in

AdorAdor

Cine este Henrietta Maxim: „Am avut parte de multe eșecuri și multe încercări, experimente, pentru a-mi găsi propriul echilibru.”

Cine este Henrietta Maxim „Am avut parte de multe eșecuri și multe încercări, experimente, pentru a-mi găsi propriul echilibru.”

De la persoana care se simțea pierdută când intra într-o sală, Henrietta Maxim a evoluat într-una dintre cele mai well-established creatoare de conținut din sfera fitness în spațiul online românesc. Comunități impresionante de oameni o urmăresc cu interes atât pe TikTok, cât și pe Instagram, unde împărtășește her mind & body journey, atât cu suișuri, cât și cu coborâșuri.

Henrietta este acreditată ca antrenor personal de fitness și a lucrat o bună perioadă cu femei, scopul ei fiind nu de a convinge fiecare clientă să se atreneze, ci de a o îndruma fără presiuni și prejudecăți într-un proces de redescoperire a propriei sănătăți corporale. În prezent, se ocupă full-time cu crearea de conținut digital și se concentrează pe menținerea propriului echilibru.

Simt când și de ce are nevoie corpul meu. Mi se pare impresionant faptul că acum comunic atât de bine și ușor cu el.

În cadrul acestui interviu, vei descoperi mai multe despre Henrietta, parcursul găsirii propriului echilibru între minte și corp, filosofia pe care a avut-o ca antrenoare, cum s-a decis să activeze în online și cum privește, din perspectiva unei profesioneste, trendurile negative legate de fitness care rulează în Social Media.

Cum arată o zi din viața Henriettei Maxim?

Zilele mele încep cu cafeaua pe care mi-o aduce soțul la pat în fiecare dimineață. Dacă nu ne grăbim undeva anume, îmi place să aloc puțin timp planning-ului, îmi notez task-urile și prioritățile pentru ziua respectivă ca să-mi ușurez treaba. Plimbare lungă cu câinele și antrenament aproape zilnic, ca să mă simt fit și energică, gătit, iar restul zilei îl petrec filmând conținut și campanii. Deși încerc să le îmbin pe toate într-un mod cât mai echilibrat, sunt și zile haotice în care fug dintr-o locație în alta, mă machiez de 3 ori, filmez 2-3 campanii, mănânc pe fugă și la 10 seara încă clipesc greu în fața laptopului editând.

Henrietta, ai povestit urmăritorilor tăi că pasiunea ta pentru fitness s-a născut dintr-o nevoie în adolescență, aceea de a te simți confortabilă în propria piele. Cum ai descrie acum relația cu corpul tău? Și cum te-a ajutat procesul prin care ai trecut să evoluezi atât fizic, cât și psihic?

Mă simt mai bine ca niciodată. Deși am avut ani de zile la rând în care scopul meu principal în ceea ce privește antrenamentele a fost să arăt excepțional, acum știu că pe primul loc este felul în care mă simt. Faptul că ajungi să și arăți bine dacă ai grijă de corpul tău este un bonus.

Sunt mai blândă cu mine, îmi iubesc mai mult corpul, văd pe zi ce trece cât de mult a meritat să trag tare pentru ca acum să fiu funcțională, activă, energică, fără dureri.

Am avut multe eșecuri și multe încercări, experimente, pentru a găsi propriul meu echilibru. Am ajuns dintr-o extremă în alta și a fost nevoie de multe ori să mă reîntorc pe drumul pe care mi-am propus să merg, dar din fiecare fail am învățat câte ceva.

Ce pot să spun acum este că am devenit foarte self-aware. Simt când și de ce are nevoie corpul meu. Mi se pare impresionant faptul că acum comunic atât de bine și ușor cu corpul meu. Îmi dau seama imediat dacă nu am băut suficientă apă, nu am mâncat suficiente legume, am nevoie de mai multă odihnă, trebuie să schimb ceva în rutine de antrenament.

