in , ,

AdorAdor

Cine este Adina Marina: „Vreau să le ofer oamenilor un conținut care să le aducă zâmbetul pe buze.”

Adina Marina este o creatoare de conținut care activează de mai bine de 9 ani în online. Nominalizată la Premiile Digital Divas 2023, ea este îmbinarea caldă, blândă și autentică între trecut și prezent. Când nu o găsești în online, ea este la facultate sau se întoarce la rădăcini, dansând în ansamblul folcloric Doinița.

Motto-ul după care se ghidează este: „când nu mai pot, mai pot un pic”.

În cadrul acestui interviu, vei avea oportunitatea să descoperi mai multe lucruri despre creatoarea de conținut care își dorește să le aducă oamenilor zâmbetul pe buze, care sunt dificultățile pe care le traversează în încercarea de a îmbina planul personal și cel profesional, precum și câteva lucruri neștiute despre ea pe care ni le-a oferit în exclusivitate.

Care este povestea Adinei Marina, dincolo de ecranele digitale care au făcut-o cunoscută în rândul publicului din România?

Adina Marina este o fată simplă, muncitoare și extrem de dedicată pasiunilor sale. Provin dintr-o familie modestă și am petrecut absolut toate vacanțele la țară. Așadar, pot spune că am crescut în proporție de 50% la țară și 50% în București, lucru de care sunt extrem de mândră, având oportunitatea să mă dezvolt într-un mediu rural. În ziua de azi, mulți copii nu mai au șansa să experimenteze acest „beneficiu” al creșterii într-un astfel de mediu.

Cine este Adina Marina?

În viața mea, am trecut prin momente dificile și momente pline de bucurie. M-am străduit mereu să fiu echilibrată, să iau cele mai bune decizii și, cel mai important, să manifest empatie. Observ adesea în jurul meu că mulți oameni nu mai cultivă acest simț al empatiei, ceea ce este destul de trist.

Sunt o fire sensibilă și foarte emotivă, chiar dacă profesia sau activitățile mele pot sugera altceva. Sunt rezervată în prezența persoanelor pe care nu le cunosc.

Un aspect mai puțin cunoscut despre mine este că am o singură prietenă cea mai bună. Ne cunoaștem încă din 2005, am fost amândouă la grădiniță, la școala primară și generală, iar apoi, în mod surprinzător, am aflat că am fost amândouă acceptate la același liceu. De atunci, ne-am apropiat și mai mult, până în prezent.

De cât timp ai început să activezi constant în online? Și ce crezi că ai descoperit despre tine în această perioadă?

Activez în online de mai bine de 9 ani. Am început să strâng urmăritori când aveam vreo 17-18 ani (acum am 23). Țin minte că eram la liceu și primeam încontinuu cereri de urmărire. Eram atât de fericită și simțeam că în sfârșit visul meu s-a împlinit.

De mică mi-am dorit să fiu în centrul atenției, să fiu o „vedetă”.

Când am început să strâng o comunitate destul de mare, oamenii începuseră mă oprească pe stradă, să vorbim, să facem poze. Era ceva incredibil la pentru mine. Mă simțeam atât de bine, în special, pentru că observam că munca mea este foarte apreciată.

Îmi placea atât de mult să fac TikTok-uri, filmam ziua, noaptea, la liceu, afară, oricând găseam o portiță liberă, eu filmam. Veneam mereu cu idei noi, cred că și datorită acestui fapt, oamenii mă urmăreau și mă apreciau, pentru că aduceam mereu conținut și sunete noi. Sunt și am fost întotdeauna foarte dedicată pasiunilor mele și vreau să devin din ce în ce mai bună. Uneori este foarte obositor, dar îmi repet mereu în minte: „când nu mai pot, mai pot un pic”.

Ești dansatoare în ansamblul popular Doinița. Când și cum ți-ai descoperit pasiunea pentru dans?

Pasiunea pentru dansul popular am descoperit-o foarte aleatoriu. Încă din copilărie, mama m-a încurajat să particip la diverse activități extracurriculare. Am urmat cursuri de balet, dans sportiv, dans modern, matematică, informatică, jurnalism, actorie, și multe altele.

La un moment dat, am renunțat la toate aceste cursuri, deoarece nimic nu mă pasiona suficient de mult încât să-mi doresc să devin profesionistă în acele domenii, rămânând doar la dansurile moderne. Acest lucru s-a schimbat când mi-am rupt mâna și nu am mai putut să particip nici la acele cursuri.😊

La vârsta de aproximativ 15 ani, i-am spus mamei că doresc să încerc dansurile populare. Așa cum am menționat și în răspunsul la întrebarea anterioară, o mare parte din copilărie am petrecut-o la țară, participând la diverse evenimente precum nunți, botezuri și petreceri cu prietenii.

