in

AdorAdor

Andreea Dincă, astrolog: „Astrologia este cel mai complex instrument de autocunoaștere.”

Andreea Dincă și-a descoperit vocația în urma unui ritual spiritual. De atunci, astrologia a început să ocupă un spațiu important în viața ei.

Când și de ce ai ales calea astrologiei?

Astrologia m-a ales pe mine. Încă de mică am fost atrasă de tot ce înseamnă ezoterism, dar nu am plănuit să devin astrolog. Am absolvit facultatea și masterul în cadrul Academiei de Studii Economice.

După încheierea studiilor eram indecisă asupra viitorului meu și mi-am amintit de un ritual de care auzisem de la o bună prietenă. Presupunea să mergi 9 zile de marți să te rogi pentru un scop.

Am mers fără așteptări și m-am rugat să-mi găsesc menirea, voiam să mi se arate ce afacere să încep, care să-mi aducă satisfacții și să îmi ofere șansa să mă pun în slujba oamenilor. Am urmat ritualul de 2 ori și tot nu-mi aflasem menirea.

Am continuat cu perseverență ritualul, până când, într-o zi, intrând în biserica Sf. Antonie din centrul Bucureștiului, am simtit că aceasta este calea mea. Până în acel moment eram doar pasionată de acest domeniu și-mi doream tare mult să mă cunosc pe mine cât mai bine. Am descoperit apoi că aceasta este misiunea mea.

Crezi că Gen Z este mai curioasă când vine vorba de astrologie și spiritualitate față de generațiile precedente?

Încă din cele mai vechi timpuri oamenii au dorit să se cunoască, să se înțeleagă și mai ales să știe ce-i așteaptă. Astrologia este un instrument care lucrează și cu predictibilitatea.

Prin astrologie putem anticipa anumite situații, înțelege perioadele favorabile și perioadele nefavorabile. Cum putem depăși anumite momente și cum putem profita de altele. Toate generațiile sunt interesate de astrologie și spiritualitate.

Generatia Z este la fel de curioasă și dornică de cunoaștere ca generațiile anterioare. Singura diferență este aceea că Generatia Z are la dispoziție informație suficientă, acest lucru nu a fost posibil pentru alte generații. Acum avem acces la cunoaștere la scară largă, doar să știm să o folosim înțelept. O parte din generația Z este foarte atrasă de acest domeniu, dar este și o altă parte care o va descoperi mai târziu.

Din toată multitudinea de site-uri, ziare și câteva reviste cu horoscop, cum își poate da această generație seama că resursa de unde își ia informațiile este sigură, nu un fake?

Cele mai bune informații le pot lua din cărți de specialitate și de la profesioniști cu experiență, persoane care au studiat și oferit consultanță ani de zile. Informația valoroasă o pot primi doar în cadrul unei sesiuni personalizate.

Horoscopul de la TV sau de pe platformele online este unul general, oferă indicații care pot fi utile, însă în mare parte sunt informații transmise pentru toată zodia, nu personal. Apoi, în horoscopul general din media apar multe glume și erori pentru vizualizări și rating.

Ce părere ai despre reîmpărțirea zodiilor?

O știre veche, care pentru scurt timp face an de an valuri. O știre care probabil e menită să distragă atenția de la ce este cu adevărat important.

Ophiuchus este o constelație  descoperită de  Ptolemeu, alături de alte constelații. Zodiile nu vor fi reîmpărțite, nu există a 13-a zodie deoarece Ophiuchus, despre el este vorba, nu este o zodie, ci este o constelație. Indicat ar fi să nu facem confuzie între zodie și constelație.

În astrologia tropicală se lucrează cu 12 zodii, binecunoscute. Acestea reprezintă 12 arhetipuri umane. Nu se schimbă nimic, totul este perfect așa cum s-a decis încă de acum câteva mii de ani, adică avem 12 zodii, dar întradevăr pe cer sunt multe constelații.

Ce trebuie să știe NEAPĂRAT un tânăr din generația Z când vine vorba despre zodii și astrologie?

Este important să înțeleagă că Horoscopul general din reviste, online, Tiktok etc. nu este Astrograma sau tot ceea ce poate să facă astrologia. Acest instrument minunat a fost folosit de regi și împărați, dacă îți cunoști harta natală ai acces la cunoașterea care ascunde o putere deosebită. Astrograma este pașaportul astral, reprezintă amprenta noastră energetică. Prin interpretarea hărții natale, descoperi multe despre tine. Vei avea o înțelegere mai profundă asupra călătoriei sufletului tău, misiunii, menirii și scopului acestei existențe. Astrograma poate să îți răspundă multor întrebări și să te ghideze spre soluțiile potrivite.

