in

AdorAdor

Cine are ziua de naștere pe 29 noiembrie?

Hai să descoperi zilele de naștere celebre! Știai că și C.S. Lewis s-a născut pe 29 noiembrie?

Pe data de 29 noiembrie s-au născut mulți oameni celebri care și-au lăsat amprenta în diferite domenii.

Unul dintre aceștia este C.S. Lewis, unul dintre cei mai renumiți autori de literatură pentru copii. Născut în 1898 în Belfast, Irlanda de Nord, Lewis este cunoscut în special pentru seria sa de cărți „Cronicile din Narnia”, care a captivat milioane de cititori din întreaga lume.

O altă personalitate celebră născută în această zi este rockstar-ul britanic, Ronnie Wood. Wood a devenit cunoscut ca membru al trupei The Rolling Stones, una dintre cele mai influente formații rock din istorie. Pe lângă muzica sa, Wood este și un talentat artist plastic și a expus operele sale în galerii din întreaga lume.

Un alt nume important care sărbătorește ziua de naștere pe 29 noiembrie este actrița americană Anna Faris. Cunoscută pentru rolurile sale comice, Faris a apărut în filme precum „Scary Movie”, „The House Bunny” și „Mom”, unde a demonstrat talentul său în a aduce zâmbetul pe buzele spectatorilor.

De asemenea, s-a născut în această zi și fostul jucător de baschet și campion olimpic, Bill Russell. Russell a jucat în NBA pentru echipa Boston Celtics, care a câștigat nu mai puțin de 11 titluri de campion în cariera sa. Pe lângă performanțele sale pe teren, Russell s-a implicat și în lupta pentru drepturile civile, fiind un adept al mișcării americane pentru drepturile cetățenilor de culoare.

Nu trebuie să uităm nici de Madeleine L’Engle, autoarea americană de literatură pentru copii, care s-a născut în această zi în 1918. L’Engle este cunoscută în special pentru romanul „Wrinkle in Time”, care a devenit un clasic al genului și a câștigat premiul Newbery în 1963.

Acești oameni celebri născuți pe 29 noiembrie au reușit să-și pună amprenta în diferite domenii și să impresioneze prin talentul și munca lor. Fie că este vorba de literatură, muzică, film sau sport, ei au inspirat și continuă să inspire generații întregi de oameni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Sfaturi pentru un videograf amator de la Andrei CBI. Află tot ce trebuie să știi la început de drum, direct de la un profesionist

Descoperirea Ninei Dumitrescu: Cafeneaua Darlington, comoara ascunsă din inima Iașiului ❤️