte mare in etapele preliminare playoff-ului. Astfel, majoritatea ii vedeau favoriti pe Eternal Fire. Meciurile au fost foarte stranse, insa echipa lui Mihai a reusit sa castige.

Semifinala 

Meci Castigator
Natus Vincere Navi Logo 16 – 13 G2 Logo G2 Natus Vincere (iM)
Natus Vincere Navi Logo 7 – 13 G2 Logo G2 G2
Natus Vincere Navi Logo 1311 G2 Logo G2 Natus Vincere (iM)

In semifinala, NAVI au intalnit echipa G2, echipa pe care au batut-o de 5 din 5 ori in ultimele 8 luni. Chiar daca NAVI castigase de fiecare data, toate meciurile castigate au fost foarte stranse si ar fi putut fi usor pierdute. Astfel, si in semifinala echipa lui Mihai nu a fost favorita, G2 fiind si ea una dintre cele mai mari echipe de CS2, avand cel putin 3 jucatori considerati a fi mai buni decat echipa romanului nostru. Totusi, ei au reusit sa castige, meciurile fiind si de aceasta data foarte stranse.

Finala

Meci Castigator
Natus Vincere Navi Logo 139 Faze Logo Faze Natus Vincere (iM)
Natus Vincere Navi Logo 2 – 13 Faze Logo Faze Faze
Natus Vincere Navi Logo 133 Faze Logo Faze Natus Vincere (iM)

In finala, NAVI au intalnit echipa clasata pe locul 1 in lume, Faze. Faze erau detasat favoriti dupa ce au reusit sa elimine cele mai bine cotate echipe din turneu, Spirit si Vitality. Faze sunt o echipa care a castigat 4 turnee mari in ultimul an, in timp ce NAVI avea 0 turnee castigate in ultimul an.

Totusi, NAVI nu a avut rezultate maxime in ultimul an deoarece echipa a fost in formare, dupa ce jucatorii au fost alesi acum 8 luni, in timp ce Faze are 4/5 jucatori care au jucat impreuna timp de mai mult de 2 ani.

Astfel, toata munca depusa de Mihai si echipa lui in ultimele 8 luni si-a aratat adevarata valoare in finala si au reusit sa o castige. In timp ce primul meci din finala a fost foarte strans si NAVI a reusit sa castige, a doua harta a fost total in favoarea echipei adverse. Echipa lui Mihai a reusit totusi sa se concentreze pe urmatorul meci care urma sa decida castigatorul finalei. Planul lor a fost bine stabilit de la inceput, astfel incat nu i-au dat nicio sansa echipei Faze in ultimul meci, castigand singurul meci detasat din tot turneul.

Momentul castigului

Momentul castigului a fost plin de emotii atat pentru Mihai si colegii lui, dar si pentru romanii care urmareau meciul. Chiar in arena de 15 mii de oameni, au fost foarte multi romani.

Vezi interviul cu Mihai dupa castigarea turneului aici:

In cifre: La momentul castigarii finalei, peste 35 de mii de romani urmareau meciul. Totodata in Copenhaga in arena in care s-a tinut turneul erau peste 15 mii de oameni, in timp ce de acasa, meciul a fost urmarit de 1.8 milioane de oameni simultan.

Mai multe imagini aici:

https://www.tiktok.com/@cs.stories0/photo/7352643742026829088

Unde poti vedea meciul

Poti vedea meciul pe canalul de Youtube JaxiTV, ai link-ul cu timestamp mai jos:

Si totusi, cum a reusit iM sa castige? Evolutia carierei lui Mihai

Nu a fost o intamplare faptul ca a castigat. Vezi mai jos evolutia lui iM pe parcursul carierei lui

2013 – A inceput sa joace CS:GO (13 ani)

Din 2013 pana in 2018 acesta s-a antrenat si a progresat continuu; a durat 5 ani pana sa ajunga la prima lui echipa profesionista: Nexus Gaming. Mihai a povestit intr-un interviu ca a mai avut echipe in aceasta perioada, una dintre ele fiind „Vama Veche”, echipa cu care spune el ca pierdea constant la turnee la scoruri detasate. Totusi, el a continuat sa se concentreze si a progresat zi de zi, incepand sa aiba din ce in ce mai multe castiguri in diferite concursuri mici.

Primul castig „consistent” din Counter Strike a fost de 1200 de dolari, bani cu care si-a cumparat un nou PC.

2018-2021: Nexus Gaming – echipa romaneasca (18-21 ani)

Din 2018 Mihai a inceput oficial sa fie un jucator profesionist de Counter Strike, dupa ce cei de la Nexus i-au propus sa intre in echipa. Totusi, suna mai bine, decat era in realitate. Din 2018 timp de mult timp acesta a muncit din greu in fiecare zi, fara sa aiba vreun salariu. Singurele castiguri erau din castigarea competitiilor, dar castigurile erau foarte mici oricum.

