in ,

OMGOMG

Ana Gum, creatoare de conținut, shuffle dancer și graphic designer: „Nu forța nimic. Durează aproximativ doi ani să câștigi din jobul ăsta. Între timp, descoperă-te.”

Pași versatili, culoare, viață. Acesta este universul pe care îl conturează Ana Gum în online și în care invită orice persoană curioasă să descopere mai multe despre shuffling. Ana este și una dintre cele mai vizibile creatoare de conținut din România la nivel internațional, datorită mișcărilor ei shuffle, pe care le îmbină creativ cu animații grafice.

Cu ocazia acestui interviu, am povestit puțin cu Ana despre shuffling și de ce s-a simțit atrasă în mod particular de acest univers, care face parte din valul cultural rave, provocările pe care le-a întâmpinat când a început să învețe acest tip de dans și peste ce stereotipuri și prejudecăți s-a lovit de când și-a dedicat timp acestei pasiuni.

Colorată, plină de viață și cu mișcările la ea. Cine este Ana Gum, atunci când nu se ocupă cu crearea de conținut online?

Ana offline este în căutarea lăuntrica de idei de content/de muzică/de un stil de viață healthy mai mereu. Când nu sunt pe telefon/laptop (rar), sunt la sală sau în natură. And I wouldn’t have it any other way.

Cum ai descoperit shuffling-ul și ce te-a determinat să te orientezi către acest stil de dans?

Shuffling este parte din cultura rave. În America, aceasta cultură este foarte dezvoltată și cuprinde un mod de a gândi care să unească oamenii prin iubire și artă, un mod de a te îmbrăca foarte colorat și lipsit de inhibiții și un dans specific, shuffle, care te ține în priză în cel mai healthy mod la orice festival. M-am simțit atrasă de aceasta lume și sper să evoluez în ea pe toate planurile.

Poți descrie stilul tău unic de shuffling și cum s-a dezvoltat de la începuturi până astăzi?

Personal, prefer să dansez un shuffle destul de simplu, dar powerful, cu elemente mai puține de cutting shapes și mai mult concentrându-mă pe vibe și muzicalitate. Dar majoritatea video-urilor mă surprind urmând trenduri de pe social media.

Există sub-genuri sau stiluri specifice de shuffling pe care le apreciezi sau le integrezi în dansul tău?

Da, cutting shapes apare în toate coregrafiile mele.

Ce provocări ai întâmpinat în timp ce învățai tehnicile de shuffling și cum le-ai depășit?

Eu am învățat shuffle de pe TikTok. Am întâmpinat TOATE dificultățile posibile, pentru că nu a fost nimeni care să-mi zică mare lucru tehnic, sau ce încălțăminte să folosesc, sau pe ce podea să repet. Așa că bătăturile, accidentările și orele întregi zilnice de repetiții în dormitor până mă înroșeam ca racul, nu au lipsit…

Poți împărtăși o rutină sau performanță de shuffling preferată pe care ai creat-o și ce o face specială pentru tine?

Toate performanțele mele de pe mainstage-uri sunt importante pentru sufletul meu, dar îmi place acest proiect cel mai mult, pentru că tema a fost să incorporez foarte mult brațele în coregrafie. Asta e mai dificil pentru că la acea viteză, noi ne folosim brațele mai mult să ne ținem echilibrul, nu să creăm mișcări prea elaborate cu partea superioară a corpului, deci practic a fost un full body workout.

Ai întâlnit vreodată stereotipuri sau idei preconcepute despre shuffling, și cum le abordezi?

Da… majoritatea dansatorilor profesioniști obișnuiau să ignore stilul nostru de dans, spunând că e aerobic sau că face parte din alte stiluri de dans… sau că e plictisitor, având doar patru pași de bază. Iar la festivaluri există mulți oameni care nu înteleg cultura rave și ne judecă pentru outfituri, sau ne asociază unui stil de viață plin de vicii… lucru care nu poate fi mai departe de adevăr, întrucât ai nevoie de un corp foarte bine întreținut pentru a practica acest stil de dans.

Pe lângă dans, îți place să mixezi piese, iar anul acesta ai avut oportunitatea să urci pe scena de la Untold. Cum ți s-a părut această experiență? Dar conexiunea cu publicul prezent?

A fost o experiență senzațională și, cu toate că au existat două probleme tehnice majore, mă bucur mult de tot că am reușit să văd cum muzica aleasă și compusă de mine a reușit să urce persoane pe umerii partenerilor și cum după gig au venit urmăritorii mei să facem poze împreună. Ador să trăiesc această conexiune face to face și nu doar printr-un ecran.

Care sunt creatorii de conținut care îi urmărești și care te inspiră în ceea ce faci, atât din România, cât și de la nivel internațional?

Mereu mă vor inspira prietenele mele din America, unde cultura rave chiar evolueaza de la an la an. Ecruzn, sterlingtorress, torinishino, Mary Grace, EarthtoMars, Lala, Ciara, Brenda… și din Europa și Rusia, unde shuffle este mult mai tehnic, cu IsiShuffles, Lizzie, MarkTore, Maks_Karakulin, charleymcgee. Last but not least, Shira Argaman, prietena mea din Israel.

Cu cine ți-ar dori să colaborezi în viitor din România? Dar de la nivel internațional?

Din România, cu orice influencer/dansator profesionist care vrea să încerce/promoveze shuffle. Iar, internațional, de-abia aștept să mă revăd cu Lizzie/Isi/Shira și din America cu Mary Grace.

Cum îți place să interacționezi cu comunitatea care te urmărește în online?

Live de preferat, când dansez în public/la petreceri. Dacă nu, eu comunic mai mereu cu toată lumea în comentarii și uneori prin DM-uri.

Pe final, care sunt planurile pe care le pregătești pentru comunitatea ta în 2024?

În 2024, voi posta foarte mult content cu dans, music și party oriented, spreading a lot of high energy vibes & eliberating music care să vă scoată mereu din mood-ul alb-negru-căcăniu de la școală sau muncă.

Cel mai important sfat pe care l-ai primit la începutul carierei tale în calitate de creator de conținut:

Nu forța nimic. Durează aproximativ doi ani să câștigi din jobul ăsta. Între timp, descoperă-te.

Emoji-ul tău go-to:

🫠

Cu ce gând îți dorești să rămână oamenii din comunitatea ta online după ce consumă conținutul pe care tu îl creezi pentru ei:

PLUR🥳✌️.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Lorena Vișan, creatoare de conținut și TikTok Star: „Misiunea mea în online este să fac oamenii să se simtă iubiți și apreciați.”

Selly regretă cearta cu Andra Gogan? 😱