in

AdorAdor OMGOMG

„Bate, vântule”: Satoshi și Irina Rimes colaborează pentru prima dată

Satoshi și Irina Rimes colaborează pentru prima dată pentru „Bate, vântule”

Ne-am împrăștiat printre străini ca păsările care nu mai vin…

Două generații de artiști din Republica Moldova s-au adunat ca să ne facă să simțim și să cântăm împreună cu ei. Satoshi și Irina Rimes colaborează pentru prima dată și lansează piesa „Bate, vântule”, o creație muzicală ce abordează teme precum înstrăinarea, dorul, originile și trecerea timpului.

Piesa „Bate, vântule” este o sinteză de influențe moderne și tradiționale, îmbinând stilul unic al lui Satoshi cu vocea inconfundabilă și versurile sensibile ale Irinei Rimes. Colaborarea lor aduce în fața publicului o poveste emoționantă, ce reflectă realitatea multor oameni care, în căutarea unui trai mai bun, au părăsit locurile natale. Versurile piesei surprind perfect această dualitate a sentimentelor de dor și de adaptare la nou, evocând imagini puternice ale unui trecut care încă rezonează în prezent.

Videoclipul piesei, realizat în Republica Moldova, completează perfect atmosfera creată de muzică. Filmările au avut loc pe dealurile pitorești și prin pădurile dese ale Moldovei, în localitățile Gordinești și Văratec, capturând esența peisajului moldovenesc și aducând în prim-plan frumusețea naturală a acestei regiuni. Acesta a fost realizat de Roman Burlaca – regie și Nicu Lungu – imagine.

Piesa a fost scrisă de Satoshi și Irina Rimes și produsă de Ștefan Ioniță și Mario Morar.

„<<Bate, vântule>> este despre dorul de casă pe care îl simți fiind acasă. Despre sentimentul care te face să iei spontan bilete de avion și să formezi numerele pe care le ții minte toată viața.” ne spune Satoshi.

„Visez de mult o piesă prin care să impersonez muzical și liric țărișoara din care vin, însă niciodată nu am găsit contextul potrivit. Mă bucur că ea în sfârșit se întâmplă, aici, acum și alături de Satoshi.” ne spune Irina Rimes.

Născut în 1998 în Cahul, Moldova, Satoshi este o voce fresh în peisajul muzicii urbane, cunoscut pentru stilul său inovator, cu rădăcini din muzica tech trap și chopper rap. Alături de atitudinea sa puternică și o voce pe măsură, Satoshi a început să lucreze la primul său album în 2020, iar în 2022 a lansat cu succes primul său album de studio intitulat „RUSH”. Printre single-urile lansate și bine primite se numără „Mama mi-a spus” și „Foaie Verde”, „Căștile Mele”, care a fost prezentat în avanpremieră la Urbanist Sessions. Colaborarea sa cu Carla’s Dreams pentru „Noaptea pe la 3” a avut un impact imens și i-a adus o bază de fani în România. Au urmat single-uri de succes precum ,„Dansăm”, „Unde Verile” și „Ochii”. Recent, artistul și-a lansat cel de-al doilea album, „+373”, un albumul care marchează originile acestuiai atât prin sound, cât și prin povestiri.

Irina Rimes este unul dintre artiştii emblematici ai industriei muzicale din România, care şi-a pus amprenta asupra publicului şi topurilor radio şi TV prin stilul unic de interpretare, piese statement, peste 340 de show-uri live intense şi pline de emoţie și peste 450 de milioane de vizualizări pe Youtube. „Despre el”, „Cosmos”, „Pastila” și „ACASĂ” sunt cele patru albume compuse de Irina care includ hituri precum „Visele”, „Ce s-a întâmplat cu noi”, „Iubirea noastră mută”, „Bandana”, „Bolnavi amândoi”, „Nu ştii tu să fii bărbat”, iar colaborările cu artişti precum Guess Who, Carla’s Dreams, The Motans, INNA, Grasu XXL, Bruja sau Cris Cab, dar şi piesele compuse pentru Andra, Antonia, Nicole Cherry, confirmă versatilitatea sa. În 2022, Irina a lansat și mini seria de documentare „Pe drumul meu”, ce s-a bucurat de un real suport atât în mediul online, în special din partea fanilor, cât și în offline. De asemenea, artista a redevenit unul dintre jurații show-ului Vocea României, difuzat pe PROTV și a avut, conform audiențelor Media Forest, cea mai ascultată piesă a verii lui 2022, „Ba ba ba – Inima mea bate”. În 2023, Irina și-a încântat audiența cu piese precum „Neiubita ta”, „Flori de mai”, <<Changer>>, „Gelos”, dar și cu colaborarea cu Theo Rose pentru „Stinge Luminile”, piesă de pe soundtrack-ul oficial Miami Bici 2. Anul 2024 a început cu succesul muzical adus de colaborarea cu Dan Bălan pentru piesa „Ultima noapte” și continuă cu promisiunea unui material complex, pe numele său, „Origini”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Holy Molly si Zodier, apariție surpriză la nunta Larisei Iordache

Holy Molly si Zodier, apariție surpriză la nunta Larisei Iordache

Totul despre Marian Adventures: cine este, vârsta, biografia, cariera

Totul despre Marian Adventures: cine este, vârsta, biografia, cariera