Ideal ar fi să știe ce potențial are și să-și facă planuri în baza posibilităților. Nu ne aliniem total cu toate mișcările planetelor pentru că mai avem și lecții de învățat însă este important să lucrăm cu noi pentru a îmbunătăți viața și a ne aduce liniște sufletească. Dacă ai un an bun pe un anumit sector este indicat să profiți și să-ți faci planuri, știind că vei fi susținut de sus.

Astrologul lucrează cu sufletul omului, la astrolog vine omul când simte că nu mai are altă variantă, din păcate. Ideal ar fi să vină înainte și să prevină, nu să vină când nu mai știe încotro să o apuce pentru a-și întelege destinul și ce are de învățat. 20-30% vin din curiozitate și să prevină tendințele neprietenoase, restul vin când au o problemă și caută un ghid.

Când vine vorba de noul an, care va fi cea mai „îmbogățită” (din toate punctele de vedere) zodie?

General vorbind, sunt două zodii favorizate în 2024 – Taur și Gemeni, datorită planetei Jupiter, care este Marele Benefic, planeta abundenței și a expansiunii. Însă fiecare persoană are pe harta natală aceste zodii, care guvernează anumite sectoare ale vieții, astfel poți să fii orice zodie, poți să ai aspecte puternice pe Taur sau Gemeni și să fii într-un an cu oportunități deosebite. Contează să îți cunoști harta pentru a întelege potențialul pe care îl ai.

Cum analizezi predicțiile și cum arată, de fapt, o zi din viața unui astrolog?

Studiez tranzitele și observ care sunt posibilitațile pentru perioada pe care o analizez, apoi înregistrez diverse materiale sau horoscopul pentru TV sau pentru canalul meu de Youtube.

Fiecare zi este diferita și-mi rezervă atât surprise, dar și provocari în urma cărora cresc și evoluez. Este o meserie solicitantă, dar frumoasă, iar dacă o faci din inimă vei primi multe binecuvântări.

O zi din viața mea începe prin a-mi spune rugăciunea, uneori meditez, apoi mic dejun și savurez o cafea în timp ce-mi arunc ochii pe calendar să văd cu cine voi lucra în acea zi. Patru zile pe săptămână lucrez la cabinet, una acasă – online.

Am sesiuni de consiliere astrologică, filmez și studiez zilnic. Ritualurile ocupă un loc important în fiecare zi pentru mine. Beau zilnic ceai de salvie, mă rog (am rugăciunile mele de suflet), aprind lumânări și curăț spațiul de la cabinet sau casa folosind salvie, tămâie, bețisoare parfumate sau palosanto.

Zilnic lucrez și cu cristalele și fac cercetare și documentare pentru ritualurile pe care le propun urmăritorilor mei. Ritualurile sunt încercate de mine apoi le dau mai departe. Ziua este plină pentru mine, ajung să lucrez la acest moment până la 9-10 ore, însă pentru că fac ce-mi place, nu știu când trece timpul.

O întrebare mai personală, fiindcă nu des am ocazia să intervievez un astrolog. Fiind zodia Pești, ce mă așteaptă în 2024? 😀

Pentru că ai Soarele în Pești, există posibilitatea să dorești să pui granițe sănătoase în viața ta pe toate sectoarele. În 2024 se poate să înveți lecții importante, prin experiențele prin care treci să te transformi și să-ți faci planuri mai clare pentru realizarea obiectivelor. Este un an în care ți se testează credința și limitele. Ai răbdare și dă-ti voie să evoluezi. Multe conștientizări și revelații.

Ce zodie ești?

Capricorn.

Care este zodia cu care reușești să relaționezi cel mai bine?

Toate zodiile, cunoscând tiparele și caracteristicile fiecarei zodii înțeleg cum să mă adaptez și să am relații frumoase cu cei din jur, indiferent de zodie.

O idee preconcepută despre astrologie, pe care ți-ar plăcea s-o demitizezi?

Aceea că astrologia ghicește viitorul. Astrologia este cel mai complex instrument de autocunoaștere, este o artă care ne dezvăluie caracterul, misiunea și scopul în viață.

Urmând tranzitele nu citim viitorul, ci reușim să înțelegem posibilitățile pe care le avem și cum să evoluăm. Este ca atunci când știi de la meteo că plouă și îți iei umbrela. Să știi că plouă nu o să oprească ploaia, dar umbrela și pelerina te vor proteja.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Cine are ziua de naștere pe 22 ianuarie?

Andreea Corb, pe scaun, la un meci de baschet

Andreea Corb vine azi în București, ca să filmeze pentru brandul de ciocolată Rom 😍