in , ,

Cine este Flavia Barbu, lifestyle influencer & TikTok Star: „Mereu autenticitatea va fi cea mai bună cale.”

Cine este Flavia Barbu, lifestyle influencer & TikTok Star: „Mereu autenticitatea va fi cea mai bună cale”

Flavia Barbu este un creator de conținut român, autentic, original, care vorbește despre problemele reale ale tinerilor, dar care prezintă comunității sale și partea mai glam a vieții de influencer.

Pe scurt, Flavia este o inspirație pentru generația Z, iar noi am povestit cu ea despre ce înseamnă să te expui exact așa cum ești în online, despre faptul că autenticitatea este cea mai bună cale, dar și despre planurile de viitor care au implicat chiar un curs de croitorie.

Citește interviul până la final și află cine este Flavia Barbu!

Cine este Flavia Barbu, lifestyle influencer & TikTok Star: „Mereu autenticitatea va fi cea mai bună cale”

Flavia, ai răspuns în numeroase ocazii la întrebările „cine ești” și „de ce te-ai apucat de crearea de conținut”. Curiozitatea noastră este dacă te-ai lovit de preconcepții când le spuneai oamenilor că ești influencer? Și dacă da, cum le-ai gestionat? 

Din fericire, nu de prea multe ori. Mai degrabă primeam aceste păreri la început, când m-am apucat, lucru care m-a încurajat și mai tare.

Eu așa sunt – cu cât ești mai Gică Contra, cu atât încerc să-ți demonstrez că se poate. Și, oricum, persoanele care au contat și rămas – precum mama, m-au susținut încă de la început.

M-am focusat pe ele și pe ambiția mea.

Menționai într-un interviu că ai avut o perioadă cu tendințe superficiale. Consideri că deschiderea și vulnerabilitatea de care ai început să dai dovadă i-a ajutat pe oameni să rezoneze mai mult cu persoana ta?

Mereu autenticitatea va fi cea mai bună cale.

Deci da. Publicul s-a plictisit de partea roz, cu vacanțe, achiziții, mai vrea să vadă și o frustrare, un gând relatable.

În fond, lumea vrea viața reală, așa cum e ea, cu bune și cu rele. Și e mai ușor și pentru noi, că filtrăm mult mai puțin. I love that.

În mediul online ai legat prietenii frumoase cu alte creatoare de conținut, ca Laura Maier și Georgiana Drumen. Cum e această experiență pentru tine, de a împărtăși o bună parte din munca ta cu prietenele tale?

Consider că e important să strângi în jurul tău oameni cu aceleași valori ca și tine. Cu Georgiana sunt prietenă de dinainte de a mă muta în București, iar cu Laura am locuit în aceeași casă (case, actually) timp de 2 ani. Iar prieteniile acestea durează până în prezent.

Eu zic că vor mai dura minimum 5 ani, cine știe până când… că ne înțelegem foarte bine și rezonăm frumos.

Eu zic că le invit la mine la nuntă 100%. :))

Cu siguranță ai colaborat cu branduri pe care le foloseai și înainte de a deveni creatoare de conținut. Cum te simți când ajung la tine propuneri de campanii de la branduri pe care le apreciezi și în care credeai și înainte?

La unele am plâns… :))

Din experiența pe care ai dobândit-o până în momentul de față, care crezi că este responsabilitatea unui creator de conținut față de comunitatea sa? Dar invers?

Să dea mai departe principii sănătoase. Ia din tine cele mai frumoase valori pe care le ai și lasă-le să se perpetueze. Comunitatea își va face datoria de la sine – te va susține, te va iubi.

Cum îți place să interacționezi cu oamenii care au ales să creadă în tine și să facă parte din comunitatea ta?

Prin conținut relatable, prin recomandări bune.

Oamenii care mă urmăresc îmi seamănă foarte mult, avem cam aceleași gusturi și interese.

Deci e simplu să ne conectăm unii la alții. Deseori le cer și eu sfaturi sau sugestii, să nu crezi că rolurile nu se inversează niciodată.

Din pandemie și până în prezent, cum consideri că arată evoluția ta în online?

Doamne, îți mulțumesc că m-ai adus în punctul ăsta! În bine a evoluat totul. De la interiorul meu, la exterior și mediu. Am oameni frumoși lângă mine, mă simt bine cu ceea ce postez pe net. Au fost niște ani în care m-am focusat mult pe carieră and it paid off.

Care sunt câțiva creatori de conținut internaționali care te inspiră și de ce?

Tam Kaur, Thewizardliz, Iman Gadzhi – pentru că rezonez cu multe dintre principiile lor și mă ajută să-i ascult când sunt low. 

Una dintre pasiunile tale este moda. Cu ce stil vestimentar te identifici în momentul de față? Ai piese vestimentare „care nu se demodează” și la care nu ai renunța niciodată?

Rezonez mult cu urban când vine vorba de stil, dar mereu adaug un touch personal, feminin, la orice port.

Mi-am dat seama că îmi place să mă simt feminină în hainele pe care le port.

Cine este Flavia Barbu, lifestyle influencer & TikTok Star: „Mereu autenticitatea va fi cea mai bună cale”

Recent ai urmat un curs de croitorie, experiență pe care ai împărtășit-o cu comunitatea ta din mediul online. Ce te-a motivat să începi?

O persoană dragă mie, hihi.

Cum arată planurile tale pentru următoarea perioadă? Poți să ne dai un hint? La ce să ne așteptăm?

Planurile mele au mare legătură cu subiectul de la întrebarea prcedentă. To be continued. :))

O întrebare la care ți-ai dori să răspunzi, dar pe care nu s-a întâmplat să o primești până în momentul de față?

„Ești bine?” Acum? Da. Mereu? Nu…

Cine este Flavia Barbu, lifestyle influencer & TikTok Star: „Mereu autenticitatea va fi cea mai bună cale”

Cel mai important sfat pe care l-ai primit la începutul carierei tale în calitate de creator de conținut:

Fii constantă!

Emoji-ul tău go-to:

🤍

Cu ce gând îți dorești să rămână oamenii din comunitatea ta după ce interacționează cu conținutul pe care îl creezi:

„Wow! Chiar nu sunt singur” sau „Wow! Dacă ea poate, pot și eu.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Cine este Ionela Maria, make-up artist și beauty influencer: „Este important să ne acceptăm imperfecțiunile, ele ne diferențiază și ne fac speciali, indiferent că purtam sau nu machiaj”

Cine este Ionela Maria, make-up artist și beauty influencer: „Este important să ne acceptăm imperfecțiunile, ele ne diferențiază și ne fac speciali, indiferent că purtam sau nu machiaj.”

Women in Music - HerStory - Diana Munteanu

Se încheie sezonul 2 din HerStory by Women in Music, evenimentul care spune poveștile de succes ale femeilor din România