Acolo am descoperit că îmi plac horele, sârbele și dănsulețele specifice zonei. Așa că, la îndemnul meu, mama m-a înscris la cursuri de dansuri populare la Palatul Copiilor din București. Am continuat să particip la aceste cursuri până la vârsta de 18 ani, iar apoi am devenit membru al ansamblului folcloric Doinița.

Pentru cei care nu sunt atât de cunoscători în arta dansului popular, ce reprezintă pentru tine această ilustrare modernă și artistică a tradițiilor românești? Și de ce ar trebui tinerii din Generația Z să-și îndrepte atenția spre dansul popular?

În momentul de față, este destul de greu să-i îndrepți spre tineri să urmeze o astfel de pasiune, mai ales când există atât de multe direcții și opțiuni în jur. Însă, e important să vedem partea frumoasă a lucrurilor și să înțelegem de ce ar trebui să le atragă atenția dansul folcloric românesc.

Prima chestie de luat în considerare e că această activitate le oferă oportunitatea de a explora și de a se conecta la rădăcinile culturale. Este o modalitate de a înțelege istoria și tradițiile comunității din care provin. Totodată, dansul aduce oamenii împreună și promovează colaborarea și cooperarea. Am observat atât la mine, cât și la colegii mei de ansamblu că am dezvoltat acest spirit de echipă și faptul că ne susținem unii pe alții, lucru care este de apreciat.

Până la urmă, este vorba de tradiția pe care noi o ducem mai departe și faptul că reprezentăm România așa cum e ea mai frumoasă. Am dansat pentru mulți oameni importanți și în diferite țări ale lumii și, fără nici o laudă, nu a existat nimeni care să nu ne aprecieze.

În același timp, ești studentă la Comunicare și Relații Publice în cadrul Școalii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA). Cum ai luat decizia să urmezi această specializare și cum crezi că te va ajuta în cariera pe care ai început să o clădești?

Inițial, am fost studentă la ASE pentru un semestru, însă am realizat că aceasta nu este ceea ce doresc să urmez. Așadar, în următorul an, m-am reprofilat și m-am înscris la Comunicare și Relații Publice. M-am documentat despre această specializare pe care o voi urma și am realizat că este exact de ce am eu nevoie.

„Influencer sunt, acum trebuie să învăț puțin și teoria” mi-am spus.

Este exact ceea ce îmi doream, e locul perfect pentru mine, am învățat și încă învăț multe noțiuni importante care mă ajută în cariera mea din social media și simt că rezonez foarte mult cu această facultate.

Cum ai descrie acum viziunea ta de creatoare de conținut? Și cum îți propui să evoluezi în viitorul apropiat?

Viziunea mea ca creatoare de conținut este axată pe autenticitate și diversitate.

Îmi propun să ofer audienței mele conținut autentic, care reflectă cu sinceritate personalitatea și valorile mele. Într-o eră în care social media poate genera presiuni și stereotipuri, vreau să transmit un mesaj pozitiv, încurajând acceptarea de sine și exprimarea liberă a individualității.

În viitorul apropiat, intenționez să diversific conținutul meu, explorând diferite formate și platforme. Îmi propun să îmbin pasiunile mele pentru dansul popular și pentru comunicare într-un mod inovator și captivant. Totodată, doresc să încurajez interacțiunea și implicarea activă a comunității mele online, creând o conexiune mai profundă și autentică cu urmăritorii mei.

În ceea ce privește cariera mea în Relații Publice, consider că studiile mele la SNSPA mă ajută să înțeleg mai bine dinamica comunicării și relațiilor publice, oferindu-mi instrumente esențiale în gestionarea imaginii și comunicării online. Această pregătire teoretică îmi completează experiența practică în social media și mă va ajuta să construiesc parteneriate și colaborări mai strategice în viitor.

Pe TikTok, te-ai făcut remarcată printr-o abordare amuzantă la nivel de conținut. Este Adina la fel de amuzantă și în viața ei privată?

Da, pot să spun că Adina este o persoană extrem de amuzantă în viața reală, și nu o spun singură, mi-o spun colegii, prietenii sau familia. Îmi place să aduc bucurie și să fac oamenii să zâmbească în jurul meu.

Umorul joacă un rol important în viața mea și îl consider un mod minunat de a crea conexiuni autentice cu cei din jur.

În interacțiunile mele zilnice, încerc mereu să aduc o notă de veselie și să abordez situațiile cu un zâmbet pe buze. Chiar și în conținutul meu de pe TikTok, amuzamentul este o parte integrantă, iar faptul că oamenii îl apreciază și se distrează alături de mine mă motivează să continui pe această linie. Este important pentru mine să transmit pozitivitate și să creez un mediu plin de energie optimistă, atât în mediul online, cât și în viața cotidiană.

Care consideri că este atuu-ul tău? Elementul care te diferențiază de ceilalți creatori de conținut de la noi?

