in ,

AdorAdor

Ce poți face în București pe 24 ianuarie? Ziua Principatelor Unite, sărbătorită în stil cultural 🤍

Pe 24 ianuarie 2024, Bucureștiul va fi animat de o varietate de activități captivante, cu scopul de a celebra Ziua Principatelor Române.

De la lecții de istorie, la tururi ghidate și experiențe culturale, iată câteva modalități fantastice de a-ți petrece ziua în vibrantul oraș-capitală.

1. Ateneul Român – tururi gratuite și lecții de istorie

Începe-ți ziua cu o doză de istorie la Ateneul Român, simbolul iconic al culturii române. Între orele 14:00 și 16:00, clădirea impunătoare își deschide porțile pentru o vizită gratuită. Mai târziu în zi, la ora 18:00, te poți delecta cu o lecție captivantă de istorie, prezentată de istoricul Ștefan Popescu. Sesiunea se va încheia cu un recital oferit de cvartetul renumitei Filarmonici „George Enescu”.

2. Tur ghidat la Palatului Parlamentului

Explorează istoria și viața politică a Bucuureștiului pntr-un tur ghidat al colosalului Palat al Parlamentului, cea mai mare și mai scumpă clădire administrativă din lume.

Începând cu ora 12:00, turul, prezentat în limba română, oferă o experiență unică, permițând vizitatorilor accesul prin intrarea folosită chiar de Nicolae Ceaușescu. Explorează sălile impunătoare, inclusiv Sala Plenară a Senatului, gazda singurului ceas atomic din România.

3. Sărbătoare la Muzeul Național de Istorie – Domeniile Cuza

Alătură-te festivităților la muzeu în această zi specială, cu acces gratuit pe întreaga ei durată. Bucură-te de tururi ghidate în expoziția Cuza 150, susținute de curatorul expoziției, Roxana Pătrașcu, în intervalele 13:00-13:45 și 15:00-15:45.

Domeniile Cuza te vor întâmpina cu un pahar de vin în cinstea celebrării unuia dintre cele mai importante evenimente istorice naționale.

4. Muzeul Național Cotroceni

Muzeul va fi deschis publicului în data de 24 ianuarie 2024, marcând aniversarea a 165 de ani de la Unirea Principatelor Române. Vizitatorii vor putea admira expoziții despre perioada de domnie a lui Alexandru Ioan Cuza și obiecte de patrimoniu precum uniforme militare, armament și documente semnate de Al. I. Cuza.

5. Concert la Palatul Suțu

La Palatul Suțu, de pe Bd. Ion C. Brătianu nr. 2, soprana Arlinda Morava, acompaniată de pianista Adriana Alexandru și cu participarea actriței Theodora Stanciu, va susține un concert special dedicat Zilei Unirii Principatelor Române.

Rezervările se fac prin email la adresa relatii.publice@muzeulbucurestiului.ro până pe data de 23 ianuarie 2024, ora 16:00, iar prețul unui bilet este 20 de lei.

6. Acces Gratuit la Muzeele Municipiului București

Muzeul Municipiului București oferă acces gratuit la toate muzeele și casele memoriale din structura sa în această zi, inclusiv la

– Palatul Suțu
– Casa Filipescu-Cesianu
– Muzeul Theodor Aman
– Muzeul George Severeanu
– Muzeul Frederic Storck și Cecilia Cuțescu-Storck
– Colecția de Artă Ligia și Pompiliu Macovei
– Muzeul Victor Babeș
– Muzeul de Artă Populară Dr. Nicolae Minovici
– Observatorul Astronomic Amiral Vasile Urseanu

Cu tine la care dintre aceste evenimente ne dăm întâlnire? Împărtășește-ne aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Bogdan Techeș, plecat într-o vacanță misterioasă. Tu poți să ghicești unde e? 😉

Actorul Jeremy Allen White face furori online în noua campanie Calvin Klein😯