in ,

AdorAdor OMGOMG

Ce mai citesc influencerii noștri preferați? Ruxandra de la 4fără15 ți-a pregătit un raft întreg pe care îl găsești la Cărturești

Hai să descoperi despre ce e vorba…

În luna octombrie, librăriile Cărturești și platforma lor online, carturesti.ro, și-au deschis porțile către un univers fascinant, dedicat cititorilor pasionați de TikTok – Raftul BookTok. Cu o selecție diversă și inspirațională, curatorul acestui raft, Ruxandra Gîdei de la 4fără15, a transformat spațiul într-o oază de cărți ce merită descoperite.

Ruxandra împărtășește o relație specială cu fiecare titlu, punând accent pe cărțile care i-au marcat propria călătorie de cititoare. A împărțit cu tinerii urmăritori momentele când a descoperit cărți ce, între timp, i-au devenit prietene vechi și care au influențat direcția ei înspre și prin literatură.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ruxandra Gîdei 📚 (@4fara15)

Cărți cu istorie

Titluri precum „Clopotul de Sticlă” de Sylvia Plath și „Vino cu Mine Știu Exact Unde Mergem” au avut un impact semnificativ în adolescența ei, deschizând ușa către poezia contemporană și atelierele de scriere creativă. Aceste cărți nu doar că au schimbat modul în care privea literatura, ci i-au și ghidat pașii către studiile în domeniul umanistic.

În cadrul campaniei, Ruxandra a evidențiat și importanța cărților ce au marcat perioada facultății. Titluri precum „Kafka pe Malul Mării” de Haruki Murakami și „Exuvii” de Simona Popescu au definit gusturile sale literare și au făcut din vizitele la librărie experiențe cu atât mai memorabile.

Sfera socio-politică

O parte importantă a campaniei a fost dedicată cărților care abordează teme sociale și politice. James Baldwin, Maya Angelou, și romanul „Anii” al Annei Ernaux au devenit cărți-cheie pentru Ruxandra, marcând o tranziție către literatura care explorează aspecte cruciale ale societății.

În jurul Pământului

În continuare, campania a călătorit și în spații geografice diverse, prin titluri precum „Fizica Tristeții” de Gheorghi Gospodinov și „Prinde Iepurele” de Lana Bastašić, aducând contribuții importante la diversificarea lecturilor.

Autori români

Campania a fost și un apel la descoperirea autorilor români contemporani precum Alina Nelega, Cătălina Stanislav, și Cătălina Purcaru. Acești autori au adus perspective proaspete și autentice asupra realităților românești și au fost recomandați cu entuziasm de către Ruxandra.

Raftul BookTok de la Cărturești nu este doar o expoziție de cărți, ci o călătorie în universul literar al lui Ruxandra Gîdei. Plină de recomandări atent selectate și o pasiune contagioasă pentru lectură, campania reprezintă o oportunitate fantastică pentru cei cu sete de lectură, care nu au habar de unde să înceapă sau încotro să continue.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Te sperie gândul de te muta singur? You’re not alone! Flavia Barbu ne împărtășește cum e, pentru ea, să locuiască singură

New House Tour: @hashemiariana ne prezintă noua ei locuință din București 🤭