Ne focusăm atât de mult pe comunicarea cu lumea exterioară și nu ne învață nimeni cum să comunicăm cu noi înșine. Mă bucur enorm că am reușit să învăț asta singură și încerc să și transmit asta prin activitatea mea online.

Ai plecat de la o pasiune și ai ajuns un antrenor personal de fitness urmărit și apreciat atât de clienți, cât și de oamenii din online. Ai urmat formări în domeniu sau ai fost doar autodidactă?

Din momentul în care m-am decis că îmi doresc să profesez ca instructor de fitness am știut că primul pas este o acreditare, astfel m-am înscris la un curs, l-am finalizat, am dat examen și abia după am început să lucrez cu clienți fizic în sală. Ce pot spune însă este că acel curs a fost făcut cu scopul de a avea o acreditare legală. Nu aș fi putut doar să mă bazez pe acele cunoștințe pentru a profesa și a fost nevoie de mult studiu individual pentru a mă descurca cu diferiți clienți în diferite situații.

Ce te-a determinat să împărtășești experiențele pe care le-ai dobândit de-a lungul timpului cu oamenii din online? Și cum te simți în momentul în care aceștia apreciază tot efortul pe care îl depui?

Când am pășit pentru prima oară într-o sală de fitness m-am simțit foarte pierdută. Nu prea știam ce să fac. La momentul respectiv singurul meu sprijin au fost creatorii de conținut din străinătate pe nișa asta de la care învățam foarte multe și de la care am prins curaj. Am simțit că în cel mai real mod, munca lor a fost o mână de ajutor pentru mine. Cum în România nu erau foarte multe persoane care să expună procesul lor real în lumea fitness-ului, mi-am spus că o voi face eu. Țin minte că printre primele descrieri din bio-ul paginii mele de Instagram a fost propoziția: „My journey is my best advice.”

În calitate de antrenor personal, care este filosofia după care reușești să-ți motivezi clienții să-și continue progresul la sală?

Momentan nu mai activez în domeniu. Mi-am digitalizat programele de antrenament sub forma unor E-Book-uri accesibile din care poate învăța oricine cu ușurință, astfel acum sunt „full focus” pe Social Media.

Ce m-a diferențiat pe mine ca antrenor a fost faptul că nu am simțit că este nevoie să pun presiune pe clienții mei. Am lucrat exclusiv cu clienți de genul feminin pentru că în zona asta m-am simțit confortabilă și am știut că voi putea avea în jurul meu oameni cu care rezonez cu adevărat. Foarte multe din clientele mele au fost surprinse să afle că dacă lucrează cu mine, eu nu voi cere socoteală, nu voi pune presiune, nu te voi certa, nu te voi face să te simți prost.

Am mers pe principiul că fiecare client care apelează la mine este o persoană matură care a luat deja decizia de a schimba ceva la stilul ei de viață, deci rolul meu ca antrenor nu este să îi conving să se antreneze, ci să îi îndrum să facă asta în cel mai potrivit mod pentru ei.

În programul tău de antrenor te folosești de abordări/tehnici care să contribuie la îmbunătățirea sănătății mentale și bunăstării clienților tăi?

În ultimele E-Bookuri lansate am secțiuni întregi de informație în care vorbesc despre încrederea de sine, ba chiar am adăugat și „self love journal” pentru că în viziunea mea de acolo pornește totul. Abordarea mea este una echilibrată, astfel încât oamenii să înțeleagă cât de important este să găsești propriul tău mod de a funcționa cu un stil de viață sănătos. Dacă te simți bine făcând ceea ce faci, va fi cu adevărat sustenabil pe termen lung.

În cazul unei persoane care își dorește de mâine să se apuce de sală, ce i-ai recomanda să facă încă de la început?

Să-și seteze așteptări realiste, să nu își compare călătoria cu rezultatele altora și să trateze tot procesul cu compasiune.

Există atât trenduri pozitive, cât și negative pe rețelele sociale legate de fitness. Care este un trend negativ/toxic peste care ai dat? Și care ar fi recomandarea ta în calitate de personal trainer?