Totodata, nu totul a mers perfect in acesti ani. Echipa Nexus Gaming a renuntat temporar de cel putin 2 ori sa mai joace cu Mihai in echipa deoarece acesta nu s-a ridicat la standardele echipei. Totusi, acesta nu a renuntat, si-a invatat lectia si a continuat sa munceasca, iar cei de la Nexus l-au adus inapoi

2021-2023: Gamer Legion – echipa internationala (21-23 ani)

Din 2021 Mihai a inceput sa joace cu o echipa mult mai buna, o echipa internationala care avea jucatori si obiective mult mai mari. Totusi, Gamer Legion nu au reusit sa il aduca pe Mihai in echipa de la prima incercare. Mihai a refuzat prima lui oferta deoarece a considerat ca poate sa creasca si cu Nexus, echipa initiala Gamer Legion nefiind atat de promitatoare.

Totusi, la a doua incercare Gamer Legion a venit cu o echipa mai buna, iar Mihai a acceptat oferta. Gamer Legion a fost in primii ani o echipa de top 30-80 mondial, ceea ce nu era prea spectaculos.

In 2022 la etapa de calificari la Major, echipa lui iM a iesit pe ultimul loc dupa 3 infrangeri consecutive.

Atunci a fost momentul pentru schimbari in echipa: 3 jucatori au plecat, iar antrenorul echipei a construit noua echipa in impreuna cu Mihai. Totusi, a durat mult timp pana s-au efectuat schimbarile, deoarece le era foarte greu sa gaseasca jucatori buni care sa accepte sa vina la ei. Intr-un final, echipa a gasit jucatorii care mai tarziu au reusit sa faca istorie.

Rio Major 2022

La primul Major de la Rio acestia au avut un parcurs impresionant, dar s-au oprit inainte de a ajunge la faza unde se intalneau top 16 echipe. Cu toate astea, in parcursul lor ei au castigat contra unor echipe mari precum G2 si Vitality.

Paris Major 2023

Aici s-a dovedit toata munca de ani de zile a lui Mihai si a colegilor lui. Mihai si Gamer Legion s-au calificat cu mari emotii in etapa de top 16 a Majorului dupa ce initial pierdusera 2 meciuri. Inca o infrangere ii despartea de a fi eliminati. Totusi, Mihai si echipa sa au reusit sa castige 3 meciuri consecutive pentru a se califica.

In etapa finala, Mihai a fost un super star si dupa multe meciuri extraordinare in care a batut echipe foarte mari in fata unei scene pline in Paris, acesta a reusit sa ajunga in Finala! Totusi, in Finala au intalnit echipa Vitality care a reusit sa puna stop parcusului impresionant al echipei lui Mihai. Totusi, nimeni nu se astepta ca Mihai si Gamer Legion sa ajunga pana aici.

2023: iM ajunge la echipa NAVI (23 ani)

Faptul ca a ajuns la NAVI a fost din nou ceva total neasteptat din moment ce echipa NAVI a fost intotdeauna o echipa in care se vorbea doar rusa/ucraineana. Astfel, sansele ca iM sa ajunga la NAVI erau initial 0. Totusi, echipa NAVI a decis sa renunte la 3 din jucatorii echipei si sa refaca echipa cu jucatori internationali.

NAVI au pastrat 2 jucatori ucrainieni si au adus inca 3 jucatori internationali. Iata componenta echipei:

  1. B1T – 21 ani – Jucator de la NAVI care castigase deja 10 trofee impreuna cu organizatia NAVI, dar avea o mare problema: nu vorbea limba engleza.
  2. S1mple – 26 ani – Jucator Legenda a Counter Strike-ului, fiind considerat cel mai bun jucator din lume, dar si el avea 2 mari probleme: se enerva foarte tare pe colegii lui daca faceau greseli si nu vorbea foarte bine limba engleza.
  3. Aleksib – 26 ani – Jucator foarte cunoscut, dar care nu castigase niciun trofeu cu ultimele lui 3 echipe, echipe care l-au si dat afara pentru ca nu adusese rezultate
  4. jL – 24 ani – Jucator promitator, dar care nu mai jucase niciodata la un nivel atat de inalt
  5. iM – 24 ani – Jucatorul nostru roman care si el nu avea foarte multa experienta la un nivel atat de inalt

2023: Finalisti la un turneu de 850 de mii de dolari (23 ani)

La scurt timp dupa formarea echipei, rezultatele au inceput sa apara si au ajuns in finala unui turneu de 850 de mii de dolari, unde din pacate nu au reusit sa castige.