Cred că abordarea mea amuzantă și sinceră adaugă o notă de prospețime și autenticitate în peisajul creatorilor de conținut. Încerc mereu să mă conectez cu audiența mea prin simplitate și umor, oferindu-le un conținut care să îi facă să zâmbească și să se simtă aproape de mine. Consider că aceasta este o trăsătură care mă diferențiază și mă ajută să construiesc o comunitate autentică și implicată.

Care este cea mai mare dificultate pe care ai traversat-o până în momentul de față în calitate de creatoare de conținut?

Până în momentul de față, cea mai mare dificultate pe care am întâmpinat-o în calitate de creatoare de conținut a fost gestionarea presiunii și așteptărilor. Odată cu creșterea audienței mele și cu amplificarea expunerii online, presiunea de a livra conținut constant și de a răspunde așteptărilor crescânde ale urmăritorilor poate fi copleșitoare uneori.

Este o provocare să găsesc echilibrul între a oferi conținut autentic și a satisface cerințele publicului.

Totodată, trebuie să fac față și la comentariile negative sau la critici, iar asta necesită o doză considerabilă de reziliență și autoîncredere. Cu toate acestea, consider că aceste provocări contribuie la creșterea personală și profesională, ajutându-mă să devin o creatoare de conținut mai puternică și mai adaptabilă.

Care sunt creatorii de conținut pe care îi urmărești din România, dar și din afară, și care te inspiră?

În ceea ce privește creatorii de conținut din România, îmi plac următorii: Maria Zvinca, Marilu Dobrescu, Deni Elena, Amy Claire, Marius Mlly, Mara Calli, etc.

Iar din străinătate: Millane, Makeupbyyllke, daniellemarcan, lenkalul, megghiigalo, etc.

Ai fost nominalizată la premiile Digital Divas în 2023. Ce a însemnat pentru tine această recunoaștere a activității pe care o desfășori în online? Și ce înseamnă pentru tine să fii o Digital Diva?

Nominalizarea la premiile Digital Divas în 2023 a fost o confirmare a eforturilor mele și o recunoaștere a impactului pe care l-am avut în mediul online. A fost o onoare să fiu inclusă într-un astfel de eveniment și să fiu nominalizată alături de alți creatori de conținut talentați. Această recunoaștere a activității mele a consolidat sentimentul că munca mea este apreciată și că am reușit să construiesc o comunitate online în jurul pasiunilor mele.

Adina Marina Digital Divas 2023

Pentru mine, a fi o Digital Diva înseamnă să fii o prezență influentă și o inspirație în mediul online. Este vorba despre a aduce valoare audienței tale prin autenticitate, creativitate și o abordare unică a conținutului.

O Digital Diva este o femeie puternică și independentă care nu doar se remarcă în online, ci și inspiră și susține alți creatori, construind în același timp o comunitate activă și implicată.

Această nominalizare m-a motivat să continui să evoluez și să aduc conținut de calitate, contribuind la creșterea comunității mele și la consolidarea unei prezențe pozitive în mediul online.

Care este un fun fact despre tine pe care nu l-ai împărtășit până acum în mediul online și ți-ar dori să-l împărtășești aici, cu noi?

În ciuda faptului că poate părea surprinzător, o altă latură mai puțin cunoscută despre mine este faptul că urăsc să vorbesc în public. Nu îmi place să țin discursuri sau să prezint. Sunt o fire foarte emotivă și mă pierd repede, mă bâlbâi sau nu-mi găsesc cuvintele. Ai spune „Cum de spui asta având pasiunea pentru content?”, ei bine, una este să vorbești în fața unui ecran și una e sa vorbești în fața a 100 de perechi de ochi ațintiți către tine.

Cel mai important sfat pe care l-ai primit la începutul carierei tale în calitate de creator de conținut:

Să rămân autentică și să-mi păstrez individualitatea.

Emoji-ul tău go-to: 🤪

Cu ce gând îți dorești să rămână oamenii din comunitatea ta online după ce consumă / interacționează cu conținutul pe care tu îl creezi pentru ei:

Îmi doresc ca oamenii din comunitatea mea online să rămână cu o senzație de bucurie, inspirație și conexiune. Vreau să le ofer conținut care să le aducă zâmbetul pe buze, să îi motiveze și să le ofere momente de distracție și relaxare. Sper ca interacțiunea cu conținutul meu să creeze o atmosferă pozitivă și să îi facă să simtă că fac parte dintr-o comunitate autentică și sprijinitoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Totul despre David Popovici Cine este, Vârstă și Carieră

Totul despre David Popovici: Cine este, Vârstă și Carieră

Totul despre Petre Ștefan Cine este, Vârstă, Relație și Carieră

Totul despre Petre Ștefan: Cine este, Vârsta, Relație și Carieră