Cu siguranță multă lume a văzut acel trend cu „bodies that look like this, also look like this” – un trend în care fetele obișnuiau să arate diferența dintre posing și o postură relaxată, pentru a evidenția faptul că nimeni nu arată perfect at the end of the day, multă lume are celulită, burtică, și e perfect normal. Inteția cu care a pornit trendul nu a fost una rea.

Problema, din punctul meu de vedere, a intervenit în momentul în care persoane publice din online admirate de fete tinere, persoane care pot fi încadrate în standardul de frumusețe actual, despre care fete adolescente spuneau că au dream bodies, au făcut acest trend. Pentru că atunci când arătaru că au celulită, de exemplu, a trebuit să-și strângă pielea cu forța ca să se vadă ceva, ceea ce transmite că „uite, chiar și corpul meu pe care îl idolatrizați își are defectele”.

Întrebarea mea este: poate o astfel de abordare să ajute/încurajeze pe cineva care legit se luptă cu kilogramele în plus, cu auto-disciplina, cu încrederea de sine, dau doar le transmite că nu au șanse reale să își atingă scopurile și le descurajeaza?

Ce recomand eu este să alegi foarte foarte bine pe cine urmărești în online în momentul în care cauți inspirație.

Am remarcat că îți place să prepari rețete gustoase și sănătoase. Care este rețeta pe care îți place să o faci în zilele când nu ai multă energie?

Cele mai lazy rețete sănătoase se nasc în momente creative în care îmi pun întrebarea „ce mai am în frigider?” și încropesc ceva ce conține legume, condimente, carbohidrați și o sursă de proteină. Nu pot să spun că am o rețetă preferată. Ador să mănânc și am nevoie de diversitate.

Împărtășești pasiunea pentru sală cu partenerul tău de viață. Care sunt din punctul tău de vedere beneficiile unui gym couple?

Este minunat. E un program pe care îl avem împreună, mereu combinăm mersul la sală cu alte activități – cu plimbări, brunch, cumpărături. Ne putem ajuta și ambiționa reciproc, dacă unul dintre noi e mai low cu motivația, cu siguranță celălalt îl va ajuta.

Care sunt obiectivele tale pe termen lung legate de fitness? Dar pe Social Media?

Cel mai presus obiectiv de-al meu este ca fitness-ul, mișcarea să fie parte din viața mea de acum încolo pentru totdeauna. Să reușesc să mențin acest echilibrul și să nu mai simt niciodată că e un task, ci o plăcere.

Pe partea de social media îmi doresc să cresc și mai mare comunitatea pe care o am. E ceva cu adevărat unic să simt că am în jurul meu oameni pe care pot conta și care se bazează pe mine, pe care reușesc să îi ajut prin activitatea mea.

Vreau să ajut mai multă lume, vreau să excelez mai mult pe partea de creativitate și să fac proiecte superbe.

Cu siguranță, urmărești la rândul tău persoane din domeniu care te inspiră. Care ar fi persoana pe care o iei drept model? Dar cine te inspiră din Social Media și de ce?

De când am pășit pentru prima oară într-o sală de fitness Whitney Simmons este modelul meu atât din punct de vedere al activității ei în domeniul fitness, cât și ca personalitate din online și ambasador al awareness-ului pe partea de sănătate mintală.

Cel mai important sfat pe care l-ai primit la începutul carierei tale în calitate de creator de conținut:

Postează. Postează. Postează.

Emoji-ul tău go-to:

🤌🏼

Cu ce gând îți dorești să rămână oamenii din comunitatea ta după ce interacționează cu conținutul pe care tu îl creezi pentru ei:

Nu trebuie să fie complicat să faci ceva bun pentru tine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Totul despre Diana Șucu: Cine este, Vârstă, Iubit, Carieră

Totul despre Diana Șucu: Cine este, Vârstă, Iubit, Carieră

Totul despre Tedereu: Cine este, Nume real, Vârstă, Carieră

Totul despre Tedereu: Cine este, Nume real, Vârstă, Carieră