2023: Echipa lui Mihai pierde cel mai important jucator (23 ani)

La finalul anului 2023, echipa nu mai poate juca cu s1mple din motive necunoscute, motiv pentru care NAVI a trebuit sa aduca un nou jucator:

w0nderful – 19 ani, un jucator promitator, dar care nici el nu mai jucase la un nivel atat de inalt pana atunci

Dupa mai multe turnee in care rezultatele au fost modeste, a venit momentul celui mai important turneu: Majorul.

2023-2024: Criticile catre Mihai și caștigarea Majorului (23-24 ani)

Pe parcursul Majorului, echipa NAVI a evoluat foarte bine si a castigat meciurile importante. Au pierdut cateva meciuri, dar nu au fost decisive. Totusi, performanta lui Mihai in termeni de statistici nu a fost extraordinara, motiv pentru care acesta a primit un val de critici, care spune el ca l-au afectat putin.

Cu toate astea, Mihai a avut doar cateva meciuri in care nu a avut o zi buna, in restul meciurilor chiar daca nu a avut statistici extraordinare, a jucat conform planului si a ajutat echipa sa castige. Astfel, scopul lui Mihai nu a fost sa aiba statistici individuale, ci sa isi ajute echipa sa castige. Si chiar asa s-a si intamplat, Mihai a avut o contributie extraordinara, iar echipa a reusit sa castige constant

Sistemul echipei Navi

Totodata, sistemul echipei NAVI a fost gandit ca fiecare jucator sa poata sa aiba o contributie importanta, neconcentrandu-se pe statisticile individuale.

In plus, Mihai a avut inca un rol important in echipa, acela de secondary caller, ajutand echipa constant cu idei si strategii pentru a castiga in timpul meciului.

Ce este Majorul?

Majorul este cel mai de prestigiu turneu de Counter-Strike din lume, unde participa cei mai buni jucatori, fiind organizat de 1-2 ori pe an si avand in general un premiu total de 1 Milion de dolar.

Anul acesta, turneul a fost organizat in Copenhaga, Danemarca, iar organizatorul turneului a fost PGL Esports, o companie romaneasca

De ce este Majorul atat de important?

Daca este sa sarim la partea financiara, conform datelor de la ultimul turneu, doar participarea la un turneu de tip Major asigura fiecarui jucator peste 200 de mii de dolari, fiecare echipa castigand aproximativ 4.5 Milioane de dolari, bani primiti de la dezvoltatorul jocului: Valve. (Sursa: HLTV)

De unde vin banii?

Counter Strike este unul dintre cele mai populare jocuri pe calculator, iar dezvoltatorul jocului, Valve, pentru a sustine dezvoltarea comunitatii si a popularitatii jocului, ajuta cele mai bune echipe care se califica la acest turneu prin plata a unei cote parte din veniturile pe care oamenii le investesc in stickerele din joc. Astfel, anul trecut conform surselor aceste venituri au depasit 110 milioane de dolari.

Pe langa veniturile din stickere, jucatorii castiga si o parte din premiul turneului. Totodata, castigarea turneului ii face pe castigatori sa castige si mai mult din stickere, deoarece Valve creaza inca o serie de stickere pentru castigatorii concursului.

Pe langa acestea, turneul ofera foarte multa vizibilitate echipelor si jucatorilor, fiind un prilej important pentru a sustine echipele prin venituri de la sponsori.

Astfel, iM ar putea castiga mai mult de 400 de mii de dolari doar din castigarea acestui turneu, insa aceasta este doar o estimare.

Mihai a facut istorie pentru Romania

Mihai ‘iM’ a facut istorie pentru Romania!

Il puteti sustine pe Instagram:

https://www.instagram.com/imihai29/

Si pe Youtube:

https://www.youtube.com/@iMecsgo

Uite si aici istoria recenta a lui Mihai in imagini:

https://www.tiktok.com/@medllinn.yt/photo/7352869219651849505

Totodata, uite cum a fost iM primit la aeroport in Bucuresti:

@101hp

Zeci de fani s-au adunat la aeroport ca să-l felicite pe Mihai pentru cea mai importantă performanță din istoria Esportului românesc ❤️ #cs2 #cs2major #cs2romania #pglmajor

♬ sunet original – 101hp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

INNA, pe scena festivalului Tecate Pa'l Norte din Mexic alături de Imagine Dragons, Kendrick Lamar, Thirty Seconds to Mars, Placebo

INNA, pe scena festivalului Tecate Pa’l Norte din Mexic alături de Imagine Dragons, Kendrick Lamar, Thirty Seconds to Mars, Placebo

Totul despre Lectura de la A la Z_ Cine este, Vârstă, Nume Real, Carieră

Totul despre Lectura de la A la Z: Cine este, Nume real, Vârstă, Carieră