in

AdorAdor

Ce carte să citești în funcție de zodia ta

Iată ce cărți recomandă astrele

Te-ai gândit vreodată că nu îți place să citești doar pentru că nu ai găsit cartea potrivită pentru tine? Sau genul potrivit sau poate chiar autorul? Ok, asta e simplu, dar cum găsești lecturile potrivite pentru tine? 

Iată câteva sfaturi: poți să consulți liste de lectură, să mergi pe recomandările librarilor, să petreci ore în șir la bibliotecă răsfoind titluri peste titluri. Plictisitor! Hai să lăsăm astrele să ne recomande.

Fiecare zodie are caracteristici care se potrivesc, de cele mai multe ori, tuturor persoanelor care se nasc sub aceasta, așa că o îți recomand câteva cărți care să se potrivească cu personalitatea ta. 

Iată ce carte să citești în funcție de zodia ta:

 

Cărți pentru zodiile de pământ

Taurii au două stări generale: fie sunt relaxați și mulțumiți de viața pe care o trăiesc, fie sunt gata să atace. Cartea ideală pentru această zodie poate să fie Tropicul Capricornului, de Henry Miller. Acest roman autobiografic te va purta într-o călătorie fascinantă (și erotică) prin New York-ul anilor ’20.

Fecioara este o zodie care emană forță, conservatorism și spirit practic. Cea mai bună alegere când vine vorba de cărți poate să fie De ce mâncăm animale, de Jonathan Safran Foer, care, după ce s-a născut fiul lui, a realizat un studiu amănunțit despre felul în care tratăm animalele din abatoare înainte să le mâncăm.

Nativii din zodia Capricorn se disting prin corectitudine și autodisciplină, prin eficiență și o seriozitate exagerată de multe ori. Dacă și tu ești Capricorn, îți recomand să începi Autoportretul scriitorului ca alergător de cursă lungă, de Haruki Murakami. Această carte de nonficțiune nu doar că-i va cuceri, ci îi va face să își dorească o nouă schimbare în bine.

 

Cărți pentru zodiile de aer

Gemenii sunt o zodie unică pentru că personalitatea lor e dinamică. Sunt deopotrivă timizi, dar comunicativi, statornici, dar schimbători, flexibili, dar fermi. Le recomand să înceapă cu primul volum din Anne de la Green Gables, o poveste de o frumusețe copleșitoare pentru persoanele de toate vârstele.

Balanțele sunt obiective și imparțiale. Vor adora, cu siguranță, seria Stăpânul inelelor, de J.R.R. Tolkien, care abundă de aventură, momente de prietenie autentică și nu numai.

Nativii din zodia Vărsător sunt cunoscuți ca fiind gânditori, independenți și originali. Aceștia îmbrățișează schimbarea și se bucură de conversații intelectuale, așa că sigur nu-i va mulțumi nimic altceva decât o capodoperă a lumii. Recomand cu cea mai mare căldură Maestrul și Margarita, Mihail Bulgakov.

 

Cărți pentru zodiile de apă

Zodia Rac e cea mai dificilă și sensibilă dintre toate, așa că cea mai bună variantă de lectură, care se potrivește cu semnul lor astral, e Acolo unde cântă racii, de Delia Owens.

Scorpionii sunt niște enigme din punct de vedere psihologic și sunt fascinați de jocurile minții. Așadar, cred că vor iubi Procesul, de Franz Kafka.

Peștii, care e și zodia mea, e adesea numită zodia creației și renașterii. O să vă recomand un eseu minunat, despre femei și literatură, semnat de Virginia Woolf, scriitoarea mea preferată. Cartea se numește O cameră doar a ei. 

 

Cărți pentru zodiile de foc

Berbecii sunt încăpățânați, independenți și se numără printre cele mai romantice zodii, așa că nu pot propune altceva decât un roman de dragoste clasic: La răscruce de vânturi, de Emily Brontë.

Leul e o fire deschisă, extrovertită și comunicativă. Cea mai bună alegere când vine vorba de ficțiune poate să fie Cartea Blestemelor, de Andrei Ruse, primul volum dintr-o trilogie fantasy 100% românească.

Și, în final, Săgetătorul e greu de intimidat, gata de acțiune și i se mai spune și seducătorul zodiacului. Cartea ideală pentru ei este Povestea lui O, de Pauline Réage.

În funcție de zodia ta, care e următoarea carte pe care ai adăugat-o pe lista ta de cărți de citit?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

cine-este-cristiana-ioana-creator-de-continut

Cine este Cristiana Ioana, creator de conținut: „Am minim 2-3 creioane de buze în fiecare geantă”

Ține pasul cu Zavatos: the sfrrc și Via Transilvanica